Ikisiyle de denedim, sorunsuz calisiyor Sn. Omerva.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
5.40 larda kapanis guzel olur 5 dakkaliklarda ve saatliklerde guzel duruyor
LG-D802TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Boyle sacma seymi olur yaa kademelri goremiyoruz cok kotu oldu bu is
takasları
Ek 9774
Iste tam da anlatmak istediğim bu sn enisar....
kesinlikle hissenin temel değerlerini kötülemiyorum.....
Mesela Halk bankası na bakın....
Adam 6137 lot almış 5,32 den
6000 satmış 5,35 ten ....
3 kuruş yani....
6000 adet olsa 180 lira yapar.....
Yapılan islem bu maalesef....
Ha biz ne diyoruz....
12.000 lot işlem olmuş.... ya geçelim bunları....
toru topu 100 lot almış halk bankası işte :)
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu arada takas için tesekurler
Tamamdır haklısın ama hisseye yatırım yapanlar buna bakmıyor hissenin toplam hacmine bakıyor , diğer türlü neredeyse hiç işlem olmamış olacak ki bu daha da kötü kimse böyle bir hisseyi alıp tutmaz. Ben bu hisse ile ilgili ne zaman paylaşım yapsam direk bu hissenin tahtası sığ bunu mu öneriyorsun şeklinde dönüş yapılıyor.
Hisse için benim düşüncem halen geçerli haftaya bir şekilde formasyonu tamamlarsa rahat % 20 üzerinde getirir. Kaldıki genel ekonomik açıklamalardan da pek etkileneceğini sanmıorum bu hissenin. hissenin kapanış değerleri önümüzdeki bir kaç gün için önemli
Üstte 5,55 civarı kapamalar aşağıda ise 5,4 - 5,45- 5-,50 şeklinde giderek yukarı olacak şekilde gerçekleşirse o zaman tamam gibi.
5,60 üstünü kırdınmı da rahat 7 seviyesini görür
Kesinlikle düşüncelerinize katılıyorum....
o yüzden burdayım....
Ve emin olun maaştan ne artırıyorsam fiyatına bakmadan alıyorum.....
Bir patlayacak ve kimse arkasından yetişemeyecek.....
Birde sizi bilmem ama bende şöyle bir düşünce var :
Faktoring şirketleri genele ekonominin dar boğazda olduğu dönemlerde, nakit sıkıntısı çekilen dönemlerde , çekinin vadesini bekleyemeyecek durumdaki esnafın imdadına yetişiyor.....
Son dönemde Kgf ile ekonomiye yüklü nakit girdi ancak, cari açık, butce açığı ve devletin dövize endeksli yüksek borç stoğuna ilave olarak döviz kurundaki durumu düşününce LIDFA için parlak görüyorum önümüzü....
inanın bu konuda da herkesin yorumunu merak ediyorum.
Ben açıkçası çok detaylı bilgi sahibi değilim sektör ile ilgili incelemek lazım.
Daha çok teknik kısmı ilgimi çekmişti.
O arada belki başka bir haber açıklama ile tabi boyut değişebilir.
Şimdilik bence işlem hacmini takip etmek en doğrusu .. daha önceki hareketlerinde hep işlem hacmi normalin çok üzerine çıkmış
Bir senaryo yazdım, teyit eder misiniz?
BorsaDerinlik için daha önce kullandığınız şifre 8 ya da daha az karakterden oluşuyordu ve/veya şifreniz içinde alfabetik karakterler bulunmuyordu. Bu yüzden, güncelleme sonrasında yeni bir kullanıcı kaydı yapmak zorunda kaldınız ve şu anda listelerdeki seçenekler arasında LIDFA ve benzerlerini göremiyorsunuz.
Adamın dibisin eski dostum.
tamda öyle yaptım
Evet doğru aynen bende de öyle oldu
Valla ben anlamadim arkadaslar ne yapiyim simdi
E peki ne yapıcaz ?
Anlamadığım tüm hisseler var neden bu hisse yok ?
MORPH gelince cevaplar sanirim
Omerva senin duzeldimi
yok kardeş morph daha nasıl olacağını söylemedi ki
Site sahiplerinin sunucudaki "http://borsaderinlik.com/js/deepController.js" dosyası içinde bulunan listeyi genişletmesi gerekiyor. Güncelleme sonrasında şifre uyumsuzluğu yaşamayıp yeni kayıt yapmaksızın devam edebilenler, izleme ekranlarında halihazırda bulunan hisseler için derinlik görebiliyorlar. Benim de içinde bulunduğum şifre uyumsuzluğu yaşayan kullanıcılar için ise site sahipleri uyanana kadar bir çözüm yok ne yazık ki.
Omerva tespitin dogru olabilir sirketin zirve yaptigi zamanlar borsanin dipleri sayilir kotu zamanlarda iyi prim yapmis ters krelasyonu olabilir ekonomiye gore
Benim sifrem degismedi ama yine ayni durum soz konusu ayar oldum bu ise
bu aralar borsadaki birkaç hisse hariç neredeyse tüm hisseler aşırı sıg. bakarmısın şu pastaya vaktiyle 60.000lot 2 tl den alıpta 5,40 dan satıgım hissede 6000 lot alım girdim ancak 3bin kusur geldi. pastada alanların liste başı olmuşum. desenize 3000 lotu satmaya çalışşsam hissede alıcı bulamayacam peh. hisseler 3-5 bin lot ile yön degiştiriyorsa bence borsada trade olayı bitmimiştir
Ayni araci kurumdan farkli kisiler alis ve satis yapmis olabilir bu da mumkun tabiki
vakıf yatırımdaki hesabımdan 6000lot alış girdim. 3097 adet geldi. kademe 5,32 ye çıktı bir dahada 5,31 çalışmadı endeks düşmesine ragmen lidfa düşmedi. pastayı görünce şaşırdım tabi 3-5 bin lot ile hisse yerinde duramıyor. al hisse çıkıyor, sat kademelerde alıcı yok. eger vaktıiyle elimde olan 60.000 lot duruyor olsaydı, onları elden çıkarmak için hissehi %10 aşağı çekerdim :))
Aslında tamamen arz talep meselesi yani sen 10 kademe aşağıya çekerdin ama birden alıcılarda 10 kademe yukarı çekerdi.
Bu dediğiniz normalde olabilecek bir durum ama pazar piyasasında denge sağlanıyor bir şekilde.
Genelde o dediğiniz gözaltı grubu hisselerinde daha çok oluyor.
kaldıki bir çok spekülatör var tam tersi yappıp hisseyi yükseltip hisse de oyun oynayabilirler ama nedense oda olmuyor :)
Hissenin 4.26 dan tepki verdigi tarihten itibaren takaslarini inceledim seker yatirim hisseyi tasimis 5.20 maliyetle bosaltmis takasdaki oranlardan anlasilan bu ama iki kurum var ki bunlarin takas oranlari yukselis gostermis biri ziraat yatirim digeri isyatirim cogu kurum takas oranlarinda 0 a dusmus yani mali bosaltmis bu hissede spek varsa eger yeterince mal toplamis demektir yapmasi gereken tek sey hisseyi ilerde nasil pazarlayacigini dusunmek
Ak yatirim var yuzde 63 onda sonrasinda is yatirim la ziraat geliyor
Dolaşımda 2.45 milyon hisse var.
Bu hisselere sahip kişi sayısı 100'ü geçmez.
2 milyon hisse kasalarda kilitlidir. Aşağı-yukarı hareketler ve boş hacim kalan kısmın el değiştirmesi sırasında gerçekleşir.
Aynen dedigin gibi biri ziraatla is bankasindan isi goturuyor spek mi yoksa kucuk yatirimci mi diycem ama bence degil ama sunu soyliyim 5.60 larda cok fazla hacim olursa anlayinki teb mal bosaltiyor ondan sonra hisse yurur zamaninda adamin biri 75000 bin lot aldi elinde patladi bosaltamadi mali dikkat edin takaslara o fiyatlarda satici teb yatirim agirlikli dir o satislar karsilanirsa hisse yurur iste
2,5 milyon lot mu ciddimisiniz ? 2 milyon kasada ise kalan 500 bin piyasada ise yine de işlem hacmi az acaba toplu mu bu hisse birilerinin elinde.
Ak yatırım bilmiyorum ama iş yatırımda büyük spekülatörler bulunuyor.
Peki beklentiniz nedir hisse de temel beklentileri ? Sanırım standart mali tablolları satış yada yatırım gibi bir durumu yok.
Fiyat beklentiniz nedir ben şahsen teknik olarak 6,8 seviyesini görebilir kısa vade de diye düşünyorum
2010'dan bir haber. Bu kuralda daha sonra bir değişiklik yapıldı mı bilmiyorum.
"Şirketlerin halka açıklık oranının hesaplanmasında, yakın aile üyelerine ve üst düzey yöneticilerin yakın ailelerine ait hisse senetleri, fiili dolaşımdaki pay oranının hesaplanmasına dahil edilecek.
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB, Borsa) Hisse Senetleri Piyasası'nda işlem gören şirketlere ilişkin "fiili dolaşımdaki pay oranı"nın hesaplanmasında dikkate alınacak kriterleri belirlediği, 23 Temmuz tarihli kararında değişiklik yaptı.
Buna göre, "yakın aile üyeleri (kurucu veya eşlerin üstsoy ve altsoyu, ikinci derece dahil yan soy hısımları)" ile "üst düzey yöneticilerin ve yakın aile üyelerine (üye ve yöneticilerin veya eşlerinin üstsoy ve altsoyu, ikinci derece dahil yan soy hısımları)" ait payların "fiili dolaşımdaki pay oranı tanımı dışında tutulması" uygulamasından vazgeçildi.
Yeni karar uyarınca, bu kategoride, şirket kurucuları ile ilişkili kuruluşlarının (konsolidasyona tabi şirketlerin) sahip olduğu paylar, fiili dolaşımdaki pay oranı tanımı dışında tutulacak.
Halka açıklık oranının hesaplanmasında esas olan fiili dolaşımdaki pay oranı hesaplanırken tanım dışında tutulacak hisseler şöyle:
"-Kamu tüzel kişiliğinin mülkiyetindeki paylar,
-Şirket kurucuları ile ilişkili kuruluşlarının (konsolidasyona tabi şirketlerin) sahip olduğu paylar,
-Şirket sermayesinin yüzde 5 ve daha fazlasına sahip olan gerçek ve tüzel kişi ortakların sahip olduğu paylar,
-Şirket yönetim kurulu ve denetim kurulu üyeleri, (genel müdür veya yetki ve görevleri itibarıyla genel müdüre denk veya daha üst konumlarda görev yapanlar, genel müdür veya yetki ve görevleri itibarıyla genel müdüre denk kişilere doğrudan bağlı olarak çalışan üst düzey yöneticilerin (Genel Müdür Yardımcısı ve benzeri unvanlara sahip) sahip olduğu paylar,
-Şirketlerin sandık ve vakıflarının mülkiyetindeki paylar,
-Sermaye piyasası mevzuatı kapsamında özkaynak olarak verilenler, kredili işlemle alınarak teminata konu edilenler veya Takasbank piyasaları için teminata konu edilenler dışında teminat olarak verilen paylar,
-Hukuken kısıtlı olan ve alım satıma konu edilemeyen, yasaklı, hacizli paylar."
İMKB'de payları işlem gören tüm şirketler, fiili dolaşımdaki pay oranı kriterleri kapsamına giren tüzel ve gerçek kişilerin kimlik ve unvan bilgilerini, sicil numaraları ile birlikte Merkezi Kayıt Kuruluşu'nca (MKK) belirlenecek usulde ve sürelerde MKK'ya bildirecek. MKK, 1 Ekim 2010 tarihinden itibaren, şirketlerin fiili dolaşımdaki pay oranlarını haftalık olarak hesaplayarak, MKK'nın internet sitesi üzerinden kamuya duyuracak. Veri yayın şirketleri ve MKK tarafından uygun bulunması durumunda, bu bilgiler MKK tarafından veri yayın şirketlerine sağlanacak.
Şirket kurucuları, ilişkili kuruluşlar, şirket yönetim kurulu ve denetim kurulu üyeleri ile üst düzey yöneticilerinden herhangi bir TC kimlik numarası veya vergi kimlik numarası olmayan kişilerle ilgili olarak, MKK'ya bildirilmesi gereken ancak TC kimlik numarası veya vergi kimlik numarası olmayan söz konusu kişilerin, sayılan kimlik veya vergi numaralarına sahip olduklarını şirkete bildirmelerini takip eden 3 iş günü içinde, bu bilgiler MKK'ya bildirilecek."
Ikinci dusus de soyle oldu izah ediyim hsbc mali bosaltti deniz yatirim mali tasimisti o da zararina vermisti mali toplayan kim derseniz o dusen mali ak yatirim tabiki yanlisim olmasin zaten hacimsiz ve gapli bir dusus olmustu iste o zamanlar teb yatirim belli seviyeden 75000 lot mal topladi elinde kaldi onu alirsa iyi yukselir iste
TEB yatırımın elimde 75 bin mal var ve bekliyor mu yani ? E teb yatırım bunu elinde tutmuşsa bu kadar zaman şimdiye kadar neden vermedi veremedi mi ? İsterse verebilir malı yukarı taşır oradan boşaltır.
Emin ol hisse bir iki tavan yapınca tavanda binlerce alıcı gelir.