yabancı alımının başlaması önemli o güvenip kağıda tekrar girerse güzel şeyler olacaktır.
Printable View
yabancı alımının başlaması önemli o güvenip kağıda tekrar girerse güzel şeyler olacaktır.
zaten aylardır milleti de ezdiler çok maliyetli insanlar var aramızda dediğim gibi ilk hedef bence 7.02 çok ta küçük yatırımcı kalmadı kağıtta 9 aylıkta da teşvikten yararlanacak olması pozitif tarafı
negatif olarak tek aklıma gelen şey borsanın şu anki durumu yeteri kadar şişti onunla hareket etmezse çok güzel günler görebiliriz 9 aylıktan sonra
Arkadaşlarönceki 6 aylıkta 7 milyon civarı Kar vardı şimdi 13 milyon bence bu hisseye çok olumlu yansır. Ayrıca geçen seneye göre karın düşük olmasında yatırımlardaki artış etkili olmuş. Bence hisseye bunlar olumlu yansımalı. Yanlışım varsa düzeltin, görüşlerim yatırım tavsiyesi değildir.
Önceki 6 aylık derken maliyeye gönderilen bildirim, 10 gün önceki bildirime göre yani
Kutpo ilk çeyrekte karı 500 bin getirce 7.63 den 6.53 e düşmüştü.Üç küsür milyonluk hacimle.BİST ralli yapıp 30 küsür bin puan giderken de çamura yatmış öküz gibi durdu.
Şimdi 13 küsür milyon kar getirmiş. hisseyi bu rakkamlarda tutan kişi veya grup yukarı hareket yaptırmassa hisseyi bu kadar tutmuş yatırımcıdan sittim sene istediği rakama alamaz.(Acil paraya ihtiyacı olup satmak zorunda olanlardan hariç) mal sadece hisseyi düşürerek..yada çıkan piyasada fiyatı sabit tutarak alınmaz.
Benim düşüncem yarın hisseyi en çok çıkanlar içinde görebileceğimiz.(gönlümden 1 liralık yükseliş geçiyor :) ...inşallah aylardır yatırmcısını üzen KUTPO baryamı erken yaptırır bize.Bu hafta 7 görürsek satarım.Borsaya da uzun süre veda ederim.
Her yıl düzenli kar açıklayan...bu karı esas faaliyetlerinden yapan.ürettikleri ülkenin dört yanında satılan.%60 ihraç yapan "0" borçlu bir şirketin hisselerinin ederi bu rakamlar değil.hakkettiği yere gider inşallah.
Arkadaşlar odaklanmamız gereken satışlar, ilk çeyrek azalan satışlar ikinci çeyrekte iyi toplanmış görünüyor. Yurt dışı satışları artmış durumda. Pazarlama satış dağıtım giderleri ile genel yönetim giderlerin de artış fazlaca olmuş. Bu olumsuz etkilemiş kar durumunu. Reklam giderlerin de ciddi artmış görünüyor. Kısaca şirket iyi yolda ilerliyor. Yeniden değerlenme de ciddi birikim var. Yüzde 7,3 lere düşen yabancı takasın da artmaya başlaması olumlu yansıyacaktır hisseye. Çok ciddi baskı oluşturdular hisse de. Ciddi zarara uğrayan tüm yatırımcılar umarım sonunda kazanır. ytd
Sn. Venedik bahsettiğniz şeyler çok güzel ayrıca bu kar rakamıyla sanırım defter değeri de değişecektir. Bu nedenle artık baskılamaları biraz zor ama ne kadar çıkartacaklar önemli olanda bu sanırım. 1. çeyrek patronun golüydü hatırladığım kadarıyla çok yukarılarda bir reklam gideri koymuştu. Patron hissesi olduğundan geçen 2 çeyrekte de bizleri üzdü dediğim gibi ortalamam 4,26 ve ben gerçekten ortağım bu şirkete 14 rakamı belki herkese çok ütopik geliyor ama ben uzun vadeciyim ve ortaklığımı şu anda bozmayı düşünmüyorum.herkes malına sahip çıkarsa neden olmasın . herkesin kararı kendini bağlar umarım daha güzel günler göreceğiz asıl tarihim sanırım kasım ayında açıklanacak olan 3. çeyrek bilançosu asıl hareket ondan sonra başlamalı artık.
Herkese bol kazançlar foruma çok yazıyorum yine başınızı ağrıttıysam özür dilerim. Ama saçma sapan kağıtlar sırf görünür olsun diye boş yazan insanlar var ve kutpo bunların içinde kayboluyor.Ara sıra yazmakta yarar görüyorum. Hem belki tahtayı ayarlayan kişi veya kurumlar okuyordur. Hedefim belli herkese bol kazançlar diliyorum.
Kutpo uzun vadede yatırımcısını üzmeyecektir..YTD
https://i.hizliresim.com/dGmW5D.jpg
Kutpo;
Satışlarını hem geçen yılın aynı dönemime göre ve 2017 birinci çeyreğe göre artırmış 90,7 M satış var.
Faaliyet karı ise 15,8 m gelmiş .Geçen II çeyrek zarar eden kutpo için bu kar çok güzel. yalnız geçen yılın aynı dönem karı 21 m .Geçen yılın aynı dönemine göre düşük kalmış olduğunu görüyoruz.
Net kar da 12.8 m gelmiş bir önceki dönem 0,5 m ondan önce ki çeyrektede -1,1 m zarar var.
Bu tabloya göre şirket yatırımlardan sonra bozulan işleri düzeltmiş görünüyor.
KUTPO Konsolide 2017/6 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 13331376 Yıllık Değ%:-52
Sn cefaks, çok teşekkürler.
hadi bakalım gösteri başlayacak birazdan nasıl bir gösteri olacak bizi üzecek mi yoksa sevindirecekler mi göreceğiz. Hayırlısı olsun
hayaller "7" idi... Altı aydır limon gibi sık...en ufak bir olumsuzlukta 15-20 kademe birden şalale düşüşü yap...imdi güzel bir bilanço göndermiş primsiz kagıdı gene baskıla... eğer bu hissede spek varsa /bence var/ "kardeşim bu kadar zmn satmadık n'apalım? burdan satıp bire iki üç yapan kağıtları mı alacağımızı düşünüyon? şahsen ne çok zenginim !!! ne salak !!!
bende tahtayı yapmaya çalışan hala ne yapacağına karar veremedi normal şartlarda temiz %10 yapmalıydı sağlık olsun vardır bir bildiği yapacak pek birşey de yok beklemeye devam 3. çeyrek bilanço 3 ay sonra
Eee... ne oldu simdi? KUTPO'nun yukselme umidi yine baska bi bahara mi kaldi... Cocuklarima vasiyet edecem.. onlar da zararina satmasinlar diye...Omurleri vefa etmezse torunlarima vasiyet etsinler, onlarda beklesinler... klasik bi cumleyle noktaliyim.. birgun hakettigi yere gelecek..evet evet :)
SM-N9005 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bas bakalım bas elindekiler elbet bitecek maliyetin 6 lara ulaştığında ne yapacaksın
Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 23.08.2017 tarih ve 2017/18 sayılı kararı ile fiili ana faaliyet konumuza ve bu kapsamda, fiili ana faaliyet konumuzu oluşturan mal ve hizmet üretiminin işleyiş sürecine halel gelmeksizin, yeni bir faaliyet alanı yaratılarak Şirketimiz karlılık ve verimliliğimizin artırılması amacıyla, Şirketimiz esas sözleşmesinin "İşletme Konusu" başlıklı 3'ncü maddesi (d) bendi hükmüne "her türlü enerji üretim, işletme, bakımı ve satışı yapmak amacıyla, yatırım hizmetleri ve faaliyetleri niteliğinde olmamak kaydıyla, şirket kurmak, bu amaçla kurulmuş ya da kurulacak şirketlere ortak olmak," ifadesinin eklenmesi suretiyle, esas sözleşmenin ekteki şekilde tadil edilmesine ve uygun görüş için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurulmasına karar verilmiştir.
Kamuoyu bilgisine saygı ile duyurulur.
bilanço ile lmadı yarın bu haberle tavan olur mu? bu katır :):bravo::halay::halay::halay::halay:
Enerjiiiiiiii [emoji95][emoji95][emoji95][emoji95][emoji95][emoji95][emoji95]
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu kadar baskı ile milletin hisselerine neden göz diktikleri belli oldu. Hayırlısı..
Bu haber olumlu yansır umarım artı 9 aylıkta 30 milyona yakın kar açıklama ihtimali de önümüzdeki 3 ayda satın alınacaktır diye düşünüyorum
Şirket porselen noktasında en son noktaya kadar geldi. Elindeki güç ile başka sektörlere girmesi en doğru iş. Bu şirkete olumlu yansıyacaktı. Özellikle ENERJİ çok doğru seçim. Borsa da beklentiler satın alınır. Bu haber olumlu yansıyacaktır diye düşünüyorum..
Arka arkaya 4 tavan çakar, buymuş demek ki yıllardır hisseyi baskılama nedeni.
F/K 11 olmuş hala baskılıyorlar halbuki 5'ken baskılayan falan yoktu [emoji48][emoji48][emoji48]
Ben başka memleket yada evrende yaşıyorum herhalde.
Adamlar açık açık yazmış, yatırım hizmet ve faaliyeti olmamak kaydıyla yani neymiş kendi gereksinimi için enerji işine girmeyi düşünmüşler.yapAcakları 1-2 MW güneş olur, bona china yatırımın 20 de biri. O zaman buralarda fırtına kopuyordu yeni fabrika geliyor diye, dilimiz döndüğünce çalıştık anlatamadık.
Kaldı ki enerjiye girsinler, Sabancı çakılmış, Akkök çakılmış, eski santrallar min 7 max 18 cente mal satarken yeni dev ihalelerde rüzgar/güneş 4 centlere düşmüş, sahipleri karalar bağlamışken Kutpo'ya büyük iş. Haydi santrallar kuralım, haydi tavanlar yapalım.
KP nin yakın vadede en büyük işi devletin ithal porselene ciddi vergi koymasıdır ancak henüz başaramadılar, ithalatçı bizim Güral kardeşlerden güçlü. Arkasından biraz para dağıtmasıdır ama patronun ihtiyacı yok, nasılsa istediği kadarını buluyor.
Bunlar olmadan kağıt eski ederine yani F/K 6, PD/DD 0.60 a gelse girmem beklerim.
Yatırım tavsiyesi değildir, bakarsın 10 tavan çeker, bakarsın şelale olur.
Kendi enerji gereksinimini kendi karşılaması dahi giderlerin azalması, maliyetlerin düşüp karlılığının artması açısından önemli. Diğer konu ithal porselene vergi olayı, ve bugün gelen açıklama, ''fiili ana faaliyet konumuza ve bu kapsamda, fiili ana faaliyet konumuzu oluşturan mal ve hizmet üretiminin işleyiş sürecine halel gelmeksizin, yeni bir faaliyet alanı yaratılarak Şirketimiz karlılık ve verimliliğimizin artırılması amacıyla, Şirketimiz esas sözleşmesinin "İşletme Konusu" başlıklı 3'ncü maddesi (d) bendi hükmüne "her türlü enerji üretim, işletme, bakımı ve satışı yapmak amacıyla, yatırım hizmetleri ve faaliyetleri niteliğinde olmamak kaydıyla, şirket kurmak, bu amaçla kurulmuş ya da kurulacak şirketlere ortak olmak," beklenti oluşturacağı için beklemeye devam..
Hisarcıklıoğlu, Kütahya'da Haber Yayın Tarihi : 9.8.2017 19:40:00 DHA
TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Eskişehir'deki ziyaretlerinin ardından Kütahya'ya geldi. Hisarcıklıoğlu, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenlediği istişare toplantısına katıldı.
Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral, toplantının açılış konuşmasında kentin ticaret ve sanayi durumu ile ilgili bilgiler verdi. Güral, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan Zafer Organize Sanayi Bölgesi'ne doğalgaz getirilmesi, Kütahya'ya TOBB Üniversitesi kurulması ve serbest bölge konularında destek istedi. Rifat Hisarcıklıoğlu da konuşmasında Kütahya'nın Anadolu'nun parlayan yıldızı olduğunu söyledi. Sanayi yatırımları konusunda da Kütahya'nın avantajlı olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu şöyle dedi: "İstanbul, Bursa, Kocaeli artık sanayiye doydu taşıyamıyor. Arazi üretemiyor, arazi yok. ya Bursa'daki tarım arazilerini sanayiye çevireceğiz ki gelecekte dünyayı bekleyen kıtlık tehlikesi var. Bu kapsamda da Kütahya en avantajlı illerimizden bir tanesi, cazibe çekim merkezi haline geliyor. Kütahya, porselende zaten bir dünya merkezi. Bunu mütevazilik yapmayın ben bütün dünyayı gezen bir arkadaşınız olarak söylüyorum. Gerek seramikte, camda porselende dünya markası. Yeni bir açılım daha yapıldı. Otomotivde sanayide piyasaya girmeye başlamışsınız. 8 tane otomotiv yan sanayi şirketler var. Geleceğin yeni yatırım alanlarına açılıyor. Elinizin altında müthiş bir servet var. Allah'ın vergisi termal ve sağlık turizmi açısından müthiş bir potansiyel var. Aksı değiştirmek lazım. En çok yurt dışındaki zenginlere hitap edecek şekilde getirmemiz lazım."
benim için tek geçerli beklenti bedelsiz sermaye artışı... fiyat hareketliliği ancak bu şekilde gerçekleşir... evet bir mantığı yok elimizdeki hisse sayısı değişti diye şirketin reel sektörde işleri değişmez ama borsa da bedelsiz işi oratay çıkınca reel çok önemsenmiyor...
Hisse 4000 TL den 9500 TL ye 2 ay da bilanço ile çıktı. Gerisin geri bilanço ile geldi. İthal porselene vergi olayı ile ilgili bir durum yok.Olursa elbette KUTPO için çok olumlu olur. Devletin bu konuyu ele alıp uygulama yapması beklenebilir fakat bu o kadar kolay olmuyor. Bedelsiz potansiyeli oldukça yüksek. Buna da karar verecek olan patronlar..
Benim tek bildiğim ise tahtanın sağlam sahibi var. Bu patron mu , spek mi bilmem. Tahta da söz sahibi onlar. 1 yıldır çok güzel basıyorlar tahtaya. Bilançoyu kullanarak bunu çok güzel yaptılar. 5600 TL yi görüp döndük. Yukarı hareket bekliyorum ben bundan sonra..ytd
Sağlam takoz koyuyor. Elbet yıkılacak o da..
Enerji az geldi ...
6150 den 30 bine yakın kemiksiz aldılar ama gerisi gelmedi
kağıtta hiç heyecan yok hacim yerlerde kafasına göre 2 kademe düşürüp 1 kademe arttırıyorlar valla biz bekliyoruz. 3. çeyrek bilançodan sonra ne olacak bakalım
Bugün blombergde yatas 20 mudur olacak dediler.0.85 kurustan alacaktım 1 lira olunca çok çıktı deyip vazgeçmişti.napsak tahtadaki hınzır
?altı aydır beklediğim Kutpo yu satıp alan mı?
Dün teb ve ak en iyi alıcıydı, Bugün de bunlar en iyi satıcı, haberleri vardı çakalların tabii ki, 3-5 kazanıp gitti çakallar
Aylardır yatan bu kagit kimsenin dikkatini neden çekmez?110 bin bist ....la havle ve la kuvvete....
rsa ve Araziler ANTALYA ARSA 918.575 918.575
Arsa ve Araziler BÖLCEK (PAFTA:21K4 , ADA:46, PARSEL:14) 170.000 170.000
Arsa ve Araziler BÖLCEK (PAFTA:21K4 , ADA:47, PARSEL:9) 200.000 200.000
Arsa ve Araziler BÖLCEK (PAFTA:21L4 , ADA:5, PARSEL:1) 180.000 180.000
Arsa ve Araziler YILDIRIM BEYAZIT MAH.(PAFTA:17O2, ADA:1235, PARSEL:3) 1.000.000 1.000.000
Arsa ve Araziler OKÇU (PAFTA:21J2, ADA:62, PARSEL:1) 600.000 600.000
Arsa ve Araziler YONCALI (PAFTA:12, PARSEL:1133) 50.000 50.000
Arsa ve Araziler YONCALI (PAFTA:12, PARSEL:1132) 50.000 50.000
Arsa ve Araziler YONCALI (PAFTA:12, PARSEL:1130) 50.000 50.000
Arsa ve Araziler YONCALI (PAFTA:12, PARSEL:1134) 46.425 46.425
Arsa ve Araziler FINDIK BAHÇESİ(ORDU GÜLYALI) 450.000 450.000
Arsa ve Araziler FINDIK BAHÇESİ(ORDU GÜLYALI) 650.000 650.000
Arsa ve Araziler TARLA(KÜTAHYA MERKEZ) 400.000 400.000
Arsa ve Araziler TARLA(KÜTAHYA MERKEZ) - 350.000
Arsa ve Araziler ARSA(KÜTAHYA MERKEZ) 178.200 178.200
Ara Toplam 4.943.200 5.293.200
Binalar KİRALIK BİNA 2.883.508 2.883.508
Binalar BAHÇELİ BODRUMLU 2 KATLI KAGİR DÜKKAN 600.000 600.000
Binalar AVLULU KAGİR VE KERPİÇ EV 200.000 200.000
Binalar AVLULU KAGİR VE KERPİÇ EV 200.000 200.000
Binalar AVLULU KERPİÇ EV 450.000 450.000
Binalar TEK KATLI BAHÇELİ BETONARME İŞYERİ 2.500.000 2.500.000
Binalar AVLULU KAGİR VE KERPİÇ KERESTE İMALATHANESİ 1.600.000 1.600.000
Binalar AVLULU KERESTE İMALATHANESİ1.400.000 1.400.000
bu arsalar ne durumda arkadaşlar bilen varmı duruyorlar mı ??????????
YTD.