ISGSY de aynı bunun gibi, iş grubunun mazkarası olmuşlar, kendileri çalıp kendileri oynuyorlar.
Printable View
ISGSY de aynı bunun gibi, iş grubunun mazkarası olmuşlar, kendileri çalıp kendileri oynuyorlar.
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=ISGYO
ISGYO 2017 6 AYLIK BİLAÇODA,
Kardan Ayrılan Kısıtlanmış Yedekler 46.188.875 TL
Geçmiş Yıllar Kar/Zararları 1.872.724.737 TL
Yaklaşık 2 milyar TL parayı nerede tutuyorlar? Bu para yatırım finansmanında kullanılamıyor mu? Neden krediye ihtiyaç duyuluyor? Bilen biri izah ederse sevinirim.
https://www.youtube.com/watch?v=vNIqvo00Ako
kartal manzara adalar inşaatının kaba inşaatı gördüğüm kadarı ile bitmiş. Dış cephe giydirmeleri başlamış.
22/08/2017 10:33:31 İş GYO'nun Tuzla Konut projesi ile ilgili ÇED süreci başladı
İş GYO'nun Tuzla Konut projesi ile ilgili ÇED süreci başladı.
Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün
internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler
verildi:
"İSTANBUL ili TUZLA, ilçesi Merkez Mahallesi, Kanlımandıra Mevkii,
17 Pafta, 6408 Parsel mevkiindeki İŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI
A.Ş. tarafıdan yapılması planlanan TUZLA KONUT (REZİDANS) projesi ile
ilgili olarak İSTANBUL Valiliğimize sunulan dosyayı P.T.D. Dosyası
Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 17. maddesi
doğrultusunda incelenmiş ve uygun bulunmuş olup, projeye ilişkin ÇED
Süreci başlamıştır."
http://www.csb.gov.tr/gm/ced/index.p...etay&Id=303733
selam
62.655 m2 arsa, elindeki 4 adet arsanin birini degerlendirecek gozukmekte, kadikoy ile de ilgili bir hamle gelebilir,otel yatirimi seklinde..
bunun valilik onayi ne zaman gelir, insaata baslarlar mi? bilemiyorum..
ancak raporda yaklasik 3 yillik bir insaat ve teslim suresi ongormusler, mart 2021 teslim tarihi var,bu da 2018 martta insaata baslama planlari oldugunu gostermekte..
cari arsanin m2 degeri 683.68 usd civarinda expertiz raporlarinda, ced in gecmesi ile bu arsa uzerinde bir degerleme farki cikabilir,mevcut hem gmenkul degerleme listesinde yok, girebilir hemde var ve gormediysem bir artis net kara olimlu yansimasi acisindan faydali olabilir..
1002 adet konut, 19 adet isyeri planlamasi gozukuyor, ticari isyerleri buyuklukleri acisindan 6-7mio usd kira geliri katkisi yaratabilir bitince gorebildigim, olumlu...
proje maliyeti 882 tl birim maliyet uzerinden 184.4mio tl, arsanin degerlemesi 42.836 moi usd kdv haric... yeri lokasyonu gayet iyi, tuzlakarme ve tutom isbankasi calisnalarinin talep edecegi bir proje gibi gozukuyor ayrica, bolgenin gelisimi dusunuldugunde manzara adalardan daha hizli ve kolay satisi olabilir diye dusunuyorum...
2018 icinde , IFM , INISTANBUL ve TUZLA rezidans,manzara adalar ayrica Kadiköy otelde gelebilir..devam eden projeler olacak gibi.. egeperla bitti,son cezyrek avm uzerinden kira geliri gelmeye baslayacak
borc yapisi ve likidite problemi tum bunlarin altindan kalkmak icin yeterlimidir ? insaat karinda suresi gozonune alindiginda yuksek maliyetli borclanmanin karsinda kar marjlari desteklermi???
olumlu haber bana gore etkisi sinirli oldu,dogal olarak, arsa stogunun azalmasi Yatirimlari Istanbul disina tasir mi ??? bir tek Uskudar ve 4 levent kaldi
Uskudar ile de proje anlaminda bir hamlegelebilir..
sevgiler
Biraz nakit girişi sağlamış.
Gayrimenkul Fonlarıa satıp eritecek belki bir kısım gayrimenkulleri.
>>>
Sirketimiz portföyünde yer alan tasinmazlardan Ankara
Kizilay Banka Hizmet Binasi ve Antalya Banka Hizmet Binasi'nin Is Portföy
Yönetimi A.S. Birinci Gayrimenkul Yatirim Fonu'na satilmasina iliskin tapu
devir islemleri tamamlanmis olup, 81.420.000 TL tutarindaki KDV dahil satis
bedelinin tamami tahsil edilmistir. Söz konusu satis isleminden VUK kayitlarina
göre yaklasik 51 milyon TL, UFRS'ye göre ise gerçege uygun deger artisi ile
birlikte yaklasik 7,7 milyon TL kar elde edilecektir.
Defter değeri yer değiştirdi.. bu parayı katma değerli işlerde kullanılmak mantıklı olur.. tahvil ihracı ise .. raiting i A olan şirketler yurtdışı ndan oldukça düşük faizli borç buluyor.. rygyo bunu 2 kez yaptı.. ve mantıklı..
Lenovo A6020a46 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yavaş hareket eden voltil olmayan bir hisse.
Pek de artmamış hisse kalmamış.
Buralardan bir dönüş olabilir, pasif alıcı var ama satıcı isteksiz.
İştahlı bir alıcı gelince bir hareket olmalı.
EKGYO da çok zayıf.
https://i.hizliresim.com/ZEmODA.png
Ne zaman iş bankası ister o zaman gider
Bir kaç kademe gider bu hafta.
Yatırım Finansman bunu satıp başka hisse alıyor,ucuza finasnman sağlıyor.
https://i.hizliresim.com/N1mO2Q.png
İş Bankası ile yatırım finansman zaten kanki.. al ver .. ak yatırım da da basksina ver al.. arada kim satarsa topla. 🍀
Ağzına tüküreyim senin ISGYO
Portföyümüzde yer alan taşınmazlardan İstanbul
Esenyurt'ta bulunan hipermarket binasının KDV dahil 140.000.000 TL bedel
üzerinden Gimsa İnşaat Sanayi Ticaret Turizm İthalat İhracat Limited Şirketi'ne
satılmasına ve satış bedelinin tapu devir tarihinde eş zamanlı olarak tahsiline
karar verilmiştir. Söz konusu satıştan VUK kayıtlarına göre yaklaşık 80 milyon
TL, UFRS'ye göre ise gerçeğe uygun değer artışı ile birlikte 6,9 milyon TL
tutarında kar elde edilecektir.
https://www.kap.org.tr/Bildirim/627104
Şirketimiz portföyünde yer alan taşınmazlardan Ankara
Kızılay Banka Hizmet Binası ve Antalya Banka Hizmet Binası'nın İş Portföy
Yönetimi A.Ş. Birinci Gayrimenkul Yatırım Fonu'na satılmasına ilişkin tapu
devir işlemleri tamamlanmış olup, 81.420.000 TL tutarındaki KDV dahil satış
bedelinin tamamı tahsil edilmiştir. Söz konusu satış işleminden VUK kayıtlarına
göre yaklaşık 51 milyon TL, UFRS'ye göre ise gerçeğe uygun değer artışı ile
birlikte yaklaşık 7,7 milyon TL kar elde edilecektir.
__________________________________________________ ________________________
Toplam satış bedelleri şimdilik 221.420.000 tl oldu.
YTD
Haberler ile
1,40-1,41 aralığından
1,42-1,43 aralığına geldi.
İşlem Bedelinin Ortaklığın Yönetim Kurulu Karar Tarihinden Önceki Altı Aylık Günlük Düzeltilmiş Ağırlıklı Ortalama Fiyatların Aritmetik Ortalaması Baz Alınarak Hesaplanacak Şirket Değerine Olan Oranı (%) %9,1
Satış Bedelinin Ortaklık Ödenmiş Sermayesine Oranı (%) %13
Satış Bedelinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Mali Tablosundaki Aktif Toplamına Oranı (%) %2,3
Satış Bedelinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Finansal Tablosundaki Maddi Duran Varlıkların Net Değerine Oranı (%) %3,1
Satılan Duran Varlığın Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Finansal Tablosundaki Kayıtlı Değerinin Aktif Toplamına Oranı (%) %2,1
satilan gmenkul un ekspertiz degeri 2016 sonu 110 mio trl idi.. ekspertiz kira bedeli ise 390 mio tl, 23,5yilamortisman suresine sahipti...
bu satisi yapilan 3 menkul ise satis bedeli kdv haric 187,6 mio trl , ekspertiz kira bedelleri 742k tl/ay ,8,9mio tl yillik ,tahsil edilen kira ise 1,063mio/ay , yillikta ise 12,75miotl idi...
kira gelirlerinden kayip yillik 12,75miodur, bunu piyasa iyi karsilamayabilir dusuncesindeyim, yerine egeperla gelecek gerci nasil gorecekler yarin goruruz...
toplam satis/kira geliri 14,7 yil amortisman sayisi... % 6,80 getiri ... bu ksaya giren 187 mio tl ile borclarin kapanmasini yapsalar bari ... toplamda borclanmanin maliyeti cok daha yukarida olsada ,eldeki menkullerin deger artisini enflasyon duzeyinde gorurlerse, mantikli bir islemmi dir? tartisilir...
bu giren para ile umarim mantikli bir is yaparlar ...
sevgiler
istanbul esentepe de ki yeri 15,7 yiluzerinden satmak ??????? eur bazli kira kontratli ... daha yuksek bir fiyat olmasini beklerdim en azindan,ekspertiz dgeer/kira 23,5 yil iken ... en azindan bana gore 50-60 mio tl ucuza gitmistir...
bu paranin kullanisi ileikna edilmesi gereken yatirimcilar var... nasil olacak sngyo ya mi donuyor nedir ???
sevgiler
carrefour binasi
kasa da 250miotl ye yakin bir cash olacak gibi ...bu yeni tahvile itfasiolmayacak anlamina da geliyor olabilir ..
2018 inistanbul bilancoya girecek hasilat anlaminda yuksek rakamlar goreuruz ancak karlilik ???
karar veremiyorum,olmulumu olumsuz mu bakmak noktasinda ... cokhosuma gitti diyemeyecegim , yillik kira kaybi 12,75miotl...egeperla avm ile kapatilir lakin, ankara merkez , iskuleler varken neden bunlar ??????
9 aylık bilançoda yaklaşık 300 milyon TL kar oluşacak değil mi?
14,6 mio kar yansir yalnizca.. defter edegeri anlaminda ekspertiz degerinin altinda satilamamis olmasi, olumlu kalan deger acisindan belki ..
diger taraftan cash in yaratacagi faiz de var tabii, ne yapacaklar merak konusu ...mecbur mu kaliniyor acaba.. ozellikle manzara adalar ve egeperla satislarfinin yavas olamsindan dolayi... inistanbul da sorun yok gozukuyor ancakbu ikisi yavas gidiyor sanirim...
diger taraftan ifm yi otelersek,tuzla residence toplam maliyetine es deger gibi bir rakam var ortada ... kira geliri duzenli olan yerlerin satisi hosuma gitmiyor dogrusu... olay yap sat karina donerse risk artar diye dusunuyorum ...
İyi mi kötü mü? Musti söylesin 😀
Yarın az kıpır kıpır olur sanki.. canı isterse zıplar ;)
Benim bildiğim ISGYO, gruptan alacak gayrimenkuller bulur.
O yüzden kısa vadeli haber etkisi ile artacağını sonra bildiğimiz ISGYO olacağını düşünüyorum.
Belki TSGYO yu satın alır gruptan.
Bence TL krediye şu an göreceli çok yüksek faiz ödeniyor, kısa ve orta vadede gayrimenkul fiyatları durulacak, ayrıca finansman maliyeti düşeceğinden, yüksek kar ve temettü bekliyorum bu sene.
Spek kendi alışlarına vererek fiyatı özenle düşürdü, emekli fonların satışlarına 1.39-40 arası karşıladı, hisse çok sığ, tekrar geri gelirse, apartman, araba ne varsa satar girerim.
İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Tuzla Konut Projesi ile İlgili ÇED Süreci Başladı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Web Sitesinde Yayınlanan İlanda Konuya İlişkin Şu Bilgiler Verildi:
İstanbul İli Tuzla, İlçesi Merkez Mahallesi, Kanlımandıra Mevkii, 17 Pafta, 6408 Parsel Mevkiindeki İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Tarafıdan Yapılması Planlanan Tuzla Konut (Rezidans) Projesi ile İlgili Olarak İstanbul Valiliğimize Sunulan Dosyayı P.T.D. Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 17. Maddesi Doğrultusunda İncelenmiş ve Uygun Bulunmuş Olup, Projeye İlişkin ÇED Süreci Başlamıştır. İlgililere ve Kamuoyuna Duyurulur.
22.08.2017
bu son hareketle aralik 2017 degerlemelerine bagli, 300mio civarinda bir kar olur belki ??? %30 u temettu ve bedelsize ayrilsa gecen yilin 7,5 lar zor, maksimum %5 gibi olur sanki o da olursa ...
toplam kira gelirinin %7,5 u gitti,yerine egeperlaavm gelecek yillik 17-18 miogibi,umalim son cyrek izmir tarafindan olumlu haberler gelir ...
Alan sirket icinde satan sirket icinde karli olmus bu durum iki sirketede yarar bu cok net bence.
Sngyo da da boyleydi ben girdigimde hisse fiyati 0.5x lerdeydi ve inanilmaz kotuleyen insanlar vardi hatta daha sonra hissenin ederi ile ilgili yazmaya baslayinca mynette benim nickimle ilgili kotuleme yapanlar oldu gecmis mesajlardan isteyenler bakabilir. Hisse fiyatı icin 0.4x lere dusecek ve benzeri hedef fiyat verenlerle doluydu. Neyse uzatmayalim benim icin o zaman en ucuz hisselerden biriydi sngyo bunun sebepleriyle yazdik ve daha sonra benim icin o anki ederine geldi 0.7x li fiyatlardan ayrildim oda hissenin pahali olmasindan degil daha ucuz olan hisselerin gozume carpmasindan oldu.
Gelelim isgyo ya simdi yazmayim yazmayim dedim ama spek cok kasiyor yakinda buyuk fonlar gelir elinde avucunda ne varsa toplar giderler ruhu duymaz onlar ky ye benzemez.
Once bir sirketimizi taniyalim elde avucta ne var sirketin gelmisi gecmisi nedir ne degildir onlarida ilerde yazicam gecmiste sngyo da yazdigim gibi ama bu hisse bu endekste bu fiyatlarda oldugu surece ben burdayim onu bilsinler :)
Bunuda 1.3x lerdeyken geldim yazdik bakalim kactan satmak nasip olacak :)
3 haber peş peşe geldi. Bence bunları kullanacaksa bu haberleri degerlendirecektir .. bu hafta belli olur niyet.. ben haberlerin devamını bekliyorum..
aynen lakin ayda 152bin eur kira aldigi bir yer burasi 15-16 yil amortisman uzerinden satmis, bu ne kadar gercekci istanbulicin bilemiyorum...
ekspertiz degeri ve ekspertiz kira bedeli 23,5 yildi, ve bence bu gercekci olandi.. dogrusu ucuza satildigi fikri Hakim oldu bende...
vuk a yansiyacak 80mioluk karlilik arti ilave bu kadar yil aldigi kirada gozonune alindiginda mantiksiz gibi durmuyor ancak sozkonusu gmenkulu arsayi bulupistanbul da tekrar yapabilir sahipolabilirmisin ???