Cok haklisin ayni seyi be
nde yaptim
22.5 tan 180 gun vardi baglamadim gunluk gidelim diye
Printable View
Cok haklisin ayni seyi be
nde yaptim
22.5 tan 180 gun vardi baglamadim gunluk gidelim diye
Bende gtf tot osl ist var .ist iyi getiriyor 15 in altina dusmedi daha.gtf de iyi 1 gun valorlu ama
GL1 dağılım raporu yayınlanmış :) Gerçi bugün satış emri verdim Cuma vedalaşacağız kendisiyle ama takibimde olacak yine :)
Şöyle bir durumla karşılaştım başına gelen oldu mu acaba. Garanti bankası ile fon ve hisse alıp satıyorum, son 4 gündür hesabımdan KREDİLİ HESAP FAİZ TAHSİLATI adında 5'er tl. para çekiliyor, avans hesabım veya kredi hesabım yok.
Şubeye gidip sordum fon alırken marj için yeterli para bırakmadıysanız onun kredisinin tahsilatıdır gibi bir şeyler dediler ama bilemedim aylardır fon alır satarım ilk defa oluyor, daha kaç gün böyle para çekilecek onu da anlamadım.
TZL MK 12.83 (PPF)
TZV MK 9.67 (KVBA)
ZPK MK 14.84 (Kısa vadeli Kira ser.)
Bugün TZV den çıkıp ZPK ya girmiştim.Doğru karar vermişim.:ok:
Hem kvba dan hem de ppf den daha iyi getiri almışım.
KVBA fonlarında kalan için tatsız bir gün oldu.
cuma sabah 1 lira dahi kalmayacak şekilde gpg'ye veda ediyorum,son derece yanlış karar almışım,bugün getirisi 0.03 para boşta kalsa daha iyi.kafama tüküreyim bir de okt satıp bunu artırdım.
TCD hepsi + yazarken, nasil eksi yaziyor arkadaslar?
Bu arada fon alımlarımda ciddi sıkıntılar olmaya başladı :) Bugün verdiğim emirde verdiğim adetle farklı gözüküyordu. Aradık danışmanımızı ben bu kadar adet emir verdim şu kadar gözüküyor emirde diye isterseniz kalanı ben burdan emir verip tamamlayayım dedi tamam dedik 14 den sonra verdiğim emir sayısında gerçekleşti :) Birde yatırım danışmanımın verdiği emirde gerçekleşti bu arada hesap eksiye düştü :) Aradık bizim hatamız faiz ödemeyeceksiniz dendi ve çözüme kavuştu bir problemimiz daha :) Olmasa şöyle problemler ne güzel olacak ama alıştık artık
t+2 dolayı yarın satamayacağım ama cuma sabah ilk işim çıkış yapmak olacak yeterince şans verdim,ppf dururum daha iyi,bist düşüşlerinde tcd alsam fazlasıyla yeter kağnı gibi fona girdik maalesef,pair trade sadece aşağı yönlü açıyorlar sanırım zira bugün ekside hissesi yok,%73 repo getirisi var fon 0.03 para girişi de devam ediyor,benden bu kadar.ist ve ppf yapıp kenara çekiliyorum.
Hpt 9.29 oldu yarın öğlen kötü olursa çıkacağım gibi duruyor
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Üstadım sabit getirili bir fon olsa dediğiniz doğru değişken bir fondan bahsediyoruz. Daha önce Cuma günleri eksi getirdi mi bu fon getirdi. Perşembe satış yaparsanız eğer Cuma günü negatif gelirse, eksi getirisine ortak olmamış olursunuz. T+2 valörlü fonlarda satış için en uygun zaman Pazartesi-Salı ve Çarşamba günüdür. Perşembe veya Cuma günü satarsanız valöre 2 gün daha eklemiş olursunuz. Cuma günü kesin pozitif bir getiri olacağını düşünüyorsanız Cuma satabilirsiniz fakat Perşembe ile Cuma arasında bir fark yok değişken bir fon için bence.
gpg twiterdada tepki görüyor vs ama fon gergün 1/2 milyon artıyor. 100 milyon olmuş.
SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Benim gözlemim çoğu portföy yönetim şirketlerinin internet sitesinde ilgili fonun KAP sayfasından daha az bilgi var. En kolayı TEFAS'ta her fonun ilgili KAP adresi linkine tıklayıp izahname, yatırımcı bilgi formu, dağılım raporu, finansal tablolar gibi bilgilere fonun KAP sayfasından ulaşmak olacaktır.
Kisa orta uzun vadeli fon devri kapandigina gore , borclanma araclari - kira sertifika- hisse fonlardan baska alternatif kalmadigindan tcd de kalmak mantikli geliyor
SM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şimdi gelelim asıl meseleye.
Fonların yeteri kadar denetlendiği söylenebilir mi?
Her fonun bağımsız denetim şirketleri var.Ama parasını benim verdiğim şirket beni ne kadar denetleyebilir.
SPK denetimi etkili bir şekilde varmı?Varsa nasıl işliyor?
Bence denetim mekanizmasının daha şeffaf ve etkili olması gerekir.