estağfurullah sevgili kubilayayhan23 sevgi ve saygılarımı sunarım
Printable View
Bilanço bugün gelmeli normalde.
Alangirli işler yapan patronlarımzı.
Haziran 30 kadar beklermi?
Bu kadar olumluklara rağmen bilanço oyunu yaparmı?
YTD.
Zerre güven bırakmadı kendine karşı.
Lakin Umut fakirin ekmeği.
Candan Erçetin den
Elbette.
https://www.youtube.com/watch?v=GGSw2xVobE8
tire mondi ile bir ilişkisi var mı kartonsanın?ikisi de aynı sektör alış verişi var mı aralarında?
Türk oluklu mukavva ambalaj sektörünün lider tedarikçisi Mondi Tire Kutsan olarak, sağlam temellerimiz üzerinde geleceğe tüm paydaşlarımız ile beraber, gelişerek ve büyüyerek yürüyoruz. Yenilikçi çözümlerimizle müşterilerimize değer katıyor, tüm paydaşlarımız ile çağdaş uygulamalara imza atıyoruz.
Türkiyede 4 adet kutu ve 1 adet kağıt fabrikamız, 1.000 çalışanımız ile 700ü aşkın müşterimiz için güvenilir tedarikçi olmanın yanı sıra yaratıcı ve yenilikçi çözümler üretmede iddiamızı sürdürmekteyiz. Geçmişte olduğu gibi, her zaman en güvenilir çözüm ortağı olmak adına kaliteli ürün ve hizmet anlayışımızla müşterilerimizin yanında olacağız. Güveniniz için teşekkürlerimizi sunarız.
Saygılarımızla,
Mondi Tire Kutsan
https://www.sozcu.com.tr/2020/yazarl...liyor-5798077/
net aktif vergisi:)
https://www.youtube.com/watch?v=-HVif2_JvxA
şu çocuğun vizyonu kimsede yok:)
Çember daralıyor:)
https://i.hizliresim.com/CCBiKe.jpg
net aktif vergisi sen misin gariban kynin 11 liralık temettüsüne çöken:)
Acil toplantı lazım:)
müflis tüccar eski defterleri karıştırırmış
hehehehe
Klasik karton kapanışı oldu yine.
Ünal yatacak yerin varmı?
Başta maya olmak üzere pak ürünlerini kullanmıyacağım.:vk:
Sevgili dostum Ünal bu yorumu okusa der ki tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok der bir de kahkaha atar..Adamların yatırımcıyı zerre düşündüğü yok hala bazı dostlar geleceğin sektörü kar falan diyor bende diyorum ki paylaşmadıktan sonra bana ne kardan adam kendi temettüsüne dokunmuyor bizim üç kuruşluk kar payımıza göz dikiyor üstelik sadece bu sene de değil yıllardır böyle bütün piyasa da ne kadar oyuncu varsa hepsi de bunu biliyor..Sonuç bedelsize kadar mokoko
Önceden olmaz diyordum ama bu son yaptığından sonra bundan sonra ne yaparsa yapsın beni şaşırtmaz..
bedelsizciler tekkesinde sıradan bir gün
kahvaltı
sabah açılışı ilk dk lar küfür
çay molası
küfre devam
öğle yemeği
ünala küfür
çay molası
borsa felsefesi (yapılan hataların karşılıklı anlatımı-pişmanlıklar-bir daha asla ile başlayan kapanış cümleleri)
karton analizi
küfre devam
beddua
kapanış
şeyh ünal efendi tekkesinde ki siz dervişlerini evliya yapacak lalezar olaya iyi tarafından bak ardojsdfhgffjdoff :he:
Ha ha Ünal denen şahsiyet buraları okumaz işi olmaz.Küfür beddua adamların umurunda değil olmayacakta .Ha bir de damat varmış bu damat ne ayak bilen var mı.Gerçi Ünal gibi pintinin kendisi gibi pinti damatı olur .Velhasıl ne söylesek boş ,hiç bir şey içimizdeki kini öfkeyi durduramıyacak.
uzun yatırımcılar veya şirkete güvenip mal alıan ama ünalı tanımayanlar veya tanıyıp yine de hisse alanlarda sıradan bir gün
kahvaltı
sabah açılışı ilk dk lar ben uzuncuyum boşver ne yaparsaa yapsın
çay molası
uzuncuyum ama hergün ekrana bakmaya devam
öğle yemeği
yine ekrana bakma ve yorumları okuyup oh olsun bedelsizciler deyip hafif bir gülümseme
çay molası
borsa felsefesi (ben uzuncuyum geleceğin sektörü satışlar iyi ürünlere zam da geldi oh oh bilanço iyi gelecek gelsin paralar)
karton analizi
geleceğin sektörü falan filan devam
bir yıl sonra
iki yılsonra
üç yıl sonra
küfür beddua
kapanış
sayın rıc farkındamısınız adamın zerre yatıımcıyı düşündüğü yok dolar bazında fiyat nerde...
16 lotum vardı. 8 ini maliyetin üstünde sattım. Temettü kararından sonra maliyete bakmadan 437 den sattım.
Temettü kararı patronun ahlaki yapısını ortaya koydu. Oldukça bozulmuş bir yapı.
Ytd.
G008 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
gayet farkındayım lalezar
patronu takip edip o ne yaparsa aynısını yaptığım için kolamı yudumluyorum şu an
ben hisse seçimimi temel analizle yaparım ama alım satımlarımı farklı metodolojilerle uygularım
hissede temel başka alım satım noktalarını tayin edip uygulama kararlılığı bambaşka stiller lalezar
sapla samanı karıştıma derim hehehehe
kolamı içmeye devam edeyim şimdi müsadenle
seni sevdiğim için takıldım biraz hehehe:plc:
bilmukabele Sayın Rıc bende sizi sever sayarım..Bende artık aynısını yapıyorum trade ediyorum bu hafta bana vermediği temettüyü aldım ondan hemde daha fazlasını buraya da yazdım....çözdüm hareketlerini hiç değişmiyor klasikleşmiş hareketler..
Uzun Vade yatırımcıları o kadar da bekliyorum sattıktan sonra ya verirse psikolojiyle yıllardır burada hapis kaldılar aslında çözümü basit belli bir kısmı bırakıyorsun diğer kısım tra de yapıyorsun böylelikle bedelsiz verirse de dışarıda kalmıyorsun benim bu saatten sonra izleyeceğim yöntem bu.bakınız bu hafta temettü vermedi O kadar temettümüzü kestiler al sat ile ben onlardan geri aldım hiçbir şey yapmasaydım öyle kalacaktım
Sanırım, burada uzun vadeli yatırımcı kalmadı...
Herkes kendi çapında al-sat yapmayı öğrenmiş...
Belki de tahtanın dinamikleri bu yola itti kimimizi..
Kim bilir en doğru yolda budur belki de...
Burada yılbaşı civarında"Hak" nikli bir arkadaşımız vardı...
Hisseye girdiğinde 320 lerden 499 a gitmişti...
O gün al-satcıları düşman görenler bu gün ne yapıyor...
Finansal raporları incelerken ciddi anlamda kredi kartı komisyonu gördüm. Firmanın bu rakamlarda komisyon ödüyor olması kredi kartı ile alınan ödemelerin çok olduğunu gösteriyor.
2.çeyrekte özellikle çok iyi bir bilanço görebiliriz.
Al sat yapıyorlar😀😀
10 birim malım varsa 8 birimi şirketin ve sektörünün temelinde bozulma yoksa 5 yıl vade ile taşırım
2 birim hissem ile al-sat yaparım
bu yönetim taktiğinin al-sat kısmını diğer hisselerimde yapmam
sadece kartonda yaparım
bunu yaparkende sadece patronu takip ederim
o alınca alır o satınca satarım
onun alım satımlarını nasıl yaptığını iyi biliyorum
adamı 10 yıldır takip edip ediyorum ve çözdüğümü düşünüyorum
nazar etme fesatlanma n'olur
çalış seninde olur hehehehehehehe
Sayın bsm uzun zamandır yazmıyor bilhisi olan varmı?
kartonsanın müşterisi olan şirketlerin bilançoları ard arda geldikçe beklentiminde çok çok üzerinde satış yaptıklarını görüyorum
gıda şirketleri ve marketlerin ciro artışları zaten malum
en son cuma günü yine kartonsnaın müşterisi olan deva ilaçın bilançosu geldi
cirosunu %70 arttırdığını gördüm
gözlerim yerinden oynadı
geçen sene 1Q da 317 olan ciro bu yıl 484 e roketlemiş
hay maşallah diyorum
tek bir müşteri ilaç şirketinin rakamları böyle
düşünün tüm ilaç şirketlerine ambalajı kartonsan veriyor
bunun yanında
evde kalan büyüklerin kitap satışlarını arttıtdığı haberlerini okuyoruz
yine dışarı çıkmaları yasak olan çocukların evde avutulması için bol bol oyuncak alınmasıda yaşanan bir durum
kahve makinası satışlarının patlamasıda ayrı bir güzellik etkisi
tüm bu sektörler direkt kartonsanımıza çalışıyor hehehehe
birden fazla sektöre ambalaj kartonu tedarik ediyor oluşumuz risklerimizide otomatikman ortadan kaldırmış oluyor
sektörel müşteri portföyümüzün çok çeşitli oluşu mükemmel bir avantaj ve bunu tüm krizleri teğet geçerek yaşıyoruz
müşterilerin böyle cirolar yapması bende kartonsanın ilk çeyrek bilançosuna dair beklentilerimi dahada yukarı çekiyor
doğrusu ilk çeyrekle başlayacak olan ve içinde bulunduğumuz çeyrek ile devam edecek bilanço performansımız beni heyecanlandırmaya başladı
tüm bunlar olurken kartonsanın maliyet artışı olmadan ürün satış fiyatlarına %20 zam yaptığınıda düşününce
gel bilanço gel fazla bekletme bizleri hehehehe
https://i.hizliresim.com/7D1h2O.jpg
Yalnız atladığınız çok önemli bir detay var. Hırsız patron... Bilançoda şööyle bir kallavi genel yönetim gideri gösterir, diğer şirketleri üzerinden feleğin şaşar...örn.Tire kutsan...Zarar etmesi nerede ise imkansız ama 12 aylık zarar açıklıyor... (danışmanlık ücreti vs) Dikkat et zarar açıklamasın... patronun oğlu... Bak bu sefer patrona sallamadım... Birde patronu takip etmek iyi hoş güzel lakin patron sattım deyip sağ cep sol cep yapıp kendini takip edenlere el sallayabilir mi? Bunu da not etmek lazım... Ünal bu, fıtratında hainlik var. Ayrıca uzun vade bekleyenlere hakeret vari yazı tarzınız hoş değil. Herkesin yatırım stratejisi kendine. (Aslan çimentoyu 7.6 dan alıp 9 yıl kenarda bekletip 535 ortalama ile satan birisine yani bana imada bulunamazsın. Yani şu an oturduğum 650 bin tl lik evi bugünkü10 bin lira ile aldığımı düşünmen yeterli. Ben kumarbaz değil yatırımcıyım...) iyi günler...
bilanço okuma konusunda iyi olduğumu düşünüyorum
kartonsanın bilançoları samimiyetimle söylemeliyim ki pek çok şirketten dürüst ve şeffaf
birkaç noktada acabalarım olmuyor değil ama rahatlıkla içime sine sine düzgün bilanço gönderdiklerini söyleyebilirim
misal o dediğiniz başka şirketlerin yaptıkları abartılı genel yönetim gideri yazdıklarını hiç görmedim
böyle şeylere tenezzül etmiyorlar
sahtekar şirketlerle asla adını yan yana geçirmeyin
haklarını yemiş olursunuz
zaten bilançodan biraz anlayanlarda neyin ne olduğunu görüyor
özetle düzgün şirket
uzun vadeli bekleyenlere hakaretvari söylemlerim olmuyor
gerçekleri söylüyorum
gerçekleri ironi ile dile getirmeyi severim
tarzım budur
beğenmek zorunda değilsiniz
ayrıca benim kitabımdauzun vade salt alıp follukta yatan tavuk gibi beklemek değildir
doğru zamanda alıp beklemektir!!
ben saçma sapan bedelsiz gibi şeylere dayalı almadığım, sektörel trendler ve bilanço bazlı yatırım yaptığım için zamanlamayıda buna göre tayin ediyorum ve hiçbir zaman bu yatırım felsefesi yanıltmıyor
şimdi dünya değişti iğneden ipliğe herşey ambalaja giriyor, şirketin satış fiyatları sürekli artıyor
satış problemi yok, 7/24 çalışıyor işler full
bunlar karlılığın artacağını söylüyor
yani şirketin ucuzlayacağını ve prim yapma potansiyelnin artacağını söylüyor
yatırımcılık budur
patronun iki dudağı arasında ne zaman olacağı meçhul olan bir muaamaya para yatırmak değildir!
bu gerçekler size veya yanlış zamanlarda alıp uzun yıllardır bekleyenlere ters geliyor olabilir
bu benim sorunum değil
iyi günler
not:herkesin bir tarzı var
ben kendi tarzımdan kazanıyorum
sizlerde tarzınızdan kazanıyorsanız sorun yok
kazanamıyorsanız hatayı patronda spekte vs de değil KENDİNİZDE ARAYIN
BORSADA ZAMAN FİYATTAN ÖNEMLİDİR!
kişisel düşüncelerimdir beni bağlar,benim doğrularım başkasına yanlış gelebilir
herkes kendi aklı ile hareket etsin,ben dahil kimsenin yazdığına itibar etmesin.
İroni ayrı, hakaretvari yazı ayrı. O siyahla yazdığınız gibi!!! Sizi terbiyeye, adam gibi paylaşım yapmaya davet ediyorum. Kimseye ironi ayağı ile hakaret edemezsiniz. Herşeyin en iyisini bilemezsiniz! Kompleksli bir kişiliksiniz. (Bu arada mesleğiniz doktorluk muydu? Öyle hatırlıyorum)... İyi günler...
evet en iyisini ben bilirim benden iyi kimse bilemez
evet kompleksliaksi ve huysuz biriyim
ayrıca egom çok şişkindir
ilaveten kibrim çoktur ve hayli sevimsizimdir
hiç muhatap olunacak biri değilim yani
ayriyeten doktor değilim profesörüm
bir daha lütfen doğru hatırlayın
byeeeeeee
iyi günler hehehehe
Ukala ukala yazılarınızdan belli. Ama kâğıt elinde yokken borsanın en kötüsü elinde iken en iyisi! Fıtratınızı ortaya koyuyor. Bayyy.
( Bu arada yanlış hatırlamıyor isem içerdeki SELO c.başkanı adayınızdı sanırım. Geçmişe bakmak istemediğimden o yüzden doktormusunuz diye sormuştum prof...)
23-04-2020, 23:05te yollamıştım:)
ben pak mı pak değil mi ona odaklandım temettüden anladık azıcık ama:)?Pek pak değil!
http://intermatambalaj.com/Urunler-G...tUrunleri.html
http://www.pakcorp.com/
http://www.pakcorp.com/tr/ambalaj.html
Lütfen dediğimi yanlış anlamayın lafım sıze ve sızın gıbı düşünenlere değil. Aslada tartışma moduna girmek istemiyorum şu ganıttırdıgımın bedelsizi 12 yıldır verilmedi verilmeyecek 2 kere kayıtlı sermaye tavanını uzattı yine vermedi (basvuru +5 yıl uzatma) şuan hiç umudum yok gündemı sıcak tutmak için bedelsizi pişirip pişirip onumuze koyuyorlar. verecek adam esas sermaye sıstemındekı alkim gibi veriri gecer. adamlar 26.01 tarihinde karar verdı 07.05 tarihinde vedelsizi caktı.!
yarın birgün oyuncakcıda elindeki payları cakar!( zamanında 250 aldı 317 den kac kere sattıı) ondan sonra bedelsiz diye ağzımız açıkta beklemeye devam ederiz.
bu lanet kagıttta 10 sene mi harcadım ne mı verdı 3-1 verdi borsa 3 e katladı karton 220 den 330 zor cıktı. allah belasını versi bu kagıdın. verecegi temettüyü!!!!!
bundan olsa olsa tuvalet kagıdı olur!
bol kazançlar hepinize....
yanlış hatırlıyorsun
ancak 10 yıldır karton taşıdığın için buna şaşırmadım
yanlış zamanda karton alıp üstüne 10 sene hamallık yaptırılan birinde bu tür komplikasyonlar görülmesi gayet doğal izmirli felix the cat hehehehe
grafik de tıpkı 24 nisandaki zam haberi öncesinde olduğu gibi!
http://share.matriksdata.com/share.a...05111055121835
http://share.matriksdata.com/share.a...05111048366359
sizi gerçekten tebrik ederim sayın felix35 darısı inşallah kartona:)geceden beri takas inceliyorum kimin ekinde ne kadar var ne kadarı dolaşımda olası senaryoları inceliyorum
http://share.matriksdata.com/share.a...05111111273261
Kartonsan hissesinin bulunduğu sektörün önünün açık olduğuna inanıyorum..
Sabredenlerin kazanacağına inanıyorum..
Sadece kendi görüşüm bu..
Herkes sadece kendini dinler ve sabrederse kazanır genelde..
Borsada insanlar en büyük kazığı kendi kendine atıyor..
Ya başkasının görüşlerinden etkilenerek..
Ya da sabırsız davranıp elinde tuttuğu hisseyi erken satarak...
Herkese bol hayırlı kazançlar...