ben sizin sistemin başarılı olacağını biliyorum en azından inanıyorum benzer yapı kullandığım için :)
Printable View
Poyraz abi bunu yeni farketmiş olman üzücü te 2 sene öncesinden öğrenmıştık bunu 100 indikatorun 95 i bana göre çöp Hacme baglılar hariç birde fiyata baglılardanda 5 i farklı gerisi aşağı yukarı aynı şeyin farklı matematıkle hespalanmasından ıbaret.
Bugun için demedim o cumleyı bugun manuelden ettiğim zararın büyük bir kısmını cıkardım ancak sıstemın elde ettiği zarar yapı hala cıkmadı.
dünkü zararın 5/2 si cıktı
o carpılma durumları için baska günlerden örnek verdim bugun carpılmadım
Sabreden insan için kazanç tabiki mümkün
Ama Ben daha kazanamadim. Kaldiraçli piyasalar en ufak hatayi affetmiyor!
Ben 2016 ikinci yarisinda sermaye ekleyip lot arttirinca piyasa beni beklemiş gibi mala bağlayip yatay takilinci sermayeyi erittik 2017 de tekrar lot düşürünce yüksek lotla kaybettigim 17.000 puan düşük lotla 51.000 puanda ancak cikiyor gibi , sermaye eklemeyi düşünmüyorum
Sistem tasarlama konusunda kod bilgim çok az genelde hep ayni kalip etrafinda döndüğümü farkedince arayişida biraktim
Sistemim çok kazanmasada güven veriyor bana
Erhan bu arada 3 haftadir neredeyse her emir göndermede kayma oluyor seninmi arkana düşüyoruz nedir anlamadim :)
Tek seferde gönderme şu emirlerihttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...cc9d38083c.jpg
kabaca %5 i desek daha dogru tam rakam değil.
bilindik indikatorlerden gıderek soyleyeylım.
RSİ,
ATR,
MA
TOMA
PARABOLIC
Bir kaç tane daha cıkar. Belki DI
aslında bunlar bıle bırbırıne benzer yapılar.
Yani aralarında bir ucurum yok.
fakat anlam olarak.
RSİ aşrı satım alım
atr volatıletı
ma trend
toma trend
parabolıc trend
Geriye kalan tum ındıkatorlerden cıkan al sat sınyallerını.
Bu saydıgım ındıkatorlerlede aynen belkı 1 bar farkla yaratabılırım.
Mesela macd den cıkan al satı toma ıle veya ma ıle yaratabılırım.
Veya
momentumun yaptıgı al satı rsı ıle yapabılıyorum.
atıyorum momentum 300 bın uretıyor rsı de 50 nıoktasını baz alıp parametreyı kurcalaya kurcalaya
300 bın aynı ıslemlı aynı noktalarda veya en fazla bır ıkı bar farkla momentumun kopyasını yaratıyorum.
gibi gibi.
Mesel rsi cok unludur halbukı yaptıgı ıs kabaca ma ıle fıyat arasındakı farka bakmak :D
hele trend sıstemlerı tamamıyle ma dan turemıs gıbı hareket edıyor uc assaga 5 yukarı.
mesela rsi 50 yı referans alıp cıkan trend sıstemını ma ıle tıpa tıpa yapabılırsınız.
Saydıgım ındıkatorler bıle bırbırıne cok cok benzer aslında.
Elimizde kapanıs yuksek dusuk hacım acılıs olmak uzere 5 adet matematiksel deger var.
bunları ne kadar bolup carpsanız cosinusunu sinusunu alsanızda elde edecegınız verıler belli dlayıısyla bu 5 parametrenın 100 adet farklı ve anlamlı bır deger cıkarması da mantıga da aykırı zaten onune gelen bırselyerı farklı yontemlerle hesaplayıp ındıkator dıye ortaya cıkarmıs.
Cogu sus olsun dıye var. Bir işe yaramaz.
haa dersenkı bu 5 adet degerı alıp gelecegı ongorecek yada tahmın edcek bır ındıkator yada matematık tasarlarım ozman anlamlı bırseyler cıkar.
fakat ındıkatorun buyuk cogunlugu her barra gore hesap yaptıgı ıcın aynı degerlerı sunuyor.
gelecekte surası dırenc olur vea surada sat dıyecek bır matematıgınız varsa evet ındıkatorlerın dısına cıkmıs olursunuz.
Mesla fibonacı gıbı vesaire gelecek ongorusu olan bır matematık.
Ayagını kaydırırım dıkkat et :D benım arkama gecersen olacagı o :) :P
Benim sistem muhtemelen pek benzer değil sizlerle nihayetinde trend takıp ettiği için bazı barlarda önümde veya arkamda olmanız cok muhtemelen benimki cok işlem actıgı için mutlaka birinizinkine denk gelıyordur.
bu arada jarmen senmısın hala çözemedim de.
tasrımdan vazgeçme bırseyler turetmeye calıs orneklerden yararlan degısıklık yap.
özellikle liste yapmayı kavradıgında muhtemelen onun acılacaktır.
Yok ben jarmen değilim uzun zamandir yazmiyor o , ben yusuf06_tr eski kullanici adimi alamayinca o esnada oralet içiyordum kullanici adinida oralet yazdim :)
Liste örnekler yaptim bir kaç tane getiri artiyor tamam ama bazi pozlarda inatci olunca guven vermiyor bana ,
Aslinda 1 sistem var 2-3 aydir hem takip ediyorum hemde aklima bir şeyler geldikçe eklemeye çalişiyorum bakalim nasip
hmmm :D anladım bende seni bi boy jarmen zannedıom :D
tmm yusuf hocam sen zaten algoritma olayında ilerletmişsindir.
işle sayısını ıyı ayarlayacan kaymaların hesaplamasını mutlaka yapacan bu kaymaları sıstem uretırken buna gore uretecen.
kafadan 25 kayıyorumdur yapmayacan 1 ay hesap tut kac kaydıgına bak 50 ise
sistem turetırken buna gore turet derım yoksa bosa trade eder durursun.
ne kazandıgnı anlar ne kaybettiğini anlarsın.
Hakkımızda hayırlısı.
Hisse futurelarina calisan oldumu arkadaslar, hepsi olmasada F_THY derinligi idare eder gibi yavas sistemlerle denenebilirmi sizce ?
Robotun bugün ki sinyalleri
https://i.hizliresim.com/JOA52n.png
Dünkü kazandıklarınızi bugün gerimi verdiniz carpiklar
Verdik.:) :) bugun en az % 3 yukari yapar :))))
Ben dünde sifir cektim nerdeyse bugun 1500 girdi şimdilik
Pazartesi ve sali iyiydi benim icim haftalik totalde sifir cektik :(
Endeks etkisi çok olan ve hacimli ilk 5 hisseye baktigim zaman 4 hisse dün akşam long devam ediyor ama endeks grafikte short olmuşuz
yine ayni şekilde cuma günü garan ve thy baktim sadece onlarda short görünürken endekste kapanisa yakin long girmişim
Demek istedigim piyasa gittikçe zorlasiyor artik tek bir grafige bakip sinyal olusturmak cok basit kaliyor gibi artik hisselerdende destek almak gerekiyor gibi
Tek bir seans acilişında 1 haftalik kari masaya birakmak her ne kadar riskli bir piyasa olsada bu kadar basit olmamali
Hisselerden sinyal destegi alarak yada hisselerdede belli bir oran islem yaparak bir miktarda dolara islem yaparak katalizör gibi önlemler almaliyiz bence
Tek sepete ayni yumurtalari koyuyoruz sonra gaplara kizmaya hakkim yok
Ve 1 haftada 2 tane % 1 den büyük gap yemek sistemden çok degisik strateji ihtiyacim oldugunu gösteriyor, ben böyle düşünüyorum
Haklısınız aynı zamanda diğer futurelarda, hisselerde belki yabancı piyasalarda da işlem yapabiliyor olmak lazım. Risk dengelemesi açısından.
Bende bir takım arayışlar içerisindeyim, daha öncede bahsetmiştim.
1) Diğer future larda yeteri kadar derinlik yok.
2) Keçi nin yaklaşımına benzer bir şeyler yapılabilir, çok zor tabi o ayrı.
3) Yabancı piyasalar için yerli aracı kurumlarla çalışılamıyor, farklı data sağlayıcı ve farklı altyapı lazım.
Ama bence kesinlikle farklı 1 2 bacak daha lazım, getiri eğrisini dengelemek ve salınımını azaltmak için.
Hacim olarak viopta endeks, dolar, euro, thy, garan , gram altin, ons altin diye gidiyor
Ben zaten dolar ve gram altinda yaklisik 3 haftadir islemlere basladim simdilik guzel gidiyor ters gunlerdede teselli ikramiyesi oluyor belli bir miktar hisseyi zaten tutuyorum endeks disi
Fakat garan ve thy gibi endeks kagitlarina basarili yavas sistemler olusturamadim
Olusturabilirsem Amacim kimine ters gelsede viop hisselerden kazanctan cok total kar zarar grafigindeki dalgalanmayi azaltmak
Hem islem yapip hem kendimizi yipratiyoruz geniş bir yelpaze olsun kazanc düşsün ama saglikli ve güvenli bir yatirim olsun
Endeksde terse kaldiysam dolara bakayim onda tersdeysem hisselere bakayim ondada tersteysem altina bakayim
Endeks yatay gidiyorsa dolarda yada altinda hareket vardir yada bazi endeks hissesu hareketlidir
Sistemlerin hepsi farkli ensturumanlarda terse kalacak degil yaa
Illaki teselli ikramiyesini buluruz bir yerden
Yaw halde hade kontra robotlarla basa çıkamadık demiyorsunuzda. Sepet yumurta hesabina giriyorsunuz.
Kontratlar heryerde
Erhan endekste 2 defa terse düşsemde dolar ve altinda dogru yöndeydim ama geçmiste hep böyle olmuş diyemiyorum elimde detayli veri yok
Ben savunma sanayinde , Çok riskli sayilan bir fabrikanin en riskli bölümünde çalisiyorum
Viopta bu kontra robatlar var diyorsaniz bilmiyorum ama benim hayatimdada hep paylayici maddeler var 11 yildir hala ölmedim :)
Yani risk almak sorun degil , vioptada risk aliyorum
Ama çalistigim Sektörde ögrendiklerime ve yaptiklarima bakinca viopta tek bir grafikte islem yapmayi saglikli bulmuyorum dedim
Sorgulama yapinca önlemlerim ve koruyucu donanimlarinin eksik oldugunu farkediyorum
Ben bunu sorgulamaya ve anlatmaya calistim
son bir aydır bir gap hariç gaplerin hepsinde terse yakalandım :)
kontraların parmağı olabilir bu işte
ismin kontra robot koymak doğrumu bilmiyorum ama bir karıştırıcı var gibi gibi.
4 saatlikte basit bi macd veya cci kullansanız bunlardan daha iyi
Bahsettigim 5 hisseden sadece bugun terse kalan tek hisse digerleri zaten dun aksam long kalmis.
O kontra robotlar diye tabir ettiklerin sanirim her yerde degiller :)
Saka bir yana hisselerin 5 er dakikalik datalari elimde az oldugu için detayli bir raporlama yapamiyorum
Ve bu çoğalan gaplari önlenemez kazalar olarak kabul edersek
Bu kazalar çoğalabilir , bir grafik olusturdugumuzda kaza sayisi artsada hasar sayisini en aza indigini görmek istiyorum
Bu piyasada islem yapmak istiyorum sistem uzun vadede endekste para kazandiracak az yada çok ondanda eminim ama
Ama kendimi yipratmak istemiyorum
Yiprandiktan sonra ne yapayim kazanci :)
Demek istedigim kazanç düşsün ama bu dalgalanmalar hiç bir zaman sinir sistemimizi etkilemesin daha yaşimiz kaç https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...389da9b862.jpg
sabahki gap olmasaydı harika olacaktı günü 275 puan zararla kapadım.
33 yaşındayim kendimi genç diye tabir ediyorum.
35 den sonra orta yaş olarak kabul edicem :)
Allah hepimize sağlikli ömür verir inşallah
6 iş gününde nerdeyse 5000 puan düştük 7000 puan ciktik 12.000 puanlik hareketten en fazla hangimiz puan kazandik?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...a238afd4fa.jpg
Sali günü hariç viop endeks'de karin % 80 ni
Ters bir hareket yaptirarak elimden aldi adam kurum robot artik her neyse :)
sistem karşılaştırma değil ama sistemli kazanç mümkün mü ? topicime beklerim
gün sonu ekran atarsanız memun olurum.
geçmişim önemi yok.
geleceğe bakıyoruz :)
http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=13034
YUSUFUM :D
ben sakasına takılıyom kontra montra.
Ben inanmıyorum kontraya palaya.
Gerçekten olsa ne yazar olmasa ne yazar pala veya kontra adı herneyse varsa bile sonucta nasıl işlem yaptıgını bılmedıgımız için.
varlıgından haberdar olsakta bak bu kontra deselerde iyimiş der geçerim :D sonucta nasıl işlem yaptıgını asla bilemeyeceğiz.
kaç gündür mc yemeyen manuelcı kalmadı millet şoklarda bugun gap zaten bir nedensızlıkıcerırken son anda yapılan hareketle ben buradayım sistemci tayfası der gibi hareket çekti.
HEY KONTRA BURALARDA bizi okuyorsan eğer sana meydan okuyoruz. Gel batır bizi :D
Şaka bir yana son 1 haftada mc sınırna dayanacagım artık bu herif donuma kadar soyacak beni
oralet hocam, siz miydiniz, yine hisselerde sistem calistiran, eski forumda bunu yapip da bayagi iyi sonuclar elde eden bi arkadas vardi, siz miydiniz yanlis mi hatirliyorum ?
sepet sistem belki palanene ile başa çıkar
aynı sistem 4 ayrı periyot kontrat sayısı eşit dağıtılmış
1/10/2017 en bugüne
http://666kb.com/i/dngv0zog4x1eymvxv.png
http://666kb.com/i/dngv0zog4x1eymvxv.png
sistemin ismini hatırlamak lazım
sistemleri online gerçekte kullanmayıp ekranda gözlemlediğim için arşivdedir muhtemelen
bu sistemin 10 yıllığıda dediğin gibi performansta olabilir
tüm datalarla 10 yıllık getiri bak deyince bu sistem bilgisayarı kasıyor
az önceki 4 sistem aynı anda ekranı dondurdu
normal ekranıma zor döndüm.
15 dk lık 10 yıl performansına az sonra bakayım. :yes:
bear_bull un pala olmasına imkan yok
opsiyonlarda işlem yapıyor çünkü
endex30 işlemleri de çok olsa palanenenin dişinin kovuğunu doldurmaz.
------------------------------------------------------
borsayla ilgili her şeyi bırakıp
kalan parayı çatır çatır kendimiz mi yesek acaba ????????
http://666kb.com/i/dngst4hz3it31bbxy.png
palanene bizi donumuza kadar ütmeden.
10 yıllık bakınca
komisyon düşülmüş hali ile 15 dk grafikte
458,000 getiri çıktı
http://666kb.com/i/dngvxefyrw9fc0c37.png
http://666kb.com/i/dngw17m9upy6b86cz.png