kimin olduğunu bilmiyorum ama elinde daha mal var.
Açık yapılan bir durum yok.
Printable View
kimin olduğunu bilmiyorum ama elinde daha mal var.
Açık yapılan bir durum yok.
INFO nun takasında 1,5 milyon lot var ancak genelde AL/SAT yaptıklarından gün içi pozisyonlarını kapatıyorlar, hisselerin büyük bölümü müşteri lotları. O nedenle kapanışa kadar alım satım saysını eşitlemesini beklerim. A1 CAPİTAL ise genelde danışıklı dövüş yapar onun ilişkisini şeytan bile anlayamaz :) Bakınız KLGYO tahtasına, tek satıcı onlar. Bugün INFO genelde tüm tahtalarda satıcılı ya da önümüzdeki günlerde bir risk görüyor olabilirler.
Gözde de infonun elinde 14 milyon lot yok sayın tahminci
Blok alıcı gördü mü veriyor. 498.000 lot oldu
1.375.000 lot kaldı
https://i.hizliresim.com/iy3rkus.jpg
Kapalı seansa giriş durumu
Herkese geçmiş olsun, tahtayı iyi salladılar bugün. Neyse hala şirketin temel verileri aynı değişen bir şey yok.
Güneş balçıkla sıvanmazmış.
gozde haftalık performans:
onceki kapanış: 8.48
en düşük: 8.43
en yüksek: 9.92
kapanış: 9.39
haftalık yükseliş: %10.73
ağırlıklı ortalama: 9.30
MERAKLISINA...GOZDE TARİHSEL USD BAZLI FİBO GRAFİĞİ DESTEK VE DİRENÇLER...UZUUUUN BAKIŞ...BAŞKA YERDE YOK :):):)
https://i.hizliresim.com/as5ahw7.png
MEVCUT USD KURU 13,50 TL BAZ ALINARAK HAZIRLANMIŞTIR.
EN DÜŞÜK FİYAT: 0,26 USD = 3,50 TL
EN YÜKSEK FİYAT: 1,64 USD = 22,00 TL
MEVCUT FİYAT: 0,695 USD = 9.39 TL
İLK DİRENÇ: 0,78 USD = 10,53 TL
FİBO YÜZDE 50 DİRENCİ: 0,95 = 12,70 (çok önemli)
İKİNCİ DİRENÇ: 1,11 USD = 14.98 TL
ÜÇÜNCÜ DİRENÇ: 1,31 USD = 17,70 TL
FİBO ÜST HEDEFİ: 1,63 usd = 22,00 TL (bu hedef mevcut temel verilerle olanaksız değil)
NOT: ÇOK UZUN VADELİ BİR ÇALIŞMADIR KISA VADE DESTEK YA DA DİRENÇLER İÇİN KULLANILMAMALIDIR. AL SAT TUT TAVSİYESİ DEĞİLDİR.:)
Pentanın spekülatif yükselişinden dolayı yine çok ciddi kar gönderilecek 4. çeyrek sonunda.Getir&Şok Market ilişkisi ne durumda orada sanırım bir gelişme yok henüz.
12 Aylık karlılıkları çoğu hisseye fiyatlatmadılar.....Şirketler elde ettikleri karlarla kaldılar, dolar bazında hisse fiyatları yine rezalet durumda, herkes zararda...Ayrıca yeni kavramlar da çıktı, hak edilerek ulaşılmış karlar, hak edilmeden ulaşılmış karlar diye....kur farkı karlarını bile 2. kategoride kabul edenler var...
https://i.hizliresim.com/njsqjaj.jpg
100 hisseleri anlık güç sıralaması, ilk 40 hisse
Hacimsiz bir piyasa temkinli olmak lazım daha önce yükselen STOP noktamı yazmıştım, disiplinli hareket etmeye gayret gösteriyorum. Ukrayna işi çözülürse çok güçlü bir trend yakalanabilir, ben savaş çıkacağını sanmam ABD bu kadar arkadan ittirirken Rusya savaşmaz.
Arkadaşlar 4.Ç finans raporları ne zaman yayınlanır bilen var mı ?
Geçen sene 16 Mart yayınlanmış
Bilanço tarihi ile ilgili net bir bilgi yok.
Dejavu yaşıyorum yine Ahlatçı alımlara başlamış geçen sefer iyi al/sat karı yazdılar.
9,29-9,30
Alt kademeleri dolduruyorlar tahta an itibariyle alıcılı hale döndü. YTD
Cuma - Pazartesi arasında yatırım fonlarının takası yüzde 10 artmış bu olumlu. YKB takası yüzde 10 artırmış AHLATÇI nın takasında toplam 348 bin lot kalmış. YTD
STOP seviyem yukarı geçildi yine disiplinli davranıp gereğini yapıyorum. YTD
Tahminci nin 9.35 ile sınavı :) YTD
Disiplini elden bırakmadan gerekirse 10 kere STOP-GERİ AL yapabilmek lazım. Ancak karanlık odada oluşan fiyatlar beni ürkütüyor bir anda yüzde 5-10 luk marjlara muhatap olunabilir. YTD.
9,55 e kafa atabilecek mi bakalım? Beni ilgilendiren üzerinde 3 iş günü kapanış olması. Geçen hafta 9,55 üzerinde sadece bir gün dayanabildi.
STOP seviyelerimi bir daha yazmayacağım buraya bana komisyon ödettiriyorlar durduk yere :)
Tahta çok sığ istedikleri hareketi yapıyorlar. Defansif davranmakta fayda var, düşenin dostu olmaz.
Mum grafik SAT verdi. Piyasa nasıl değişiyor değil mi? 3 gün önce 10.00 aşılır mı derken boooom 9.00 desteğindesin. Kısa vade dalgalar bunlar.. uzun vadede temel veriler ne diyorsa o olur. Yeter ki veriler hileli olmasın. STOP' la çalışırım bazen bu karanlık oda yüzünden arkasından bakarım ama yüzde 90 beni korur. Yarın alım için teknik bir seviye belirledim ama artık seviye paylaşmayacağım. GÖZDE ile ilgili internette çok teknik ya da temel çalışma yok, bu nedenle buraya yazdıklarımızı çok dikkate alıyorlar. YTD
https://i.hizliresim.com/6867iai.png
Ama herkesin bildiği veriler var ortada paylaşmakta sakınca yok...
Çünkü robotların dikkate aldığını düşündüğüm üç ortalama aşağıda...
Mesela 55 günlük H0 9.03 TL ve altında 21 günlük HO 8.95 TL
9 günlük HO ise 9.05 TL den geçiyor..
Hepsi birbirine çok yakın değil mi?
Ortalamalar kesişiyorsa aşağı ya da yukarı sert tepki beklemek yanlış olmaz.
Destekler çalışırlar mı? Yarın göreceğiz.
İyi geceler.
AL SAT TUT tavsiyesi değildir.
https://i.hizliresim.com/cktarkt.jpg
* Yıllardır temettü vermiyor, 8 yıldır da sermaye artışı yapmıyor, en son 2014 Nisan ayında %186 bedelli sermaye artışı yapmıştı..Bu durum, patron kaynaklı olarak, hisseye karşı bir güvensizlik de oluşturmuş durumda....
Zaten sıkıntı o değil mi? Ülker bilançosunda izahı zor özsermaye erimesinden sonra ben aşırı temkinliyim. Ucuz neye göre ucuz? Bilançodaki veriler doğru mu? Bir hareket çekip P/D ini 2 lere çıkartmak olasılık dahilinde mi? Şeffaf bir yapı olmayınca aklımızda deli sorular.
O yüzden hisseyle aşk yaşamadan STOP lu ve temkinli pozisyon tutmaya devam ediyorum.
Önem gıdanın Ülker e çok pahalıya maloluşundan bahsediyorum.
Yıldız holding Önem Gıdayı 4.2 milyar TL ye sattı.
Döviz artışından kar yazan Ülker şimdi zarar yazacak.
Muhtemelen 1.2-1.4 milyar TL arasında döviz zararı oluşacak
Önem Gıdanın alış fiyatı 4.2 milyar ve muhtemel döviz zararı 1.4 milyar birleşince 5.6 milyar TL lik bir maliyet ortaya çıkıyor.
Ülker in anlık piyasa değeri de zaten 5.8 milyar TL.
Önem Gıda 5.6 milyara mal olduysa Ülker nerede?
Bu satış piyasa tarafından aşırı derecede olumsuz fiyatlandı.
Alıcılar YKB ve BANK OF yine trade’ e dönmez inşallah.
9.55 üzerindeyiz bu seviyenin üzerinde 3 kapanış lazım, hadi bakalım :)
https://i.hizliresim.com/y91knby.jpg
*100 hisselerinde kısa vade hissedeki güç sıralamasına göre ilk 40 hisse...*