Kpanisa 161bekliyoru -3 gibi bklm
Printable View
Kpanisa 161bekliyoru -3 gibi bklm
#CIMSA #oyakc #NATEN #ORGE #ENJSA #AKSEN #ENKAI #DESPC #DYOBY #EGSER #USAK #ALKIM #ARCLK #VESTEL #KRDMD #EREGL #isdmr #BNTAS #GEDZA #ACSEL #SERVE #GEREL #ısfın #SEKFK #EKGYO #YGGYO #PETUN #ULKER #PNSUT #AEFES #bagfs #GSDHO #NTHOL #SAHOL #TKFEN #ALCTL #ASELS
bunlarda trade edecek bu sene alıp 2021 yıl boyunca tutacaığım hisselr bunlardı özellikle su ve süt grubu ambalaj sanayi ve gıda da abi hepsi gitti..
lanet olsun ya..
millet bize boğa bakıyor vs ön yargılı ama piyasanın düşmesi bana daha çok yarar..
bu böyle biline
Bence hala her şey ucuz.
Bu şehirde yaşayanların yarısı köye göçmediği sürece her şey ucuz.
Biz çocukları ekmek almaya gönderemiyoruz tavuklara yem vermeye mi gönderecez. Öküz görse kaçar çocuklar.
Bim de waps 1.75 köy yumurtası 1,25 ben ce köy yumurtası en az 1.75 olmalı.
Bir waps senin 1 günlük proteinini karşılamaz ama yumurta karşılar.
Tıpış tıpış köye gidecekler.
https://www.youtube.com/watch?v=Mct-MFtwLdU
Bu çocuğa bakınca çocukluğumu hatırlıyorum.
boracıalr dediğiniz nedir açalım lütfen .!!
trende inananlar mı.. nedir acep..!!
genel bakarsanız şurada verilen eforun 5 te biri hisse değerlemeye yapılsa ve şirkete inansanınz temel analiz kadar para kazandıran bir şey bulamazsınınz çevremde teknik analizle katlayan da var ama en çok portföy katlayan arkadaşım temelcidir..SEVERİM de kendisini..
1.2 LER ULUUN ALMIŞTIR burayı okursa yazsın.!!! goltas çimsa vestel vs vs ..ama tabi ki ısrarlı yanılgıları da çok olabiliyor ama o da çok fazla zaman ayırıp detaylı inceleyemediğinden..!!
şimdi bak bakalım uluun nerde sayın gundwane..!!
Aygaz kargo işine gird hoppp tavan
süte zam geldi pnsut tavan..
birisi aksırsa alkım kağıt tavan olacak herhalde..kağıt mendil falan ayağına..
Hakkaten saçmalık bir piyasa var..
Mal toplu olunca böyle oluyor işte..
Mal da dağınık olunca ne yaparsan yap..Yıllarca süründürür durur..
Yıllardır yazarım o yüzden..Temelde teknik de yalandır!!!
Mal bende ise 5 tl..
Mal sende onda bunda ise 0.50 dir borsa..
Ben 20 senedir 100 lerce insan tanıdım konuştum ettim..
Bu tecrübeme dayanarak yazdım..
Emin ol o parayı katlayan temelci bi sonraki çöküşde sıfıra sıfır elde var sıfır kalacaktır..
Çünkü çok ucuz bu diyip mala gömülecek piyasa ise gömecektir..
(temelci olup da uluun almak..bu arada uluun un dibi 1.60 lar falan ya.)
https://i.hizliresim.com/jMZCxT.jpg
Şu grafiği temelci olarak bilmek!!!
Bilemedim yani..:oleyo:
Ne temelci ne teknikçi hiç birisi öngöremedi bu ralliyi..
Ben BİDEN gelir ÇÖKMEYİZ..BİDEN iyi derken bile bu kadar düşünmemiştim açık söylim..
Oysaki piyasadaki hemen herkes BİDEN gelirse çökeriz diyordu..
Bunların içinde misal teknik çi temelci yok muydu..
Yani..
Var mı şimdi buradan 30.000 puan çökecez diyen?
yapma reis çok var ya..yazdım aldığı kağıtları bir tane temelci değil kuşlu site de de çok var..aha burda dohol kavgası yaptık sahol koç vs vs ..!!
adamlar bunu anlık fiyatına takılmayınız vs diyerek çok yaptı benim ksi örnek ...tabi ki sizin geçirdiğiniz yıl da çok ...
Para parayı çekiyor. Krizlerde çok parası olan çok düşmüş deyip alıyor, az parası olanlar eldekini de kaybetmeyelim diye satıyor.
Tersi de oluyor zaman zaman.
MKK'ya kayıt haberlerini takip etmek lazım.
Yani hisse yükselirken konuşmak kolay.. Ben bu hisseyi ilk aldığımda 2012 2013 tek lot kademe kalkmazken borsa 94 bindi.. Bugün ereğlinin 54 milyar piyasa değerini hak etmesi için içinde 3 ereğli daha olması lazım.. Karı ne gelecek bu sene 3 gelsin seneye 6 milyar gelsin.. Gene bu piyasa değerleri hak eder mi? Yaşayıp görücez benim maliyetim 7 liralarda..ve iddaa ediyorum küresel çöküş ilerde geldiğinde türk borsasında en çok kaybettirecek birinci sektör demir çelik olucak
mehmet akif özen diye bir abimiz var sektörek FK nerede olmalı ülkenin anlık enflasyon fazi verisiyle hesaplar ve çoğu fenomen olmuşlara ışık tutar..
yani bence ciddiye almalı.!!
yok denmemeli..!!
o covid düşüşünde nereden alırsanız alın kar diyen temelcilerdir hocam...!!
SASA 5.3 e düşmüş mesela petkim 2.8 e kardemir konuşuyoruz aha 1,9 zoren 09 kuruş.!!
teknikçi emare görünce girdi ama analzi yapan ederini bilen portföy katladı...öyle bildiğiniz gibi tektük yok maalesef..tabi burada size UZERB gibi spek anlaşmalı hisselerden bahsetmiyorum.!!
neyse görüş görüştür ve benim için değerlisisniz ama borsacı dediğiniz tabiri anlamadım..!!
hocam uluun alan arkadaş sembolik bin lot bıraktı covid evveli yaptı bunu 1,2 den girdi 3 den sattı sembolik bıraktı 300 bin para bağladı bu şirkete ki b u şirket 2 katını 6 ayda verdi..
sadece bunda olmadı oluşan furyayı zincieleme takip etti çimsa goltas aldı ...o arada oyakc birleşti tek çatı oldu..
bu çimento kısmı da hareketlenince teknolojiye yükseldi 1167 geçilemeyen yerden zararda bekleyip kademe yaptı İNDES aldı.!1vs vs çok hikaye var..
ama çok kazanmışlığı da var..ben şaşırmıştım o zaman bende swing ağır koşullar uygunlaşşın diye beklerken adam cukka yaptı heryerden vs vs..borsa da hikaye bitmez..!!
kozal ısrarı da vardı bilanço istediği gibi gelmediği halde ons ile kolere takip etti oradanda kırdı parayı yani demem o ki millet kozanın yüzüne bakmazken 3 hane olacak diyen temelci parayı kazandı ben onu bilirm.!!
Komşu ben hisse alırsam Fors Cola alırım dedi o zaman Ford 60 TL filandı bence pahalı idi. Zenginler daha isabetli işlem yapıyor, biz fakirler nerede batık veya ucuz kalmış onlara bir umut daliyoruz.
Borsacı adam şuna bakar..
Mal kimde..
Mal toplu mu..
Malın sahibi tahtada ne yapıyor..
Bak yukarıda arkadaş eregl için pahalı demiş..
Malın sahibi 30 tl yapıyorum diyemez mi eregl yi..
BAL GİBİ DE YAPAR!!!
SASA da 10 tl de pahalı diyen vardı 15 de oha yuh dendi..
Şimdi 20
2012 de sabancı da iken 2013 rallisi boyunca tek kademe kalkmadı bak..
Uzun uzun anlatmim şimdi..
1 tl lik kozaa altın 25 tl oldu zamanında..
3 tl lik gubrf 80 i gördü..
Mal adamda fiyatı da adam belirler..
Borsacı adam buna bakan adamdır..
PETKM de cem okullu vermediği sürece çok afadersiniz NAH düşer..
Borsacı adam bunu bilen ve ona göre hareket eden adamdır..
O cem 160 milyon lotu boca etsin..
Temelci hala durur o tahtada teknikçi dönecek der..
Ama dağınık 8000 tane KY nin o tahtayı en az 1 sene süründüreceğini bilir borsacı...
Dağıtılmış mala da en az 1-2 sene hiç bir adam gibi speğin gelmeyeceğini de..
borsaya yeni giren elinde sağlam nakiti olan çevremde bu dediğinizi yaptı
froto ccola migros sasa girdi maliyetleri mükemmel bir de dolar az da olsa çekildi bu ne demek faiz ve doalr etkisi ini kesin egale etti demek..!!
abi bu adam borsanın b sini bilmiyordu babası dediği için girdi olay bu.!!
hisse almayı bilmeyen adamlar portföy katladı ağır yatırımcı oldu güzel ülkemde ..
yaşanılanı göreceğiz.!!
Olay aslında çok basit.. Ben 100 bine aldığım evi 400 oldu diye satmam.. Ama piyasa değeri 600 binlik eve 1,8 2 milyon vermem.. Dolayısıyla bu seviyelerden mal vermem lakin asla mal almam.. Çünkü mal alıştan kazanılır.. Fiyat yukarı gidiyo diye 600 binlik evi 1,5 milyona satın almayan adam 2 ay sonra o ev 2 milyona satıldı diye üzülmez.Borsadada böyle düşünmek lazım..
1672-1675 bol mayınlı baraj gerçekleşmeli başladık bile re-short.. ✔
Dön DowF dön..
Çıkıla Dolar çıkıla..
Misal140 tl de tuprs topiğinde geçen sene gittim bu tuprs düşecek..100 tl beklentim var dedim..
100 tl altında ise major değişiklikler söz konusu olmuştur dedim..
Orada da temelci uzun vadeci teknikçi temettücüler vardı..
Hepsi dalga geçti benle..Küfür bile yedik..
Sonuçta 65 tl ye kadar düştü tüp..
Ben borsacı adamım..
Tuprs a baktım..
3 senedir yüksek temettü ayağına aslında fiyatın yerinde saydığını ve yabancı!! takasının yüzde 87 olduğunu görünce..(kendilerine temettü çalıştırmışlar)
Bu mal satılır arkadaş dedim..
Tabi bazı başka haberlerde vardı o zaman..
Aynı şekilde PETKM e gittik ..Mal 2 sene evvel dağıtılmış..
Toplanmaya başlaması an meselesi..
Bu petkm yürür arkadaş dedik..
Tabi orada da bi ekip vardı petkm batak almayın etmeyin..
Onlarlada cebelleş et falan..
Demek istediğim budur..
Temele tekniğe bende bakarım elbette ama temel ve teknik sayesinde 20 seneden fazla borsa hayatımda düzenli gelir elde edebilen görmedim..
Hepsi karabatak gibi oradan aldı buraya verdi..
https://www.tradingview.com/x/kav8giwZ/
,kısalarda yeni trend başladı mı
sistem ön görünümleri
https://i.ibb.co/w4M98nJ/Ekran-Al-nt-s.jpg
Fiyat yukarı gidiyor diye 600 binlik evi 1,5 milyona satın almayan adam 2 ay sonra o ev 2 milyona satıldı diye üzülmüyorsa burda sabah akşam bundan şikayet etmez...
Ben etmez demedim.. Bu hisse burdan 50 liraya gitceğini bilsem ben çevremde kimseye 54 milyar piyasa değerinden al diyemem.. ilk ekonomik durgunlukta görüşelim.. Seneyede 6 değil 10 milyar kar etsin.. Piyasa değeri 135 milyar etsin.. Hissede 40 lira olsun.. Herkes kazansın diyelim ne dyeyim.. Ne desem boş
Demir çelik emek yoğun ve tehlikeli bir iş, AB artık rekabet edemiyor gibi. Eskiden formüller sırdı şimdi hepsinin standartı belli.
Ereğli yeni yüksek fırın yapıyor diye haber vardı, belki daha kaliteli veya daha verimli olacak. Demir madeni yatırımı da var. O zaman 8-9 TL idi.
Geçen eski ABD Pittsburgh çelik şirketi belgeseli vardı, dünyada üretilen çeliğin %40 ı zamanında o bölgede üretiliyormuş 2. dünya savaşından sonra yüksek fırın teknolojisi değişmiş.
hocam bu değerlemeyi nasıl yaptınız 54 milyar..!
merkımdan soruyorum sadece son 3 bilanço mu.!!
hocam bu ereğlinin sattığı bir ürün var 650 doalra çıkmıştı en son şimdi kimbilir kaçtır ..
ben son yıllar da son zirvesi 11,5 idi terste kalmıştım beklemiştim geri gelmişti kademe yapmıştık falan tüm çelikler düşmütü kardemir gene 5 ti..
siz anladığım kadarıyla öyle bir senaryodan bahsediyırsunuz
Lafı uzatmıcam.. Bu borsa şu an pahalı değilse ben eşşek olmayı tercih ederim.. Herkese bol kazançlar.. Daha fazla rahatsızlık vermeyelim
an itibariyle seanslık kapanışlar geldi ..!! buyrun efenim 1531 üstünde daha güvenli olur BALON borsamız..!!
https://www.tradingview.com/x/rOOf3WYE/
aylık açılışının en dip ve en tepe seviyesineden çizlen fibo da da görüldüğü gibi 0,618 değeri çok önem arz eder ..
1655 üstü seanslık içi işlemlere devam ederse ÇOK ÇOK önceden yazdığım boğa tuzağı OLAYI MAALEESEF gerçekleşecek gibi olur.!!
malumunuz zamansallığı çarşambaya denk gelir.!!
https://www.tradingview.com/x/3gD7dK9S/
XBANK ta da seanslık 1534 değeri tepkisi gelse de cılızız .. bu bankalar adına bir düşünceleri var adamların acaba ne.!!
https://www.tradingview.com/x/knf7LJP2/
kıçı kırık iki trend çizdik bist100 xu 30 ve xbankta şuan çalışmış gözüküyor ama neden çalıştırdı bunu pala diye sormadan edemiyorum.!!
hatırlatma adına şunu da eklemek isterim görsel kıyaslama açısından örnek olsun diye ..!!
https://www.tradingview.com/x/tmQaXijK/
THYAO isim hakkı, pazar payı, imtiyaz vs düşününce hesaplı ama kamu gelip bedelli yapar ve hisseyi muhtemelen sulandırır diye düşünüyorum. Bir de hızlı tren ve otoyollar açılıyor önümüzdeki yıllarda iç pazarda havacılık o kadar da büyümeyebilir diye düşünüyorum.
https://www.tradingview.com/x/O9lGX0n2/
anam bakıyorum aynı biz...!!
bunlar bizi kıskanıyor cidden trend kurtarma çabasına düşmüşler.!!
bakalım atabilecek mi.!!
https://www.tradingview.com/x/DECoCZ7Z/
,parite de de durum bu.!!
https://www.tradingview.com/x/7YPm5rww/
dolar endeksinde de asıl aşması gerken yer 91,04 dür burayı aşarsa babalar biteriz aşamazsa hayırdır len der enseye şamalğı vururum otur oturduğun yere derim.!!
9104 aşamayn doalr endeksine endeks mi derim..!!!
herkese kolay gelsin gene forumu doldurmuşum boş yere ikinci sean kapanış artık her neyse görüşürüz işlemim yok ağalar bir garan aldık bakalım ne olacak.!!hayırlsııyla.!!
Kasten mi yapıyorlar bilmiyorum.
SISE'de hisseleri kiraladık haberi çıktı,
SAHOL'de Şekerbank ve Sabancı ailesi kayıt yaptırdı
geçen de AGHOL de birisi kayıt ettirmiş.
Bana bunlar ucuz geliyordu.
Öte yandan hayır işleri için kayıtlar başlar ise kaçmak lazım. Ben hayır yapacağım kardeşim bana ne borsadan diyebilir zenginler.
X30 dışında kağıt kalmadı tek tük.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sahol ucuz kağıtlardan biriydi, belki de FK olarak en ucuz ama yapılan kayıt çok yüksek miktarda insan ister istemez rahatsız oluyor...
Geçen sene Akbank da sattıklarında ucuza sattılar dedik , hem Euro seviyesine hem satış seviyesine bakınca dönüp alsalar 2 katını alabilirlerdi...
Bedelli furyası sonrası dediğiniz gibi MKK lara dikkat etmek gerek...
SPOT (BOFA en iyi satıcıydı)
https://i.hizliresim.com/q3XI0e.png