bu ne biçim ayı saldırısı...nefes almadan düştük..
Printable View
bu ne biçim ayı saldırısı...nefes almadan düştük..
derdin ne PALA?
ortada çok ciddi ne var ??
bu biliyorsunuz yaklaşık 10 yıl kadar önce "şimdi ustalık dönemindeyiz" demişti.. o zamandan beri ustalık tabiri boşa düştü, ustayız dedikleri dönemde ülkenin başına durmadan çoraplar ördüler yanlış ve ısrarcı kararlarla..
varlık barışı ile o kadar komik duruma düşüyorlar ki.. ellerini ovuşturarak "bu yeni parayı acaba keyfimizce nerede harcayabiliriz" diye düşünüyorlar şeklinde bir imge hemen beliriyor ki haksız da değilller böyle düşünenler.. 20 yılda 3 trilyon dolar civarı bir parayı israf etmiş bir zihniyetten bahsediyoruz..
bu satışların olmasını bir nevi "necessary evil" olarak görmek lazım, başka türlü piyasalarda hareket olmazdı fırsatlar ortaya çıkmazdı..
hazırlıklı olmak lazım, az zararla atlatmak için çabalamak lazım..bu vade sonuna kişisel oalrak hazırlanmaya geçen hafta başladım pozları önemli oranda kapattım burada da yazdım..
Derdin ne piro...
https://youtu.be/RVf4oU3HWmc
Boşuna ağlar mı insan...
Derdi varsa ağlar insan...
Dün rusya da 652 kişi ölüyor...
Bu salgının başında bu yana en büyük rakam...
Biz ise oluk oluk rusu akıtıyoruz antalyaya...
adamlar birde pişkince gelip bizi denetliyorlar pislikler kıçlarındaki bku silmeden...
Güçlü orta vadeli hisse alımı için...ellemeyin düşsün....:)
Hacim yok; yer çekimi etkisi olsa gerek.
Bir kere değil, son yükselişte 3 kez oldu. Vade sonunda çak, hatta trend kırılıyormuş gibi göster, yeni vadede milleti shortta bırak. Kesinlikle aynısı olacak demiyorum ama PY nin yapmadığı bir şey değil. Long devam edeceğim. Bu borsa çökecek olsa önce Ekim ve Aralık vadeyi bu kadar yukarıda bırakmazlardı.
haziran vadede 340 k civarı poz kaldı..
yeni vadede 260k civarı poz açılmış durumda.. toplam pot büyüklüğü an itibarı ile 9 milyar tl civarı..bu para için türlü numaralar çevrilecektir..
dax zirve yapıyor...
ama almanya bizi kıskaniiii :)
bir zamanlar b bist için düşmeyen borsa yapmışlar diye hergün yazılıyordu burada. düşmüyor diye kızıyorlardı., 9 canlı deniyordu..
nerede onlar . alın çıkmayan borsa yapmışlar . nefes dahi alamıyor .. :-(
Düşüş neyim yok, s2en vermiyorlar. ybtakasoranı 42 de durdu
1465'i kırarsa soluğu 1400'de alır ama hacim oluşmuyor bir türlü. yurtdışı eksi olsa hacim de gerekmezdi. tam bir ayı şenliği olurdu.
ne oldu da borsa düşüyor diye soran boğacıklarım varmış gündeme baksanıza daha ne olsun boğacıklarım illa başımıza taş mı yağsın :oleyo::oleyo:
Arkadaşlar
bulunduğumuz seviyeler önemli
hisse vadeli long
endeks şhort devam ediyorum
endeks şhortları azalttım
mevcut seviyeler altında yine ilave ederim
niye hisse vadeli de long taşıyorum
şuan oluşan satışlarda ciddi bir satış göremiyorum
ekran bilgim bu şekilde
körler sağırlar
bir birini ağırlar mısalı
aynı grup
bir yerden satıyor
diğer taraftan alıyor
tüm mevzu vadeli pozlar üzerine kurulu
spotta nette satan yok gibi
kişisel izlenimler bunlar
YT içermez
Bist 30 endeks ve akbank fiyatı alabilirmiyim.
Bakmıycam diyom merak ediyorum.
Vallahi pala güzel mort etti beni. Haziran tahmini tam ters yönde gitti. Zalimin evladı 180 derece ters yapılır mı lan.
1501, Long 16.
11 işgününde tepeden 100 puan düştü. bayağı kalın bir desteğe geldi.
burdan long olmak da bu ortamda riskli. en azından tüm vadelerdeki şortları kapatıp malsız izlemek daha iyi olur diye düşünmeye başladım.
3 günde gelir 8000 puan da çizer..
Çok mantık aramamak lazım..
Şubat sonuda böyle daldırdı ..
Mart ayında 4-5 günde düştüğü yere kadar çekti idi..
Bankalara mal gelmiyor..
Aşırı şişmiş küçük kağıtlarda haftalardır ıslatıp ıslatıp dövme var zaten..
Orada en tepelerden epey bi mal servis edildi..
Bence hala ediliyor..
Aşırı aşırı aşırı pahalı hisseler var hala..
Pandemi öncesi 70 tl lerden olan froto mesela..240 ları gördü ..
Hala da 160 larda direniyor..
Her an long alabilirim. Ve oldum. 1502
Sağolsun Aralık vadeliyi 1630 e kadar çizmişler. Kim çizdiyse.
İstanbula yakın bir yerde tatildeyim geçen hafta düşüncemi belirttim pozisyonsuz kenardayız.
Kapanan topikte daha önce attığımız iki tepe yi uyguluyorlar,
yalnız bana işler karışık geldi , öbür köyde gözü burada olan dallama cons da yanlış anlamış olacakki geçen haftadan beri long long diye ağlıyor.Cons sen alışıksın kavurmacının acısı bitmez koçum:kahkah:
Öğrenecen ama okuma özürlü olman önüne geçiyor tredar lığının.
o karabatak zirvelerde gelir...
Daha sene başı değerine gelememiş borsaya ralli yapıyor der...
kedi şeyini görmüş hesabı...
adamlar dolar bazında endekslerini ikiye üçe katladılar...
biz tl bazında %20 düştük...
dolar bazında hiç söylemiyorum...
herhalde dünyada 1-2 endeksten biriyiz yılbaşına göre ekside olan...
zamanında bu işe ilk başladığımda sadece amerika da işlem yapan biriyle tanışmıştım...
hali vakti yerindeydi...
Neden Türkiye de işlem yapmazsın dediğimde gün gelince anlarsın demişti...
Gerçekten dünya anyaya giderken sen konyaya gidiyorsun para kazanmak bile zevk vermiyor...