Şu sıralar 400 cıvarı,500 görme ihtimalide yüksek,kriz derinleşirse 100'er puan devamlı yukarıya ivme kazanır.
Printable View
Plan getiriyi iyice eksiye çekerek balonları yeni müşterilerine teslim etme olsa gerek… yetişirse tabi zaman daraldı
Altın yeni maceralara yelken açtı, düzeltiyor mu, düzüyor mu anlayamadım vesselam,,,DXY de baydı artık...şöyle bi zıbıtsa da rahatlasak, sayamıyoruz mereti..
NASDA Q'daki sert düzeltmeyi, SP500 takip ediyor, DAX da ha keza, DJI ve Russel 2000 pek de kaale almadı...
En balondan, aşağıya doğru...TESLA bakalım napacak...
TCMB/Kavcıoğlu:
-Yüksek enflasyonun yansıması MB'ler tarafından yakından izlenmektedir
-Emtia fiyatları yüksek enflasyonda çok etkili oldu
-Nakliye maliyetlerinin artması ve teslimatların uzaması üretici fiyatlarında artışa neden oldu
TCMB/Kavcıoğlu: Türkiye'de ÜFE'deki gelişmeler kur ve emtia fiyatlarının yansımasını yaşadı ancak son zamanlarda başka açıklamalara da gerek olduğu anlaşıldı
TCMB/Kavcıoğlu: Aldığımız tedbirlerin finansal piyasaların nakit akışını kolaylaştırıp, koruduğunu gördük
TCMB/Kavcıoğlu:
-Faiz indirimi kararıyla salgının ekonomik etkilerini gidermek için ilk aksiyonu aldık
-Kredi düzenlemeleriyle ihracatçılara imkanlar sağlandı
-Pandemi etkilerinin olumsuz etkilerini sınırlamak için nakit akışının işlemeye devam etmesi çok önemliydi
TCMB/Kavcıoğlu:
-Küresel enflasyonun ivmelendiği bir süreci halen yaşıyoruz
-Küresel üretim talep artışına yetişemedi
-Pandemide politika tepkileri çok güçlü oldu
faiz sebep ise düşürmesi kadar normal bir şey olabilir mi..?
yüksek faizler nedeniyle enflasyon çoştu, bak bir süre sonra nasıl düşecek..
Galiba bunlar doları 10 tl yapıp önünden 1 sıfır atıp 1 tl yapacalar,peşi malum:yahoo:
Dün bugün yine yakıyorlar birşeyleri. 8.86-8.87'de durdu ne aşağı ne yukarı oynuyor. Meşhur 128 zamanlarında da böyle böyle gidiyordu sonra birden çotaa
ytd
IMF den gelen 6.5 kağıdı buralarda ezecek meze yapacaklar...Birkaç gün idare eder o para....
Asgari ücretin bu kadar düşük olduğu ülkede HONDA neden fabrika kapatır !!!!
Honda, Türkiye'deki fabrikasını kapattı
https://www.indyturk.com/node/417366...1-kapatt%C4%B1
Reis, Biden in görüşme talebini geri çevirmemiş. Ekim sonunda Roma da görüşeceklermiş
Erdoğan’ın Ekim sonunda Roma’da düzenlenecek G-20 Liderler Zirvesi marjında ABD Başkanı Joe Biden ile baş başa görüşeceği öğrenildi-TRT Haber
https://www.tradingview.com/x/XkzkaGKX/
Uzun süredir herhangi bir mesajını görmedim ama arap şükrü kardeşimizin bir tespiti üzerinden graf verelim.
Aylık grafik önceki tepenin üzerinde kapandığı zaman oralarda biraz git gel olsa bile fiyatı yüzde 10-15 civarında yukarı taşıyor.
Önceki kapanış tepe: ekim 2020, 8.35
Aylık üzerinde kapanış tepe: mayıs 2021, 8.49
Hedef: 8,35*1,15 = 9,60 falan..
Vadeyi kimbilir?!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yunan kökenli bir Demokrat Parti milletvekili tarafından 24 Eylül 2021 tarihinde ABD Temsilciler Meclisine verilen Ülkü Ocaklarının terörist bir organizasyon olup olmadığının araştırılmasıyla ilişkili tasarının kabulüne tepki gösterdi.
Bahçeli, Terör örgütleriyle düşüp kalkan bu ülkenin Ülkü Ocakları bağlamında köksüz ve mesnetsiz iftira yığınağına tevessül etmesi korkunç bir yanlış, korkak bir saptırmadır. açıklamasında bulundu.
https://www.mynet.com/bahceli-den-co...r-110106859867
12 Eylul 80 oncesi yarattiklari terorun canli sahitleri ile dolu bu ulke.
Korkunc bir yanlismis.
Bunun canlı tanığıda benim,yer K.Maraş,valla biz yapmadık gladyo yaptı dediler,peki gladyo kim ???,peşi malum dosyalar hasır altı MC hükümeti sayesinde...Üstelik çok masum vatansever solcu öldürdük bile dediler pişkince:seyt:...Ayrıca eski paravan elemanları değilmi bunlar neden ifşa ediyorlar !!!
Geçen gün haberleri seyrederken sadece eşime dillendirdiğim konu ile örtüşmüş. Gezi olaylarında rahmetli Ali İhsan Korkmaz ı öldüren fırıncı gibi kendine vazife çıkaranlar olursa ; parklarda kalan - evsizler hareketi - öğrencilere bazı yapılanmalar saldırarak zarar verir ve bu olayları da '' bakın biz demedik mi bunlar terörizm kaynağıdır diye '' diyebilirler.
Ülkenin haytalık yapan değil, istikbali peşinde okumak isteyen ve anayasal barınma hakkını arayan çocuklarına bir şey olursa diye çok korkuyorum.
Bugün hiç ayrılmadan ekran başında işlem yaparken tam da şey 8,89 u kırmaya başladığı anda gökten zembille SON DAKİKA diye kıpkırmızı yazılar yanıp sönmeye başladı. Neymiş Roma da görüşeceklermiş. Ne zaman 30 ekim de . Yani daha bir ay var. Peki haberin kaynağı nedir , TRT. ABD elçiliği veya dış işleri doğrulayana kadar bugünü kurtardılar. Piyasanın da işine geldi. Teknik çizilmiş oldu.
Yarın şeyin dikleşmesini bekliyorum. Geciktiriciler işe yaramayacak gibi. Yatırım tavsiyesi değildir.
Grafikte amcaların fincandaki kahveyi içtikleri, kulpunu da çok sevdiklerini görenler olmuş. Şimdi kahvenin yenisini ama köpüklüsünü sipariş vermişler gibi. Bakalım kimler içebilecek bu fincandan. Yatırım tavsiyesi değildir.
Amerikan endeksleri kıpkırmızı, sanırım borç tavanı yüzünden...
CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, bir Suriye vatandaşının 13 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz etmekle yargılandığı davada 'Suriye kanununa göre suç değildir’ denilerek şüphelinin beraat ettiğine dair mahkeme kararı belgesi paylaştı. Antmen, "Bu belge, Türk hukuku için utanç kaynağıdır. Bu belge, Türkiye’de Türkiye Cumhuriyeti kanunları yerine yabancı devlet kanunları uygulandığını göstermektedir. Yazıklar olsun!†dedi.
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem...=sol_surmanset
Tikkysi olan adam iyi testçidir.
Yanlış anlamayın Rotring Tikky'den bahsediyorum.
Bu kalem büyük ve kalın bir kalem.
Sonra tikky konusuna geliriz.
Bir zatı muhterem kullanıyor yeni farkettim.
ALB kurumundan Burak beyi diyorsun. İyi insandır. Her sabah çaya, çorbaya, simite vb. bilumun şeye yorum yapıyor. Bol bol 10-15 diyenlere saydırıyor. Nedense piyasa da her yorumcu diğerlerine saydırıyor ( ötekileştirme kültürü tutmuş toplumda ) .
Ben Türk yorumculardan ziyade ( duygu katıyorlar, oysa duygusuz yorum daha sağlıklı ) yabancıları izliyorum.
Yoğunluktan uzun süredir foruma bakamıyorum, bu mesajınızı da tesadüfen gördüm, hatırladığınız için teşekkürler.
Belki bir süre daha aktif olamayabilirim diye fırsattan istifade tekrarlayayım: 2013 sonrası dövizin gidişatını kestirmek kolaylaştı, son yıllardaysa artık aşırı basit.
1. Dövizi asıl takip sebebimiz TL'nin değer kaybı. Ancak nereyi açsanız usd nin kendi dinamikleri ile ilgili yorumlar. Hiç gerek yok, sepet kuru takip edin (Hem parite etkisinden arındırıldığı için teknik daha iyi çalışıyor). Bir daha da abd 10 yıllıkları, dxy falan umursamayın.
2. Son yılların ekonomisi, a) kurun 50 haftalık üssel ortalama ya da aşağısında kalmasını b) 50 h.o.'nun %20 ya da daha yukarısında kalmasını kaldıramaz. Bu yüzden a'da mb başkanı gider, b'de şok faiz artırımı gelir. Yani döviz a'ya yaklaştıkça kelepirleşir, b'ya yaklaştıkça pahalanır. (Ne zaman a'ya yaklaşsak foruma uğrar, durumu hatırlatır, sonra uzar giderim)
3. Kurun adil değeri haftalıkta 50 ema +%10'dur. Şu an buradayız. Peki kur adil değerdeyken nereye bakılır? Reel faize. Kağıt üstünde reel faiz eksiyse (ya da beklenti bu yöndeyse) döviz yukarı, artıysa aşağı gitmek ister (şu an eksi). Ama iyi fiyatlar kaçtı.
4. Kur son yıllarda aylık grafikte eski belirgin zirvelerini aştıktan sonra bir daha kapanış bazında bu seviyeleri aşağı kırmadı ve kırmamaya da devam ediyor (yukarıda paylaşıldığı üzere)
Günaydın ,
Sn. Arap Şükrü bilgi paylaşımlarınız için teşekkür ederim.
Syg.
SM-A217F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Stopaj indirimi uzatilir mi?
https://onlinepoll.me/poll/vote/2392...ar-uzatilir-mi