1,43 usd de ikili dip oluşumunu görünce 2 gün önce bür miktar tahtadan tırtıklayarak giriş yaptım. Temel anlamda kayda değer sorun görünmüyor ama detaylı çalıştıkça burda yazmaya çalışırım.
ytd
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
1,43 usd de ikili dip oluşumunu görünce 2 gün önce bür miktar tahtadan tırtıklayarak giriş yaptım. Temel anlamda kayda değer sorun görünmüyor ama detaylı çalıştıkça burda yazmaya çalışırım.
ytd
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Dünya sağlık örgütü: Global kuş gribi durumu endişe verici
Dünya sağlık örgütü: Son haberlerden sonra hayvanlardan insanlara grip yayılma riskinin global risk değerlendirmesinin gözden geçiriyoruz
Angende pis yanıldım.
Yanılmayla birlikte iyi de zarar yazdık.
Şeffaf olmayan yönetimlerin hisselerini bir daha almam. Herkese bol kazançlar...
KLİMİK'ten deprem raporu: Bölgede bulaşıcı hastalık riski artıyor
- Suriye’den kolera vakaları bildiriliyor olması deprem bölgesi için önemli risk taşımaktadır. İshalli vakalarda kolera başta olmak üzere ishal etkenlerinin kesin tanısı için mikroskopi dahil hızlı tanı, kültür/besiyeri/kit, teçhizat alt yapısı kurulmalı ve kolayca ulaşılabilir olmalıdır
Deprem bölgesine yardım mı yaptılar. Bu ********lerden almasınlar.
Nerdeyse halka arz fiyatına gelecek. Enflasyonu düşünürsek bir buçuk yılda hisse çok değer kaybetti.
Neyse hakkımızda hayırlısı.
Satışlarının yüzde seksenini yurt dışına yapan bir firma olarak yurt içinde oluşturulan yapay döviz kurundan olumsuz etkilendi ve hak ettiği karı elde edemedi bu sene maalesef. Bu durum mevcut temettü politikasında bir değişikliğe neden olmazsa 2 TL civarı bir temettü vermesini bekliyorum. YTD.
https://i.hizliresim.com/mkzz5q8.png
Faaliyet raporuna Sayın Ortaklarımız Değerli Yatırımcılarımız diyerek başlayan Alper, Karlılık ve büyümenin kötü olduğu bir bilanço armağan ederek ne kadar samimiyetsiz ve yüzsüz bir karakter olduğunu net bir biçimde ortaya koymuştur. Hisse satarak kötü bilançodan rant ve çıkar elde etmeye çalışan düşük kaliteli bir karakter olduğunu tescilledi.
https://i.hizliresim.com/trnme7l.png
https://i.hizliresim.com/f2uz7ko.png
Alper, Geçen yıl faaliyet raporunda belirttiğin ve şirketin nakit gücü uygun durumda olmasına rağmen geçen bir yıllık sürede büyük gelişimin bir parçası olacağını söylediğin aceleci olmayan girişimler nerede. Sen ancak kasadaki parayı hortumlama zihniyetinde olan bunu da hisse satarak destekleyen ezik aciz ve kötü niyetli bir zatsın. Sözünde durmayan sözüne güvenilmez bir patroncuksun! Nakit varlıklarını ortakların ve şirketin çıkarına kullanmaktan kaçınan acımasız bir vicdansızsın.
https://i.hizliresim.com/2ehzn15.png
Bu tablonun oluşmasını engellemek önlem almak yerine hisse satmayı tercih ettin.
Abooo son çeyrekte neredeyse hiç kar etmemiş.
Benim gibi temettücüler şapa oturdu.
Bu sene temettü yalan oldu.
Yüksek temettü veriyor gibi argümanlar çok geçerli değil, çünkü faaliyet gelirleri gün geçtikçe eriyor. Büyüme değil küçülme söz konusu.
https://i.hizliresim.com/25xumrr.png
Bu tablodaki bir firma gelecek adına ümit veremez. Bu durumu düzeltecek aksiyonlar alınmalı.Şirketin bu konudaki tutumu çok yetersiz. Temettü bedelsiz gibi konulardan bağımsız faaliyetlerine pozitif katkı sağlayacak gelişmeler olması lazım. Hisse satan bir patroncuk geleceğe ışık tutamaz.En büyük problem Alper Akyüz.
Alper denen lavuk madem hisse satmaya meraklı satsın bütün hisselerini ******sin gitsin reklamcılık yapsın.
Sayın ortaklar.
Şirketin yaklaşık yüzde 42.5 i Alper Akyüz'ün, yüzde 20.7 si de eşi Elif Akyüz'ün yani şirket aile şirketi.
O yüzden alınan önemli kararlar sabah kahvaltıda karı, koca arasında alınmakta şahsi kanaatim.
Bu durumdan kurtulmanın tek yolu Alper beyin şirket içinde ağırlığının ( hisse oranı olarak ) azaltılması.
Buda Alper beyin hisselerinin bir kısmının satılması demek makbul olanında borsada satılması.
Zaten sattığı da yaklaşık 47 milyon lotun içinde 350.000 lot yani öyle ahım şahım bir satış yok. Bunlarda büyük bir ihtimal şirket halka açıldıktan sonra borsadan aldığı lotlar.
Sonuç: Halka açık sağlıklı bir şirket olacaksak Alper bey milyon, milyon lot daha satmalı. Endişe edilecek bir durum yok bir kaç milyon lot Angen hissesi borsa için çerez sayılır..
2022 Çeyreklik Hasılat Rakamları
1. Çeyrek: 124.908.245 TL
2. Çeyrek: 56.381.979 TL
3. Çeyrek: 46.814.597 TL
4. Çeyrek: 40.712.583 TL
Görüldüğü gibi covid kit satışları azaldıkça çeyreklik hasılat da düşmüş; son çeyrekte ise satışların büyük kısmı diğer kit satışları haline gelmiş, yani düşüşün sonuna gelinmiş. Bu durum ışığında; 2023 ilk ya da ikinci çeyreğinden itibaren dünyaya yayılmaya ve faaliyet raporunda bahsedilen yeni ürünlerin artışına da paralel olarak daha çok diğer kit satışı ile beraber hasılatta ve karda artış başlayacak ve karlılık yükseliş trendine girecektir. Sonuç olarak; orta ve uzun vadede geleceği parlak bir yüksek teknoloji firmasına ortak olmak isteyenler için güzel bir şirkettir. Yatırım tavsiyesi değildir.
İlave olarak; % 80 ihracat oranı, kasasındaki 460 Milyon TL değerindeki döviz pozisyonu ve temettü ödeme taahhütleri de akılda bulundurulmalıdır.
3. Çeyrek covid kiti satışı: 22 Milyon TL
4. Çeyrek covid kiti satışı: 7 Milyon TL
3. Çeyrek diğer kit satışı: 24 Milyon TL
4. Çeyrek diğer kit satışı: 32 Milyon TL
Anatolia Tanı ve Biyoteknoloji Ürünleri Araştırma Geliştirme Sanayi ve Ticaret AŞ (ANGEN), yüzde 100 bedelsiz sermaye artırımı kararı aldığını duyurdu.
Konuyla ilgili KAP açıklaması şöyle:
"i) Şirketimizin 500.000.000 TL tutarındaki kayıtlı sermaye tavanı dahilinde, mevcut 110.000.000 TL olan çıkarılmış sermayesinin, 110.000.000 TL Emisyon Primi hesabından karşılanmak suretiyle toplam 110.000.000 TL artırılarak 220.000.000 TL'ye yükseltilmesine,
ii)Şirket sermayesinin %100 oranında bedelsiz olarak artırılması kapsamında yeni ihraç edilecek, 20.000.000 TL nominal değerli 20.000.000 adet (A) grubu ve 90.000.000 TL nominal değerli 90.000.000 adet (B) grubu payların, pay sahiplerine Şirket sermayesindeki mevcut payları oranında bedelsiz olarak ve Sermaye Piyasası Mevzuatı'nın kaydi sisteme ilişkin düzenlemeleri çerçevesinde usulüne uygun şekilde dağıtılmasına,
iii)Bu karar kapsamında başta Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul A.Ş., Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. olmak üzere, ilgili merciler nezdinde gerekli başvuruların yapılmasına ve bunun için gerekli tüm dokümanların hazırlanmasına katılanların oy birliği ile karar verilmiştir."
ANGEN 3 Mayıs tarihinde pay başı net ₺1,07 olmak üzere temettü dağıtma teklifinde bulundu. Yaklaşık verimi an itibariyle %4,3
Ödeme tarihi 5 Mayıs.
birde bu haber var
bu ne üretiyor arkadaşlar? pandemi bittikten sonra üretim ne ağırlıklı?
çeşitli tanı kitleri üretiyor ama covid için kit ana karın neredeyse tamamına yakını karşılıyordu ama yeni yönelimler vardı geçen sene ama bu sene pek ses soluk yok yurt dışı açılımlarda vardı ama geçen sene bu sene pek sesi çıkmıyor yönetim ilgisiz gibi yada bize öyle geliyor eski karlar artık zor ama üç beş kar yapar yinede zaten habere tepki zayıf geldi gözden düşmüş gibi ytd...
Vay be yüzde yüz bedelsiz açıklayıp ta düşen ilk hisse.
Demek ki Angen'i iyice gözden çıkardılar.
Alper ve Tankut hissenizi kumarhaneye cevirdiniz. Masak takibine girdiniz.
bistte bir çok saçma sapan hisse var ama liderliği bu kimseye bırakmaz zarar yazanlar dahi x2 hatta x3 yapmışken bu halen arz fiyatlarında dolanır durur sebeb basit ilgisiz patron ytd...
İlk 1990 yılında Petkim hissesi aldım.
İlk defa hem temettü, hem bedelsiz açıklayıp ta düşen hisse gördüm.
Bence sebep patronlara ( patron dan kasıt kurucu ortaklar ) olan güvensizlik. Bunun sebebi de insanları kuşkulandıran işlemleri.
Örneğin: Tankut'un 5 milyon lot sattım deyip kap ta açıklama yapması. Sonra da pardon satmadım A aracı kurumun daki hesabımdan B aracı kurumuna ki hesabıma aktardım yanlış anlaşılmış demesi.
Örneğin: Alper beyin tam zirvede 350.000 lot satması.
Örneğin: Acaba covit'i fırsat bilip hazır rüzgarı yakalamışken halka arz edelim kurnazlığı kuşkuları.
Örneğin: Yurt dışında şirket alacağız uçacağız, kaçacağız deyip olayın masa, sandalye den ibaret büro düzeyinde kalması.
Örneğin: Bir kurucu ortağın 2 milyon lot hissesini borsada satılabilir türe çevirmesi. Tabi en doğal hakkı ama ister istemez dikkat çekiyor.
Of angen of bunlar bilim adamı deyip milleti umutlandırıp tüccar çıkmanız. YTD.
Çok doğru tespitler. Tahtayı yapanlar ile ilişkileri çok açık ve net. Özellikle bu kurgunun ana oyuncusu Tankut İkizler olduğu yaptığı hisse işlemlerinden belli. Şirket yönetiminden kovulması zaten uygun olmayan işlerin içinde olduğunu açık bir şekilde ortaya koydu. 40 liradan hisse alıp şimdi sessizliğine bürünen Tankut bu güvensizliğin ana oyuncusu. Kötü insanlar para kazanmak için her oyunu yapıyorlar. Genel kurulda bir melek gibi açıklama yapmaya çalışacaklar. Özellikle Alper Akyüz ün sattığı hisselerin açıklaması kayıtlara geçmesi lazım.
Kıvırcık kendine çok güvenme... Daha Kurbana var diyip geviş getirme iş yap. Bayramdan önce adak niyetine yolmasınlar seni sonra ayağını denk al.
Piyasanın bir sucu yok ve haklılıar. Hissesini satan Alper Akyüz ün manipülasyon ile tahtada işlem yapan Tankut İkizlerin neyine güveneceksin. Hisselerini geri alan şirketlere mi güvenirsin yoksa bunlar gibi hisse satanlara mı. Piyasa bu dolandırıcıları çözdü ve güvenmiyor.
oçları........
2 gündür yatırımcı ilişkilerine ulaşamıyorum. Yerinde yok. Resmen kaçıyorlar. Genel kurulda nereye kaçacaksınız göreceğiz.
Ben ilk genel kurula gitmiştim. Kısmetse buna da gideceğim.
Eğer yönetim kurulu üyelerinin ücretine ( huzur hakkı ) zam yapalım derlerse şarlıyacağım. Her şey eksiye giderken sizin artıya gitmeniz hak mı diyeceğim.
Yanılmıyorsam Alper aylık 35.000 diğerleri 30.000 lira alıyor.
https://i.hizliresim.com/moawfsw.png
SPK ya bilgi ve belge gönderin inceleme başlatacaklar. Paramızı bu soyguncuların cebine gitmesine izin vermeyelim.
Balık baştan kokar. Görevden alınan ve yaptıkları malum olan eski SPK Başkanı ile ilgili işlem yapıldığını duyan var mı? Kurumlar düzelmeden hiçbir şey düzelmez...
halka arz fiyatına geldi gelecek bu hisse ile aynı dönemde arz olan hisselerin çogu X2 yaptı hatta o zamanın en facia arz olan hissesi aydem bile su ana neredeyse X2 bi aralar X4 yaklaşmış onu geçtik su an neredeyse X2 konumda bu arz fiyatında dolansa dursa yine aynı dönemin faciası turex dahi X2 yapmış gerisi teferuat ytd...
https://i.hizliresim.com/6sagpau.png
https://i.hizliresim.com/38en9vn.png
Kuş Gribi Endişesi Başladı
Türkiye’de ilk defa 2006’da görülen, itlaf çalışmaları ve insana bulaşma riskiyle zaman zaman tekrar gündeme gelen Kuş Gribi tehlikesi yine kapıda. Diğer üst solunum yolu hastalıklarıyla benzer semptomlar gösteren, ancak oldukça ağır seyreden Kuş Gribi salgınıyla ilgili Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) uyarı niteliğinde bir gözlem raporu yayınladı. Rapor, 3 Aralık 2022 ile 1 Mart 2023 arasında Avrupa’dan toplanan güncel bilgilere dayanıyor. Buna göre Kuş Gribi virüsünün yüksek hastalık yapıcılığına (HPAI) sahip H5N1 varyasyonu toplamda 522 evcil ve 1000’i aşkın yabani kuş türünde saptanmış.
Kuş Gribinin özellikle su kuşları arasında hızla yayıldığı; martıları, bilhassa karabaş martıları etkilediği söyleniyor. Yapılan analizlere göre virüs Orta Avrupa’dan güneye ilerliyor ve maalesef kuşlarda toplu ölüm vakaları yaşanıyor. ECDC, yaklaşan göç ve üreme dönemleri nedeniyle virüsün sulak alanlardan iç bölgelere yayılacağını işaret ederek, hastalığın kümes hayvanlarıyla temasının artmasını beklediklerini söylüyor. Kuş Gribi virüsünün normalde hayvandan insana geçişi düşük olduğu halde, yapılan analizler virüsün geçirdiği son mutasyonlar sayesinde insana sıçrama (zoonoz) kabiliyetinin arttığını gösteriyor. Bu sebeple ECDC özellikle tavukçuluk endüstrisi yoluyla hastalığın insanlarda da ciddi tehlike oluşturacağını öngörüyor. Bu öngörüyü son 5 ayda 6 insanda virüsün tespit edilmesi doğruluyor.
Kuş Gribi virüsünün en çok yayıldığı kuş türü olan karabaş martılar Türkiye’de de bulunuyor. ECDC’nin gözlemine göre Romanya’da ve Türkiye’nin sınır komşusu Bulgaristan’da aralık-mart arasındaki dönemde hem kümes hayvanlarında hem de yabani kuşlarda Kuş Gribi tespit edilmiş. Baharın bitmesi ve havanın ısınmasıyla beraber, kısa sürede ülkemizde de kuş gribi vakalarında artış görülebilir.
Diğer üst solunum yolları hastalıklarıyla benzer semptomlar gösteren Kuş Gribinin, bilimsel adıyla Influenza A virüsünün 15 alttürü bulunmaktadır. Sağlık Bakanlığının önerdiği üzere insanlarda hastalık yapabilen HPAI tiplerin tanımlanması Kuş Gribi tanısı açısından çok önemlidir. Virüs gibi bulaşıcı hastalıkları erken dönemde teşhis etmek, hastalığın önlenmesi ve tedavisinde belirgin bir fark yaratacağından, Anatolia Geneworks olarak olası salgın durumunu önemsiyor ve HPAI virüslerine yönelik gerçekleştirdiğimiz çalışmalara devam ediyoruz. Bu doğrultuda en şiddetli ve yaygın Kuş Gribi tiplerinden HPAI H5 ve HPAI H7 tiplerini kapsayan Kuş Gribi panelimiz Influenza Typing Kit v2 Multiplex’i öneriyoruz.
Yönetim Kurulu kararına uygun olarak sermaye artırımına ve esas sözleşme değişikliğine ilişkin SPK başvurusu 24 Mart 2023 tarihinde yapılmıştır.