Elbet hepsini satmadım,o kadar para kazandırdı toptan çıkarsak ayıp olur.
Printable View
Elbet hepsini satmadım,o kadar para kazandırdı toptan çıkarsak ayıp olur.
3.27 den aldığımızın 2/3 ünü ellerine 3.28 den verdim.Tek kademe mek kademe ver eline oynasın bit yavrusu.Aşağıda bekliyorum.Yarım kademe de olsa karla eline vermezsem neyim.Hadi tuvalete bile gitmiyorum gözüm kademelerde ekranda.Bu iş ancak böyle yapılır,adam dinsizse imansız ol.Bu kadar.......
3.26 lar geldi hacım.3.25 i bekliyoruz.Senin tahtanın (kafandaki tahtanın)....
Vadeliler yine eksiydi. Spotta Supramax 496 dolar azalarak 32401 dolara düşerken, Handysize 233 dolar azalarak 31933 dolara düştü. Supramax Q2 yani 2. çeyrek vadeli 31000 dolarken, Handysize Q2 vadeli 30750 dolar. Mayıs vadeli fiyatlara göre spotta 500-1000 dolarlık daha düşüş olabilir. Bu rakamlar geçen sene 3. ve 4. çeyrekteki ortalamalara ise çok yakın.
https://twitter.com/brs_ylmz/status/...QOZgAmox2Xq4kw
alışlar tamam birazdan verişler de tamamlanır.
Halkına ihanet etmeyeceksin arkadaş ,hele para için hiç yapmayacaksın...
İlahi adalet çok kötü çíkarir bunun acısını ..
Devam edin ihanetinize , biz 3 5 krş az kazanırız..ama sizler geçmişinize bı bakın sizi neler beklediğini göreceksiniz...
dediğimiz 3.22 ye hatta 3.21 e de değdirdi.Helal olsun trade farkı olan 1200 lotu da ilave ettik overall a.Şimdi bit yavrularını iyi izleyip çil gibi dağıtmak kaldı
Abicim bunlarin hepsi böyle. Sülalesi bu şekilde. Açın bakın bunlardan kime ne hayır gelmiş ki?
Baltic Supramax 2946.00 -45.00 -1.50% - - - 28.65% 03/29
Baltic Handysize 1774.00 -13.00 -0.73% - - - 21.01% 03/29
Normal bu hareketler . Her hisse de yasanilabilcek bir durum diyen varmıdır acaba. endex 2200 olmuş. Döviz , navlun vb... Yani bunlar hala aşağı bascam diye gotunu yırtıyor. Lot toplama amaçları yok gibi
Son zamanlarda yatırım fonları ve citi bariz mal topluyor. Ama dünkü ve bugünkü satışları görmek lazım. Bence yukarı süre süre değil de fiyatı anlamsızca düşürüp, milletin psikolojisini bozup öyle mal toplamak istiyorlar. Aksi halde son zamanlarda bu kadar lot aldılar, hissenin paraşütsüz düşmesine seyirci kalmaları anormal olurdu. Ama bu tabi ki tahmin, tahtayı gün gün izlemek lazım.
Geçen Cuma 1 milyon yatırım fonları almış, geçen hafta ise 5 milyon. Alım tarafının %50’sinden fazlası bunlarda. Son 1 ayda yatırım fonları 10+ milyon, Citi ise 6.5 milyon almış. İkisinin toplamı %60’dan fazla.
Reis tuvalet kağıdında kdv indirimi yapmıştı, bugün ki düşüşün sebebi bu mudur acaba.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Eski Dostum Gselman,
Gsd tahtasinda bastigi gunler icin gecerli ki; sattigim mali nefsime hakim olup kapaniş anina kadar yerine koymuyorum. Dedigim gibi asagi basmaya basladigi gunler icin soyluyorum... Atlayanlari, gunlukculeri, yukardan satip asagidan yerine koymak isteyenleri gunun en dusugune yakin kapattirip pisman etmek istemesi en sevdigi sey bunun... SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugünkü düşüşte EPDK nın yerli kömür kullanan santralleri cezalandıran ithal kömür ve doğalgaz kullanan santralleri çalışmaya teşvik eden kararın etkisi nedir acep.Ayrıca karar ne kadar yerli ve milli anlayamadım.
Kararın açıklanma saatı ile düşüş saati uymuyor. Ayrıca bugünkü düşüş, dünkü düşüşün devamı. Dün ise yerli kömür santrali olan hisseler en çok yükselenlerdi. Bugün açıklanan rakam sene başında yerli kömürcülerin isteyip de bakanlığın olur vermediği söylenen 85 dolar rakamına da çok yakın. Silopi’nin kar marjı kısıtlandı ama mevcut durumda MWh başına 45-50 dolar civarı bir favök marjı var diyelim. Yılın kalanında yaklaşık 1.8 milyon MWh’lik yıllık üretimle 81-90 milyon dolarlık favök yapar. İlk çeyrekte ise favök kabaca 38-40 milyon dolar civarı idi. (MWh başına maliyeti 32-37 dolar olarak aldım.) Toplamda kabaca 115-130 milyon dolar gibi bir favök çıkar. (Yerli kömürcüler için Nisan ayındaki azami uzlaşma fiyatı olarak belirlenen 1200 TL ay ay değişebilir, Silopi’nin üretimindeki düzensizlikleri, varsa ikili anlaşma ile satılan elektrik miktarını ve dolar kurundaki muhtemel hareketleri dikkate almadım.)
Info her zaman olduğu gibi anasını belledi tahtanın. Garanti de dün aldiklarini verdi. Boşa geçen bir gün daha
Turgut şirketi yatırım fonları ile robotların oyuncağı yaptı. Tam rezalet.
Gsd holding yatırımcılarını tebrik ederim rasyonel davranıyorlar belirlilik var fiyatlarda, navlun düşünce düşüyor
Aslında durum tam tersi. Ben bu kadar saçma fiyatlama görmedim. (Başka bir hissemde de çok düşük fiyatlama vardı ama onda en azından döviz açık pozisyonu bahanesi vardı. Yani faaliyet karı istediği kadar yüksek olsun, kambiyo zararının faaliyet karını slip süpürme ihtimali vardı. Bu hisse ise döviz zengini. 🙃) Birinci çeyrek denizcilik karı 6.5 milyon dolar civarı olacak. Kapanış kurunu dikkate alırsak denizcilik karı 95 milyon TL civarı olacak. Buna bankacılık sektöründe son çeyreğe göre yüksek kar artışı olmasını, kambiyo karını ve Gsd havacılığın satışından gelecek karı da ekleyince 200 milyon TL civarı çeyreklik kar gelecek gibi. Mevcut fiyatla F/K 2’nin altına düşecek demek bu. İkinci çeyrekte ise spot ve vadeli navlun fiyatlarına göre 10+ milyon sadece denizcilikten gelecek gibi. Yani 200 milyon TL civarında bir çeyreklik karı, iştirak satışı ya da kambiyo karı olmadan da elde edebiliriz.
https://twitter.com/brs_ylmz/status/...Ih78g2HhnDDbbA
Ayrıca spotta navlun fiyatları düştü, hisseyi satalım düşüncesi tam bir amatörlük olur. Bu konuda gelecek için bir analiz yapılacaksa elde vadeli fiyatlar var. Bunlarda belirgin bir değişim olmadan pozisyon değiştirmenin anlamı yok. Onlara göre de 2022, 2021 gibi denizcilik açısından güzel bir yıl olacak. Bu konunun uzmanlarının söylediği de bu. Aşağıdaki kişinin analizinin sadece son iki paragrafını örnek olarak verebilirim.
https://twitter.com/plmlindstroem/st...GcrFXOtT2cQAma
Bu da bankacılıkta son durum. Bizimkisi yatırım bankası ama onda da karda artış beklemek doğru olur. Bankacılıkta genel sıkıntı özsermaye karlılığının düşük olmasıydı. 2021 son çeyrekten itibaren bu tarafta belirgin düzelme var. Gsd bank ise zaten diğer bankalara göre oldukça yüksek özsermaye karlılığına sahip.
https://twitter.com/yasaryildirimfk/...IAR0MiEOF_ntHw
Silopi’yi de dün yazdım, kar marjları kısıtlandı ama 100+ milyon dolar bu sene favök getirir gibi. Silopi halka arz olsa oradan alacağımız olan 35 milyon doları alır ve minimum 30 milyon dolar halka arz geliri (mevcut şartlarda muhtemelen daha yüksek olur) ile birlikte toplamda 65 milyon dolar kasaya para girer. Şirketin mevcut piyasa değeri ise 98 milyon dolar.
İkinci el Handysize gemiler minimum 25 milyon dolar. Supramax’ta bu rakam daha yüksek ve Gsdho’nun Ultramax gemileri onlardan da pahalı. (Ultramax gemilerin kirası Supramax gemilerine göre %9.5 daha fazla.) Sadece Gsdho’ya ait 5 gemi bile 125+ milyon dolar eder. Kiralardan yıllık 35-40 milyon dolar net kar getirebilecek 5+2 gemi için kimse bu rakamlar akafi diyemez.
Yazılacak çok şey var da neyse... Allah belalarını versin. Bu yatırım değil artık. Kumara döndürdü yatırımcı düşmanı hain adamlar. Temel vb. Hiçbir şeye göre hareket etmiyor. Adamlar istedigi gibi top koşturuyorlar.. böyle bir fiyatlama olamaz
Patron hisseye sahip çıkmazsa koskoca şirket fonlar ile robotların oyuncağı oldu. İnanılmaz derecede bıktırdı ve sıktı artık.
Sayın meteor çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ederim.
Ama navlun fiyatı ile bir korelasyon var. Fiyat ucuz ona katılıyorum zira ortağız
Aralık başındaki endeks seviyesine, hisse fiyatına, navlun fiyatlarına ve dolar kuruna bakın. Mevcut durumda, dolar bazlı olarak bu seviyelerde olmamızın hiçbir anlamı yok. Bence Ocak ve kısmen Şubat’taki düşüşü bazı oyuncular mevsimsel düşüş olarak değil de normalleşme olarak gördü. Ama vadeli fiyatlara göre pek sıkıntı yoktu. Vadeli fiyatlar zaten iyiyken, konjonktür de Gsdho’yu destekleyince böyle absürt bir durum ortaya çıktı. Şimdi vadeli fiyatalara bakınca çok daha güçlü görünüm var. Piyasa miyoptur ama bu kadar da miyop olması gerçekten saçma. Vadeli navlun fiyatları bu kadar iyiyken, mevcut fiyatla 1. çeyrek bilançoda 2 F/K’nın altına düşmemizin mantıklı bir açıklaması olamaz bence.
Harıl harıl kasaya giren paralar, sektörün önümüzdeki günler de çok daha iyiye gideceği, herhangi bir anda gelebilecek Yüksek TV haberi, SİLOPİ, Bıktırmalar vb vb bunların hepsi diyor ki sabret.
https://www.hellenicshippingnews.com...ntainer-ships/
https://twitter.com/DryBulkETF/statu...502016/photo/1
Tüpraş’ın da geçen yıl yüzüne kimse bakmıyordu ama şirketin faaliyetleri düzelmişti, görülmek istenmiyordu. Şuan da Tüpraş a talip çoktur. Eğer çok önemli bir olumsuz gelişme olmazsa yine bilgi kazanacak. Ege seramikte de olduğu gibi.
Vadeliler eksiydi. Q2 için Supramax vadeli 31000 dolar, Handysize vadeli 29750 dolar. Spotta Supramax 746 dolar azalarak 30883 dolara inerken, Handysize 361 dolar azalarak 31236 dolara indi.
1. çeyrek kapanış kurları belli olmuş. Kur riski tablosuna bakmak 2021 son çeyrekte yanıltıcı olmuştu. Sadece net yabancı parasal varlık pozisyonuna göre 51 milyon TL civarı kur farkı geliri yazılabilir. (Belki bu rakam da yanıltıcı olabilir.)
https://twitter.com/brs_ylmz/status/...vx3OTxyEv32uKw
Baltic Supramax 2808.00 -67.00 -2.33% - - - 22.62% 03/31
Baltic Handysize 1735.00 -20.00 -1.14% - - - 18.35% 03/31
Kötü günler çok çabuk geride kalacak diye düşünüyorum.
Getirsene bit yavrusu 3.20 kademesine de alalım 25 ten çaktıklarımızı.Kıçından korkan spek bozuntusu,bundan sonra hergün senle dans edeceğiz.23 ten vurmam 21-20 lere gel değdir.
Ha şöyle 22 kesmez 21-20 de bekliyorum.
gselman kardeşim bence sabırdan başka bir işlem yapmaman en iyisi binlerce defa bakakaldım ben yükselişlere ahhhh diyerek. Bu bir tavsiye yine de sizin için en iyisini siz bilirsiniz.
Haaaa böyle işte yap etin kilosunu 150 TL yiyen yemeyen belli olsun değil mi?