Henüz öyle bir karar yok ama SPK eskisi gibi kolay kolay bedelli onayı vermiyor artık, belki başka planları vardır.
Printable View
Boku çıktı...:(
hocam gecen yıl 45tl den bedelli bölündü 22.5tl den kot a devam etti yaklaşik 11 ayda 12.50tl ye kadar dusus yapti savas deprem.sel felaket secim vs. 11 ay da gelinen nokta 22.50 sonrasinda 12.50 son olarak gecen hafta 28.80 tl gun sonu 24.94tl simdi bedelli karari aciklarsa ki buda aslinda zor spk nin bu karari onaylamasi mumkun gorunmuyor 1 yil arayla bedelli onayi vermesi kaldiki yatirimcisini somuren her firsatta yatirimcisinin sirtina yuk yukleyen bur sirket artik guven vermiyor malesef ne olursa olsun ne kadar buyurse buyusun bunu yaparken ortagı oldugu yatirimcisini gormezden gelir yuzunu guldurmezse malesef zor.
böyle geleceği parlak agresif büyüyen şirkette oyun dışında kalmayacaksın bedelliyse bedelli bedelsizse bedelsiz farketmiyor her türlü baskı dalavera ile karşılaşmak mümkün...gülü seven dikenine katlanır...beğenilmeyen bilançoda ilk 6 aylık faaliyet karı 500 milyon...karel şuan buzdağının küçük bir kısmı ile bunu yapıyor daha yolun başı...finansal borç olmasa nasıl olacak bilanço birde öyle bakın...adamlar yurt dışında nokia ile birlikte 5g baz istasyonu satacak...ihracatın payı artıyor..bedelli ile korkutuyorlar güya...bedelliden korkan elindeki lotu bir miktar satsın bedelliye katılsın hiç parası yoksa...bedelli bu tip şirketlerde korkulacak bir durum değil...kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez...1 tl den karel almak neresi kötü neresi risk....boş işler korkulacak birşey değil...
2020 yılında ilk 6 aylık ihracat 30 milyon tl....2023 yılında bu rakam 806 milyon tl ye çıkmış....şirket dünyaya açılıyor artık.
karelin finansal borcu vs. bilanço kalemlerinden rahatsız olan kötü bulan 2017 ve sonrası sasa bilançolarına baksın....o zaman toyduk çok borçlu demekten hisseyi tutamadık sonuç 60 kat arttı....sasanın arkasında hükümet vardı ucuz kredi vs. halletti işi....karelde doğan holdingle yatırımcısıyla bu sorunların üstesinden gelecektir...bu şirket masa sandalye şirketi değil isteyen web sitesini okur bilgilenir...ondan sonra eminim çoğu yatırımcı için bedelli vs. bir önemi olmaz bu hissede...kendi adıma sistemin dışında kalmayacağım...
adamlar her alanda var ve öylesine değiller kaliteleri ile varlar...savunma sanayi ,otomotiv, bilişim vs. daha ne olsun....
şuan uzak ihtimal gibi düşünülsede bu işlerle ilişkisi olduğu için çip işinede girebilirler....katar ve türkiye arasında çip üretmek için orta şirket kuruldu..bu şirket ile iletişim neden olmasın aselsn ve karel..şimdilik düşük olasılık olsada ilgili olduğu için ve doğan holding gibi vizyon bir arka destek olduğu için ortak çip üretimide ilerleyen zamanlarda gündeme gelebilir...finansman kaynağı katardan insan kaynağı bizden şimdilik hayal olsada...
https://www.sabah.com.tr/ekonomi/kat...atirim-6505328
doğan holding iyi kar açıklamış bir destek atsınlar karele artık...isteseler şirketi uçururlar ..doğan holding için prestij açısından karel önemli şirket sıralamada 1 numara yapmak için herşeyi yapacaklardır...
Uzun zamandır yazmıyordum. Öncelikle wiper a %100 katılıyorum. Onun dışında yatırımcı olarak başka da kimseyok. Bir aralar hasan kürşad kardeşimiz vardı. O da artık yazmıyor.
Bu bedelli olayına gelirsek. Kurucu ortakları hepsi birden sattığına göre, bedelli haberi çok yakın. Bence karel için gelebilecek en iyi haber. Çünkü öncelikli konumuz kangren haline gelmiş finansman giderleri ve borçlar. Şirket neşteri vurup, kesip atacak. Ben yüksek olacağını düşünüyorum. İnşallah sorunu kökünden çözecek bir oran olur. %400 gibi.
Şimdi herkes diyecek bunlar bizi sövüşlüyor. Öyle bir şey değil bu. Hepimiz ortağız bu şirkete. Herkes hissesi oranında para ödeyecek. Doğan holding kasa tıka basa dolu. Bir ton para kasadan ödeyip katılacak. Kurucu ortaklar gariban hisselerinin 6/1 ni satarak, bedelliye katılıyorlar.
Size iki örnek; parası olan doğan gibi cepten, kurucu ortaklar gibi parası olmayanlar da 6/1 belki de 7/1 ini satıp bedelliye katılacaklar. Katılmamak delilik olur.
Sonuçta nasıl katılırsanız katılın ortak olarak kazançlı çıkacaksınız.
Katılmak için şu hesabı yapın. 330milyon usd ciro ile bu sene finansman gideri olmasaydı ne kadar kar yazardık ve bu karla fiyat ne olurdu. Borçlar kaptılınca piyasa buna göre fiyatlamaya hemen başlayacaktır.
Kurucu patronlarımızla empati yapın.
İsterse yapar ama şirket kendi yağıyla kavrulsun istiyor galiba, çalış çabala bütün geliri borç, borç faizine, kur farkına gitsin, buna çare olacak her türlü çaba olumlu ama hisseye yansıması pek de olumlu olmadı maalesef ki daha ortada açıklanmış bir şey yokken hem de. Şirket ve faaliyetler çok iyi ama kar etmeli artık.
Daiichi aldık para ver tamam verelim borcumuz var para ver tamam verelim yatırım yapacağız büyüyeceğiz para ver tamam verelim
verdiklerimizin karşılığında ne alıyoruz ?
Şen kardeşler yaptınız yine yapacağınızı. Şu konjonktürde yerimizde saydık. Ne yapacaksanız yapın, kime hisse satacaksanız satın bari biran önce. Bunlardan çektiğimiz yetmezmiş gibi birde Doğan geldi başımıza. ::))
Bu Netas neden tavan tavan gidiyor, mali tablosu facia.
Bu borsaya kote olayı kafa karıştırdı, bir açıklama gelse de netleşse keşke.
Bugün Bloomberg tvye çıkaçakmış patronlardan birisi
Piyasa hattı programına çıkacakmış
Saatini göremedim
Mesaj aşağıdaki gibi
Bugun Piyasa Hatti'nda Karel Genel Müdürü Yaman Tunaoglu bizlerle olacak. Hem bilanco hem buyume hedeflerini konusacagiz. Bekleriz. @BloombergHT
Yazdıklarınıza noktasından virgülüne kadar tamamen katılıyorum sayın 4N1K1H, ben de yazsam bedelli oran tahmini dahil aşağı yukarı aynı şeyleri yazardım, bence yazdıklarınız çok doğru 👏👏👏, herkesin yatırım anlayışı farklı olduğu için yazacaklarım kısa vadeli yatırım yapanları yanlış yönlendirebilir diye biraz da herkes kendi kararını versin düşüncesiyle yazmak istememiştim, sizinle aynı düşündüğümü ifade etmek isterim. Teşekkürler.
Hisse kote meselesi anlaşıldı, tahmin edildiği gibiymiş, diğer faaliyetlerle ilgili söyledikleri zaten bildiğimiz konular.
En azından niyetlerini açıkladılar, çoğu kişi tahmin etmişti zaten.
kote edecekleri lotları nerede satacaklarını açıkladılar mı
tahtada satacaklarsa kevgire döner tahta
Her ne olacaksa bir an önce olmalı, belirsizlik en kötüsü bir hisse için.
Mühendis bey bedelli için bir nevi ön hazırlık mealinden bir şeyler dedi, resmiyet kazanmalı.
Bu hisse kote hengamesi olmasaydı kurun düşmesinden faydalanırdı Karel.