Şirket gümbür gümbür geliyor tek yapacagımız sabretmek...
Şirket gümbür gümbür geliyor tek yapacagımız sabretmek...
Amerika'da yenilenebilir enerji yatırımları transformatör kıtlığına yol açtı
â– Teslimat süre ve maliyetleri giderek uzuyor
â– Stok iştahı durumu ağırlaştırdı
â– Büyük trafo tedariği için üç seneyi aşan süreler verilebiliyor
â– Bazı rüzgar, güneş ve batarya projeleri…
neden güç trafosunu öne çektikleri belli oldu talep çok fazla demekki
Bu sunjunior işi ne oldu acaba? İlk satış yapıldı mı? Bir Arçelik bayisine gidip bakmak lazım ürün var mı mağazada diyeceğim ancak pilot olarak hangi mağazalarda satılıyor bilmiyorum.
Şirketten bu konuda bilgi gelmesi lazım
Şirketimiz, Litvanya'da yerleşik bir firmadan muhtelif sayıda ve özellikte ‘'Dağıtım Trafosu'' siparişi almıştır. Sipariş bedeli 2.501.495 -Euro'dur. (İkimilyonbeşyüzbirbindörtyüzdoksanbeş, Euro) (Güncel baz Euro/TL kuru ile sipariş bedeli 78.847.120, -TL'dir.)
Kamuoyu ve yatırımcılarımızın bilgilerine sunarız.
Saygılarımızla,
trafo işi guzel iş ...
2 yılda ciroyu bu yatırımlarla x3 x4 çok rahat yapar ...fiyatlama size kalmış...
Beril hanımın söylediği gibi 2023 yılını 4 milyar ciroyu geçerek kapatacaksa 31 Aralık tarihi kadar minimum 700 milyonluk iş kapı atması gerekiyor diye düşünüyorum göreceğiz bakalım ytd..
ürkiye’ye solar modül ihracatlarında anormal artışlar var
â– #Vietnam’ınki geçen sene 8’e katlandı
â– #Malezya’nınkinde artış 12 kata yakın
â– Çin’e karşı uygulanan koruma önlemleri sonrasında gerçekleşti
â– Türkiye’nin modül ithalatında iki ülke toplam payı %81’i aştı
Resmi gazetede yayımlanan tebliğle soruşturma açıldı
Elektrik ağı için dev yatırımlara girişiyor #AB
â– Yenilenebilir enerji modernizasyon gerektiriyordu
â– 584 milyar avroluk plan haftaya ilan edilebilir
â—¾ï¸ Kıta altyapısınının yüzde 40'ı kırk yaşından eski
â—¾ï¸ Elektrik tüketiminin 2030'a kadar %60 artması bekleniyor
ne trafo satılır buraya peynir ekmek gibi ..
Şirketimiz, Europower Enerji ve Otomasyon Teknolojileri San Tic. A.Ş. & Girişim Elektrik Sanayi Taahhüt ve Tic. A.Ş. İş Ortaklığı ile, TEİAŞ Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen, 2023/1125918 ihale kayıt numaralı ‘'İTM-457 Referanslı 154kV TRABZON GIS Yenileme (Aynı Sahada) DOKAP Yapımı İşi'' konulu ihaleye katılmış ve en avantajlı fiyatı vererek ihalede 1. olmuştur. İhale baz bedeli 341.992.234, -TL'dir. (Üçyüzkırkbirmilyondokuzyüzdoksanikibinikiyüzotuzd ört, Türk Lirası)
İhale ile ilgili gelişmeler, kamuoyu ve yatırımcılarımıza bildirilecektir.
Saygılarımızla,
sık bakalım tahtacı daha da sık yakındır altına vermen...:yahoo:
Enerjilerin genelinde bir baskı var bakalım nereye kadar sürecek.
Y.T.D
Enerjiler fişi çekilmiş gibi indikçe indiler
İlk kez güzel kapattı uzun süreden sonra...
Türkiye'nin 2020'de 28,9 milyar dolar olan enerji ithalat faturası 2021'de yaklaşık 51 milyar, 2022'de 97,1 milyar dolara yükseldi. İthalat faturasındaki artışta Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle yükselen enerji fiyatları etkili oldu. Bu yılın 10 ayında ise 57,3 milyar dolarlık enerji ithalatı yapıldı.
Özenç, 2010'larda enerji ithalatının toplam ithalat içindeki payı ortalama yüzde 7 seviyesindeyken, bu oranın 2022'de fosil kaynak maliyetlerindeki ciddi artışla yüzde 27'ye kadar yükseldiğini söylüyor. Bu yıl enerji maliyetlerinde 2022'ye göre düşüş yaşansa da enerji ithalatının toplam ithalat içindeki payının yüzde 19'u bulduğunu belirten Özenç, "Bu rakamlar da aslında bize fosil yakıta bağımlı bir enerji altyapısının ekonomiyi dış şoklara ne kadar duyarlı hale getirdiğini açıkça gösteriyor" diye konuşuyor.
Enerji arz güvenliğini tehlikeye atmadan yenilenebilir enerji kaynaklarına dönüşün mümkün olduğunu vurgulayan Özenç'e göre, buna ilişkin yapılan teknik çalışmalar kömürden çıkışla birlikte enerjide yerlilik oranının 2035'te yüzde 60'tan yüzde 75'e çıkabileceği ortaya koyuyor.
Elektrik üretiminde makul bir karbon fiyatının uygulanmasının Türkiye'yi kömürden çıkışa doğru yönlendireceğini ifade eden Özenç, ekliyor:
"Karbon fiyatı uygulamasıyla bir yandan çevresel ve sağlık maliyetlerinin azaltılması mümkün olurken diğer yandan azalan fosil yakıt talebi ithalat tutarında düşüşü beraberinde getirecektir."
Milli gelir yüzde 7 artabilir
Gecen hafta bi miktar mal aldim bakalim. Hayirlisi.
BAE'den Türkiye'ye yapılacak yatırımlar konusunda işleyiş belli olmaya başladı.
BAE yatırım Fonunun Türkiye'ye aktaracağı kaynak, Hazine Bakanlığı, Kalkınma Bankası, Sanayi ve Enerji Bakanlığı üzerinden firmalara destek olarak aktarılacak.
BAE şirketi Masdar ise Türkiye'de yapacağı yenilenebilir enerji yatırımlarında Türk firmaların üreteceği yerli üretim malları kullanacak.
Masdar'ın Türkiye'de hücre ve panel, trafo vb. üretim için tek başına yatırım yapması düşünüldüğü gibi bir ortak Türk firması ile görüşmeler yapması da bekleniyor.
Buna göre Türkiye'de alanında lider konumda olan tüm yenilenebilir enerji şirketleriyle yatırımlar için görüşmeler yapılacak. Masdar'ın Türkiye üzerinden özellikle Almanya ve Avrupa açılımı yapmak istediği de bildirildi.
Kaynak: Rusen Press
sanki buraları dip yaptı gibi duruyor...
Günlük grafik 163,90 da al vermişti zaten bir kaç gündür bu seviyelere geri gelip tepki alıyor. 172 üzeri günlük kapanış yapmamız lazım. Geçersek orayı sonraki direnç 177
Y.T.D.
Zannediyorum Arçelik ile yapılan Sunjunior anlaşması sonrasında sistem kuruldu ve işlem başlıyor.
Arçelik, yerli güneş paneli üretiminden sonra stratejik bir adım daha atarak Türkiyenin dört bir yanına uzanan bayi ve yetkili servisleriyle yeşil enerji dönüşümünü başlattı. Şirket, 81 il ve Kıbrıstan bayileri ve yetkili servisleriyle İzmirde bir araya geldi. Yeşil enerji dönüşümü zirvesiyle ülke çapındaki harekete öncülük eden Arçelik, Güneş Enerjisi Sistemi (GES) kurulumunda; inverter, batarya ve All-in-One enerji depolama sistemleri ile uçtan uca bir çözüm sunmanın yanında, elektrikli araç şarj cihazlarıyla da portföyünü genişletiyor.
Enerji dönüşümü atağı başlatıyoruz
2050 yılına kadar tüm küresel operasyonlarında net sıfır emisyon taahhüdünde bulunan şirketin sunduğu sürdürülebilir çözüm ve ürünlerle bu hedefe hızlı ama emin adımlarla ilerlediğini vurgulayan Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer; Türkiyenin önümüzdeki 5 yıl içinde yenilenebilir enerji kapasitesi ile dünyanın önde gelen oyuncuları arasında yer alması bekleniyor. Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksinde 5 kez üst üste sektörünün lideri olan şirketimiz ülkemizdeki bu değişime ivme kazandırmak üzere sunduğu sürdürülebilir enerji çözümleriyle tüketicilerin evlerdeki dönüşümüne öncülük ediyor. Arçelik markamız ile gezegenimizin sorunlarına çözüm bulmak üzere geçtiğimiz yıl bilim insanları, sivil toplum kuruluşları, aktivistler gibi farklı disiplinlerin katılımıyla ortak akıl platformu İyi-Ge’yi kurarak 'İklim Dostu Hareket' projesini başlatmıştık. 2023’te de 'Enerjiniz İyi Olsun' diyerek yenilenebilir enerji dönüşümü hamlesini hayata geçiriyoruz. Yerli güneş paneli üretimine enerji depolama sistemleri, inverter, ısı pompası ve elektrikli araç şarj cihazını da ekleyerek geniş ürün-hizmet portföyümüzü müşterilerimizle buluşturuyoruz. Şimdi bu dönüşüme Türkiye genelindeki bayilerimizi de dahil ederek yenilenebilir enerji dönüşümü atağı başlatıyoruz. Yenilenebilir enerji kullanımı bir tercih değil, gezegenimizin sürdürülebilirliği açısından bir zorunluluk haline gelmiş durumda. Biz de üründe, üretimde, bayide, sahada ve daha da önemlisi evlerde bu dönüşüme öncülük etmeyi hedefliyoruz†dedi.
https://t24.com.tr/haber/arcelik-ten...tilimi,1141953
Hadi hayırlısı.....
2024 de yaklaşık 4000 satış rakamını yakalasalar 20 bin dolardan tanesi yaklaşık yıllık 80 milyon dolar para yapar ...
Üretim hedefi 3 yıl için 200 bin adet demişlerdi tanıtımlarda . Bunun yarisi hatta üçte biri başarılsa kimse tutamaz küçük enişteyi. Piyasaya sanki ölü toprağı serpmisler europower unutturulmaya çalışılıyor gibi hissediyorum