garana da vurmağa başladılar
Printable View
garana da vurmağa başladılar
3 dolar ile bist 30 un tepeyi işaretliyelim...
https://i.hizliresim.com/cyjuixh.png
dolaylı tümleç olarak endeks mühendisliğine etki ediyor yani... vızdığının vıdığı gibi bi durum... itici güç zaten para gücü... para gücü de gidip likit olmayan hisseyi manivela olarak kullanmaz , çünkü bu sefer likidite riski nedeni ile istediğinde pozisyondan çıkamaz... onun içün bence garan hissesi endeks mühendisliği için kullanışlı bir enstrüman değil.
İçimden geçen Orta Vadeli programa kadar elini boşaltacak, sonra program çok iyi deyip alacak.
çoğun birey para ve sermaye piyasalarında spekülasyon yaparken , nasıl düşündüğünü düşünmenin, yaptığı bu işte bütüncüllüğü sağlayan ve süreç boyunca tekrar tekrar sorgulanarak, yoğunlaşılması gereken bir olgu olduğunu es geçtiği için, kaosla dost olacak yerde, onun karşısında naçar kalıyor.
Çok düştü diye alana bir darbe daha vurdu.
En çok dayağı hakeden hisse %6,3
Holdingleri inceleyen basit formüller yok hazır formüller genelde hatalı sonuç verebiliyor.
İştiraklerin makul değerlerini bulup ondan sonra borç alacak netleştirdikten sonra holding iskontosu uygulamak gerekiyor.
Yazarken net olmanın maliyet cok getirisi yok.
Sonu _bilir ile baslayan cumlelerde bana gore degil.
Geriye kaliyor yazabilecegim....sadece sohbet muhabbet.
Neyseki kanaatkarim.
aranızda bulunmak kafi.
Bugun meteoroloji:Ağva buz gibi esiyor.Deniz dalgalı.
THYAO'da kim TV'ye çıksa çok iyi bilanço gelecek diyor.
Yarın düşer ise 3. çeyrek daha iyi olacak vs söylemi başlar.
Bunu hisse 130 lirayken söyleyeceklerdi uçuş verilerini takip edip. Çocuk doğmuş büyümüş okula başlamış altın takmaya geliyorlar.
Thy yakın takip ettiğim için söyleyeyim, orada bir halka arz hikayesi olabilir bu sene. Başka çok bir majör hikayesi kalmadı şu anki fiyatın içinde 3. çeyrek bilançosu olduğu fikrindeyim bu yüzden dün boşalttım 60 lardan beri taşıdığım payları.
Şirket yöneticilerinin hisse fiyatımız 10$ adil değer söylemleri vardı yakın geçmişte. E oraya da geldik. Yabancı gelsin niye alsın. Gider Amerikan havacılık alır 2026 da dünya küpası var.
THYAO hepsini alırsan ucuz ama kenardan ortak olursan bana göre pahalı.
Yurt dışında şirket almadıkça büyüme imkanı bir noktada durabilir. Ana müşteri yerlinin alım gücü düşüyor.
İştiraki Sunairways daha çok Lufthansa lehine çalışıyor olabilir.
dün biri petkm petkm diyordu al sana petkm tepe işaretlenmiş...
ne petkimi...
azeriler insana paramı kazandırır...
Garan da resmen tepeyi isaretlemisim vay anasini be :)
Adam sattığının çeyreğini alsa + kapattırır :drunk:
Almak istese de rekabet kurulu bence izin vermez. Daha once bir kac denemeleri olmustu cunku
Biletleri cok pahali THY nin. Sanki Avusturalyaya ABD ye ucuruyor. Ornegin su anda Malta Istanbul gidis donus ucuslari 700 -800 hatta 1000 eur. Ustelik sadece 2 saatlik bir ucus. Neden cunku baska alternatif yok. Cartel olmuslar. PGSUS buraya girse keske
Son yarim saati var ne yapip ne eder 8250 uzerine alir bu deyyus.
Şirket ele geçirme yönetime girebilme vs bunların önü açılır ise spekülasyon katlanır.
Sohbet odalarında çok kez duyduğum.
Bir tahtada bir kişi/grup var ise dışarıdan gelen ancak bir kaç gün yükseltebilir sonra sattırana kadar kafasına mal yer, olmadı bedelli filan olur dediler.
MKK'dan filan liste alıp kim alıp satıyor bakılıyormuş.
Tabi bunlar genelde BIST50 BIST100 dışı
Şöyle bir Tweet atılmış. Şahsiyeti tanımam. Bilgi amaçlı paylaşıyorum
https://twitter.com/barissoydan/stat...87461827502081
Tüp -2,21
Thyao -1,91
Sasa -3,57
Sise -3,29
Koc -2,33
Böyle bir günde endeks % kaç kapatmış olabilir diye sorsalar en az -%2 derdim. Ama -0,78 kapatmış. Büyük başarı. Yarın hiç bir şey olmamış gibi +%0,40 falan açar sonra bir bakmışsın 7500 yanıyor tabelada. :drunk:
gundinin panzehiri kim boşkuşş?
çabuk yetişş. süle anekdar ismi.
acayip maldan ancan %10 eksüldük. asdasds. :he:
Faiz tatmin edici olmayacak...Ben faizin borsaya negatif bir yansımasının olacağını düşünmüyorum..
İlave bir kkm tarzı enstrüman gelirse bakılabilir duruma..
Ama hükümetin de borsaya olan ilgisi belli.. Endeksi buraya kadar biz getirmedik..
Vazgeçileceğini kısa vadede sanmam.
KAP: KOZAL [ ] KOZA ALTIN İŞLETMELERİ A.Ş. Özel Durum Açıklaması (Genel)
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1182206
Şirketimiz Ağrı İli Diyadin İlçesi Mollakara Altın Madeni Projesi kapsamında, 31.03.2023 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) bildirimi yapılan, 2022 Yılı Umrek Raporu'nda da belirtildiği üzere, tespit edilen yaklaşık 4.758.000,00 ons cevher için metalürjik test çalışmaları sonucunda, 417.222 ons altın ve 215.368 ons gümüş rezerve dönüştürülmüştür. Kaynak ve rezerv arttırma çalışmaları devam etmektedir.
Bu kapsamda, altın ve gümüş üretimine dönük olarak, şirketimiz Mollakara Projesi için yatırım kararı almış olup, yapılan ihale ile tesisi kuracak yüklenici firma belirlenerek, Fernas İnşaat A.Ş ile aşağıdaki şartlarda yapım sözleşmesi imzalanmıştır;
1) İnşaat İşleri 4.990.012.400 TL+KDV (DörtMilyarDokuzYüzDoksanMilyonOnİkiBinDörtYüz TürkLirası) bedel ve aşağıdaki yapım kapsamı ile;
a. Yığın liç
b. Havuzlar
c. Sosyal tesisler
d. Tesis içi ve ulaşım yolları
e. Enerji nakil hattı ve trafo merkezi
f. Kırma eleme tesisi kurulumu ve istinat yapıları
g. Alt yapı ve çevre düzenlemesi
2) Makine ve Ekipman Temini İşleri 40.710.000,00 USD+ KDV (KırkMilyonYediYüzOnBin Amerikan Doları) bedel ve aşağıdaki temin kapsamı ile;
a. Kırma Eleme Tesisi
b. ADR Tesisi
Kamuoyunun bilgilerine sunarız.
Saygılarımızla,
SPOT kapanış, BofA satışı azalttı ama artık çok satıp kapanışta azını alıyor, piyasa iyi almış, düşüşte Gedik Yatırım alışa geldi, İs Yatırım da alışı azalttı,
https://i.hizliresim.com/avvqwwf.PNG
senin didiklerini görmedim dayu... o zamanlar biz kısa donla geziyorduk :kahkah:
akkız.. 28--29--geri sündür 28 'e
garan 48... senmisin satan 49... senmisin alan 48
vop
822---829 ver geri 812,5
cayır cayır para dağıttı pala böyün
Hisse senedi alanı %10-15 filan kesmiyor, VIOP'çu için dehşet para.
BankOf millete hisse verip gidip vadeli alıyor, hisseciler az bir yükselişde satmadığı için vadeye yaklaşınca hisseleri yukarı itekletip longçşu sıkıştırıyor. Yani bu tip bir dinamik var bence.
THYAO genel müdür değişince almak lazımdı. 5 dakikalığına bile alıp satmadığım bir hisse.
https://i.hizliresim.com/1r3d4za.jpg