https://beb.spk.gov.tr/?submenuheader=-1
Bu linke yıllardır finasman ve yönetim giderleri ile heba edilen bilançolar için şikayette bulunduysanız o çıplak kral tekrar taçlanabilir...
Printable View
https://beb.spk.gov.tr/?submenuheader=-1
Bu linke yıllardır finasman ve yönetim giderleri ile heba edilen bilançolar için şikayette bulunduysanız o çıplak kral tekrar taçlanabilir...
O işler öyle olmuyor.Mallar Garanti de .:)
Eskiler bilir...Mardin nikli biri vardı bu topicte sanırım 1-1,5 sene evvel bi grafik atmıştı 35 leri son görüşümüz ipler kopmak üzere diyordu o zaman da onla mücadele ettiğimde millet bana saldırmıştı :)
Şu an o yok ben hala burdayım...2 sene evvel de 50.80 hareketini yapmadan önce 42 kırılırsa 50 leri görebilir işte o zaman arkanıza bakmadan kaçın dedim ama nafile millet 100 lerin hayalini kuruyordu...
Şu anda olumlu olumsuz diye bir tarafta değilim sadece teknik olarak 37 yi dip yapıp bi hareket daha çekebilir ama ne olursa olsun hareket kalıcı olmayacak...
Çok değil geçen hafta 40.42 görmüş şu an 37.50 daha ne olsun :)
YTD
Hocam sende dahil olmak üzere birçok Marshall yatırımcısı yıllardır heba edilen bilançoların incelenmesi için SPK,BİMER ve diğer ilgili kurullara gerekli şikayet başvurularını yapmıştır. Mesela en son bilançoda 75 milyonluk gelir 65 milyon yazılan pazarlama ve finasman giderleri ile tabiri caizse kuşa dönmüştür! Yetkili mercilerin gerekli yaptırımları uygulayacağı gözönüne alınırsa 7 yıldır verilmeyen temettüler keza bedelsizler gibi durumlar v.s ile temel olarak dip görülmüştür yani artık eski ip oynatmalar bir son bulacaktır... Bu durumda hakkını aramayan küçük ortaklar harekete geçerse bu süreç hızlanacaktır. YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR!
Haklı olduğunuz yanlarınız da var olmadığınız yanlarınız da. Nitekim zamanın da da grafikler nerelere gideceğini ve nerelere gitmeyeceğini gösterir.Temel ve teknik önemli
Siz düşecek dediğinizde elinizde bir veri varsa açıklarsınız.İnandırıcı olur.Bilanço gelmeden her seferinde düşecek demenin hiç bir anlamı yok.Çünkü bilanço nun ne geleceğini bilmiyorsunuz haa biliyor da biz bilmiyorsak o ayrı tabi.Siz de biliyorsunuz ki yönetimin sürekli ya zarar yada cüzi kar açıklaması hisse üzerinde baskı oluşturuyor.f/k ve defter değeri düzelmiyor.
Bu durumdan dolayı çıkışlar kısa ve sert oluyor.(bu arada gemi tineri işine de başladılar biliyorsunuz oranın meyvesini bir türlü yiyemedik)Gelecek güzel bir bilançonun ardından nelerin olacağını ve siz de tetikte beklediğinizi biliyorum.2017 yılı sonuna kadar da sermaye artırımı yapmak zorundalar.Bu da mayıs daki genel gurulda muhakkak ele alınacaktır.Ve agresif hareketler çekme ihtimali de hayli yüksek olacaktır.
Treade etmek kolay değil kar da edebilirsiniz zarar da.Miktar veya lot azsa o ayrı tabii.Malum hisse sığ bir hisse.2000-3000 lotla %5-6 eksi veya artı yapabiliyorsunuz.
Bu arada benim de bu bilançodan pek ümidim yok.İşte tehlike de tamda burada başlıyor.Yönetimimin kucağındasın eğer piyasada fazla lot kalmamışsa ki bunu her türlü takip ediyorlar o zaman yüksek kar açıklayabilirler.Ama bence halen istedikleri seviyede olduğunu zannetmiyorum.Hiç kimse aptal değildir.Bu kadar baskı yapıp yıllardır elinde binlerce lot olan büyük yatırmıcı neden çıkmıyor.(sakın demeyinki lotlar küçük yatırımcının elinde).Dolar bazında %300 zararı var kendilerinin.Yanii bedelsiz verse sadece zararını telafi edebilecek büyükler.Saygılar sevgiler
Şu anda yaklaşık dolar bazın da 10 dolar değeri var.En son 2010 da ki değeri mart ın 9 undaki dolar değeri.Yanii 7 senede dolar olarak hiç değeri artmamış.Daha önceki sayfalarda akzanobel in %40 lık mrshl a ortak olmasının bedelini yazmıştım.Büyük oyunlar oynandığı kesin Yeri ve zamanı gelince hareket edecektir.Ama1 yıl ama 3 yıl.Takip ettiğim ama hemen hemen hiç yorum yazmadığm kront uçtu gitti 15.11.2016 da 3.50 olan hisse 10 u aştı elimde çok az olduğu için o fırsattan çok yararlanamadım maalesef.
Umudumuz MRSHL e kaldı yine:)