Originally Posted by 0
kurun düşüşü için hiçbir rasyonel iktisadi gelişme yok kanaatimce. kurun sert faiz indirimiyle sert yükselişi yerine biraz gerilemesinin nedeni london city nin hükümete izin vermesidir tabi karşılığında d.akdeniz ve Kıbrıs'ta bazı tavizlerin verilmiş olmasıdır. bu kadar nettir. yine birşeyler verildi. hükümetin üzerinin küresel sermayenin tepesindeki güç tarafından çizilmemesi için. fed faiz indirmeyecek. amb nin indirmesi de çok faydasız ve anlamsızdır. oradaki sorun parasal politikalarla çözülemeyecek boyuttadır. abd ekonomisinin dünya ekonomisinden olumlu ayrışma yaşayacağını bu yüzden de özellikle ab ve bank of japan ın faizleriyle fed faizleri arasndaki marjın fed tarafına doğru artacağını daha önce de söyledim yine söylüyorum. piyasalar sadece gel gel yapıp keriz silkeleme ve risklerini azaltma derdindeler. küçücük bir olumlu haberi bile abartarak piyasa yapıyorlar işte. olay budur. özellikle içeride iktisaden iyiye giden bir şey yok. faiz sert inişine rağmen kurların tersine gerilemesi de Londra merkezlidir. İngiltere ile erdoğanın arası çok iyidir. boşuna bop eşbaşkanlığına geçmedi 2009 sonrası!. yaş***** asla iktisat tekniğiyle açıklayamazsınız.
artık iktisat da tamamen siyasallaşmıştır. düşünün bu faiz indirimini bu risklerle küresel sermayeyle iyi anlaşamayan eski iki E ile ismi başlayan rahmetli başbakanlar yapsaydı ne olurdu?. ben cevaplayayım: türk lirası çok sert değer kayıpları yaşardı belki de sabit kur rejiminde görülen devalüasyon gibi olabilirdi. bu kadar net. tabi görmek isteyenler için çok net..
]