Kadın 55 olmuş ama aynı güzellik...
Printable View
Kadın 55 olmuş ama aynı güzellik...
Sn MedwiG senin işin zor,senin iyi niyetini Suistimal ediyorlar,3-5 dallamaların yüzünden genele hitap eden topiklere uğramak istemediğimden bir müddet forumdan uzak kalacağım,yeni başlık açıldığında takip ettim anında hemen gereksiz kişiler doldurmuşlar onun için hayırlı uğurlu olsun bile diyemeden baktım 30 sayfa devrilmiş tabiki bunun içine silinenleri eklemedim,sadece ara sıra uğrarım oda hisse topiklerine,ne diyelim kolay gelsin:)...:wave:
Ons altın
Ya yukarı bir itki ya da bir flat sayıyorlar, flatın B dalgası zirvede oluşmuş şekilde...
W dalgası tam krizin olduğu tarih, yani altındaki hareket orada bitecekmiş biraz fazlaca geri çekmiş zigzag B olacakmış, kriz olunca bir X kondurdu, yeniden bir A çizdi, düzeltti B çiziyor, sonra C çizecek...misal..expanding veya running flata çevirme ihtimali..
Olamaz mı..olabilir, hatta zamanca W=Y eşitliğine giderse 2024 e kadar uzayabilir bu süreç, bu esnada Y nin şu an çizdiğimiz B dalgası genişler de genişler, üçgene döner mesela...
Tam oturmuyor denklem, faizleri arttıracaklar nasıl ve ne zaman...geç olursa, enflasyon coştu, reel negatif getiri daha da artabilir, ÜFE seneye de yansır seneye de aynı hikaye olabilir, sert arttırırlarsa, borsalar tepetaklak olur...Bence altını regular flat veya itki saymaktan başka bir alternatif geliştirilmeli, çünkü bu formasyonlar (itki veya B si tamamlanmış flat saymak) zamanca gelişmeleri karşılamaya yetmez...
Şöyle bir ara formül olabilir mi...YTD
https://www.tradingview.com/x/w3EjinvJ/
Ben özel hastane faturasının özel sigortalar için sorun olacağını düşünüyorum. Özel sigortalar her şeyde hastaneden kazık yiyor. Özel kamuya but den fatura keserken özel sigortalara TTB den kesiyor çoğunlukla on katı fiyat farkı var. Devlet özele ödediği ücrete zam yapmıyor. Devlet tüm hastaneler için muayene rutin tahliller röntgen ultrason vs paket 40*50 TL ödüyor. Bu paraya özel hastane üç tane hormon tahlili yapsa bu para biter. Devlet eskiden %200 fark üstüne izin vermiyordu. Şimdi zam yapmadığı için bu konuda göz yumuyor. Özelde alabildiğini alıyor. Grup hastane dışında ki çoğu hastanenin tetkik maliyeti on kat pahalıdır. Hem test sayısı az hemde kalibrasyon kontrol vs fire çok. Özele gittiğinde tetkikler ultrason röntgen EKG bunlara fark almaları mümkün değil. Çünkü bunlara But de ödeme yok. Bunlar o paketin içinde. Özele gittiğinde her şey dahil fark 100 TL üstü almazdı eskiden. Alacağı limit bu kadardı. %200 üstü almaya kalkanlari sözleşme iptali cezası bile vardı. Şimdi devlet ben sana zam yapmayayım sen yola bildiğin kadar yol diyor. Mesala normal doğuma baktım 400 TL ödüyor. Özele git doğum için 10-15 bin alıyor. Birde şu var özelde bir Dr hastanenin hastadan aldığı paranın brüt %50 ye yakınını alır. Vergi vs %15*20 net kalır. Şuanda devlette kaliteli Dr parmakla sayılı. Fetoculeri bile alıyor. Katarakt ameliyatı yapmayan göz Dr u, hiç doğum yaptirmamış kadın doğumcu var devlette. İyi Dr da vardır vicdanı olan kendini yetiştirmiş ama özelde 100-150 bin ortalama alan cerrahlar var. Bizim enişte gibi ölum tehlikesi var diye bağırsak düğümlenmesi ile acil girip fıtık ameliyatı ile çıkar özelde. 8 yıldır uzağım hastane den unutmuş olabilirim ama kıytırık özele giderken iki kere düşünün.
Ben aşı oldum ayriyeten kekik yağı kullanıyorum. Covid olup yoğun bakım da yatan biri askerlik anıları gibi yattığıni çektiğini anlatır bir ayda ben yattım 6 sene önce. Ölmekten korkmam ama yoğun bakım dan korkarım hele hele elleri bağlı yatmak. O hastane de çalışmış yüzlerce arkadaşi olan biri olmama rağmen.
Çok teşekkürler değerli kardeşim. Nerede olursa olsun tam teşekküllü bir devlet hastanesi pek çok ozel den iyidir.
Nedense sizin için bu alintiyi eklemek istedim:
Lütfen olumlu düşünerek, içinde bulunduğunuz sürece devam ediniz.Alıntı:
Nepal’de bulunan bir tapınağın duvarında şunlar yazar;
“İnisiye olanlar, yani sırlara vakıf olanlar,yarı tanrılar olacağından artık tekrar tekrar doğuş döngüsünden çıkarlar ve vazifeliler olarak tekrar tekrar doğanlara yardım ederler..”
İlahi adalet vardır.