Originally Posted by
keko
emin şimşeğin son açıklamalarını iyi okumak gerek...yenilenebilir enerjiye çok yoğunlaşmak gerektiğini bu şekilde cari açığın kapanacağını ve dolayısı ile dolar kuru ve cari açık baskısının bu şekilde azalacağını türkiye ekonomisinin ancak bu şekilde düzlüğe çıkacağını söyleyen açıklamaları oldu...türkiye var gücüyle ekonomik özgürlüğüne kavuşmak için bu dönüşümü yapmak zorunda..bunun için de hem yenilenebilir enerjiye hem de buradan üretilecek enerjinin depolanmasına gerekli önemi verme amacında..türkiye bu yenilenebilir enerji sektöründe Çin den sonra en etkili ülkelerden biridir...
batının ve amerikanın Çin ile bu aralar sorunları çok büyük...ellerinden gelse Çin e bir yudum su vermezler...bu yüzden de yenilenebilir enerjide özelikle de GES te taleplerini türk şirketlerine kaydırmak istiyorlar...zaten smrtg olsun cwene olsun ,kontr olsun yeotk olsun gesan olsun bu şirketlerimiz hızla avrupada yeni oluşumlar yapmaya ve oraya açılmayı amaçlıyorlar...bu şirketlerimiz körfez ülkeleri ile de yakın ilişkiler kurmaya çalışıyorlar...
bu şirketlerimizi güzel bir gelecek bekliyor...benim beklentilerim çok yüksek...ciro ve karlarına da baktığımızda geçen yılı sürekli katlayarak ilerliyorlar...güzel de yatırımlar yapıyorlar...acemşah ustanın da bu sektörü bir ucundan yakalamasını isterdim...kendisi aslında bu sektöre çok da yabancı değil..biraz araştırma ile bebek hisseleri de tespit edebilirdi....kendisini de sektörden yeni bir hisse ile görmek isterdim..yorumlarını çok merak ederdim doğrusu..