Irf ve rpd yukarı yönlü güncellemiş tekrar
Printable View
Irf ve rpd yukarı yönlü güncellemiş tekrar
ya SP500'de kar etmeye mecbur olan, varoluş sebebi kar olan şirketler var. bir şirket kar edemiyorsa endeksten atılıyor zaten. yani uzun vadede bu endeksin yükselmekten başka çaresi yok. altın, fiyatı sürekli dalgalanan bir metal sadece.
bu hayatta bir bu altın yatırımının anlamı nedir bir de yunanistanla anlaşıp kıbrısın güney yunanistana, kuzey türkiyeye bağlanıp niye bu konu kapatılmıyor, galiba bu ikisini çözemeden bu dünyadan ayrılıcam: )
aylık mum grafiğe bakarak şort aç diyen biri şort pozisyon nedir bilmiyor, hayatta yapmamış demektir. ben yıllar içinde düşebilir diyorum şortta 2 hafta-1 ay içinde sağlam şekilde düşmezse büyük zarar edersin bu bir, aylık 400 lira abonelik ödemek üzere bankada forex hesabı açman lazım iki, gece de işlem devam ettiği için tek göz uyuman lazım üç. her yönden pis iştir vesselam forex işine girersen fon işlerine 1 saat bile vaktin kalmaz. türevde en güzeli normal banka uygulamasından ücretsiz düşük komisyonla işlem yapılabilen bisttir. zamanı gelince onda şorttan iyi kazanıcam.
RPD +0,63
YAY -0,41
FUB -0,22
MAC +1,78
YAS +0,68
RIK +0,18
YAY, RIK Ve RPD kesin değildir.
Evet hiç yapmadım, sadece konsept olarak biliyorum. Senin de çok anladığını yada yaptığını sanmıyorum.
Anlasan vaktini yatırım fonuna ayirmazdin. İşin garibi insanlar çok vakit ayırmamak için fon yatırımı yapiyor.
bir varlık yıllar boyunca dusecekse elbette günler boyunca düşeceği zamanlar olacaktır. Zaten günlerdir düşüyor. Buralarda bir short acsaydin 400 TL lik abonelik masrafını hesap etmene gerek kalmazdı:)