kaldı ki sendikasyon kamu bankaları da alıyor..
dolar zıplarsa ve kontrol edilemezse nerden başladığının önemi yok.. özel veya kamu farketmez..hepsinin yükümlülüklerini arttırır..
Printable View
kaldı ki sendikasyon kamu bankaları da alıyor..
dolar zıplarsa ve kontrol edilemezse nerden başladığının önemi yok.. özel veya kamu farketmez..hepsinin yükümlülüklerini arttırır..
devlet bugun ne kadar pay almış vakıf ve halkta bir bilgi var mı?
kamu bankalarının birinin cep yazılımında arakdaş gösterdi. Portföyü komple tl gösteriyor. Fakat adamın portfoyun tümü döviz.
tek kuruş tl si yok giriyorsun ana ekranda portfoyunuz diyelim 2.685.000 tl yazıyor. İlk açınca şok olmuş ben ne zaman tl ye döndüm diye bankayı aramış yazılımda öyle gösterilecek reelde dolarınız duruyor demiş. Şimdi yazılımda katakulli düşünen ilerde gerçekten hesaba girince tl görebiliriz. Bu bahsettiğim vakıf katılımın yazılımındaydı.
TL cinsinden hedge etmek kadar kolay bir yontem yok ! enstruman olarak hele su donemde hersey mevcut
benim acimdan TL cinsinden zarar yazma konusu cok imkan dahilinde gozukmuyor !
temel problem dovizin mevcut kaynaklar ile alakali kismi ! borcun cevrilmesine iliskin kisim. bunu da bence ulkede en kolay yapacak olanlar bankalardir.
benim tek takildigim nokta borsa da bankalara gelen satisin normal olmadigi burada farkli bir film donuyor !
Enflasyon
-Brezilya: %2,13
-Rusya: %3,20
-Meksika: %3,33
-G.Afrika: %2,10
-Endonezya: %1,96
-Hindistan: %6,09
-Türkiye: %12,62
Reel politika faizi
-Brezilya: %0,12
-Rusya: %1,30
-Meksika: %1,67
-G.Afrika: %1,65
-Endonezya: %2,04
-Hindistan: %-2,09
-Türkiye: %-4,37
bu sistemle döviz patlaması yakındır. Herkes ayağını denk alsın. Tedbirinizi alın birikimleriniz heba olmasın.
dolar cinsinden zarar yazma ihtimalleri ??
dolar kaynaklı zarar açısından çevirmeyi şöyle yapalım:
tl zarar = (dolar zarar) * (dolar/tl)
şimdi dolar/tl nereye kadar gider..biliniyor mu? tl zararı hedge etmekte bol şans.. dolardan korkmaları boşuna değil.. bu uyanıklar yurtdışı krediler ucuz diye bir dönem bütün herkesi dolar borçlanmaya resmen teşvik ettiler..o paraları iç piyasada millete gelene geçene verdiler.. yani film nerde dönüyor sorusunda çok fazla gizem yok..gırtlak borç.. resmi olanlar yanında katar filan artık ne kadar bilinmiyor..