https://i.hizliresim.com/1sbpqgn.png
Alıntı:
Sohbet
uludağ
@emrah_ulu_dag
1️⃣dolarda, 30 derecelik aci ile 36 derecelik aci arasinda fark olustu. ben 36 derece ile cizdim, alttaki grafik ona ait. 30 derecelik acinin rakamlarini da altta paylastim hangisi daha uyumlu olursa onun uzerinden devam ederiz.
Alıntı:
2️⃣simdi grafigi açıklayalım: 36 derecelik aci trend çizgisi degildir, fiyat bunun altina dusunce olumsuz olmaz. kurdan beklenen şey, verilen tarihte verilen fiyata yakin olmasidir. örneğin kurun 4 mayista 13.97 seviyesinde olmasi gerekirken suan o fiyata yakin bir yerde.
Alıntı:
diyelim ki burdan düşüş oldu, o zaman bu tarihe yakin kurun tekrar yukselip 13.97 seviyesine yakin bir yere gelmesi lazim. ayni sekilde diyelim ki kur burdan cok yukseldi, o zaman yine bu tarihte duzeltme yapıp 13.97 seviyesine yakin bir yere gelmesi lazim.
Alıntı:
4️⃣kesisme tarihlerinde kurda hareketlenme olur, kesismenin ustunde ise duzeltme, altinda ise yukselis hareketi beklenir. benim cok önemsediğim iki tarih ve seviye var. 4 mayis, 13.97 seviyesi ile 16 eylül 17.77 seviyesidir.
Alıntı:
5️⃣bunlar cift kanal direnctlerine denk geldikleri icin etki oranlari fazla olur. yani kurun suan 13.97 direncine takilmasi tesadüf degildir. not: kurun belirtilen tarihten önce yukselip kesisme değerini görmesi hata degildir. belirtilen tarihte kur o seviyeye gitmezse hata sayılr.
Alıntı:
6️⃣örneğin kurun suan 13.97 gitmesi hata degildir ama mayis ayinda bu seviye görülmezse hata olur. iki kanal-kesişme ayni anda gecilirse sert duzetlme olur. ornegin dolar suan 2. kanalin direncine takilmis, bunu da gecseydi sert duzeltme beklenirdi.
Alıntı:
7️⃣not: 30 derecelik acının tarihleri : 3 şubat 12.10, 14 nisan 13.45, 8 haziran 14.78, 3 ağustos 16.15, 27 eylül 17.50, 21 kasim 18.83 ( bu tarihlerin bazilari hem mb toplanti tarihleriyle hem de gram altinin tarihleriyle uyumlu oldugu icin tutma olasiligi daha yuksek)