Originally Posted by
cbalabanli
CENAL 2024 ilk çeyreğinde, 2,5 milyon Mws elektrik üretip 1,2 milyar FAVÖK ortaya çıkarmış.
Bu MWH başına 15$ FAVÖK olup yıllıkta tahmini 150 milyon dolar, Alarko payına düşen ise 75 milyon dolar olur.
Yanlış mıyım diye bakıyorum ama doğru gibi.
Dağıtım tarafına girmiyorum bile daha sıkıntılı...
Elektrik fiyatlarının bir an önce artırılması lazım.
Bir büyük sıkıntı ortak satışı , Bilanço öncesi ortak satışı yapıldı.Dediler ki bu fiyatlar satış fiyatlarıdır.Bu satışı karşılayanlardan biride bendim, yazık ettim kendi kendime. Ortak satış yaparken ortaklık payımı arttırdım.
Defalarca kendime ortak satışı yapılan şirketlerde ortaklık payını arttırma dememe rağmen buna uymadım. Bayramımı rezil etti. Arefe günü oturdum tekrar raporları okuyorum ne güzel etkinlik değil mi ? Bilanço öncesi satışlarda da bu sene iki oldu. İki ayrı sıkıntı var burada fon ve City satışları. City neden satıyor acaba!!!
Şimdi İş Yatırım ın 20/02/24 tarihli Alarko Holding raporuna bakıyorum. CENAL , ALCEN, KARAGUZ ve GÖNEN in NAD değeri üzerinden Alarko ya yaklaşık düşen pay 1,5 milyar dolar.
Şirketin şu anki değeri ne kadar? 1,5 milyar dolar.
CENAL +ALCEN+ALTEK = ALARKO
Diğer yatırımların değeri nerde ?
Yok !!!
Kar yok çünkü.
Şirket yüksek oranda enerji şirketi ve dönüşümü zaman alacak. Dönüşüm derken diğer faaliyetlerden karı zaman alacak.
Galiba bu işlere nokta koyup PYŞ lere geçmek gerekiyor. Galiba zararla paylarımı satmayı düşünüyorum.Çok üzgün ve kızgınım.
Şirkete ve Ümit beye güvendiğim için kırgınım.
Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi