Deli gibi fiyatlıyorlar ne değişti? bizimkiler de nazlı nazlı...Tuğcelik de öyle...
Printable View
İsdemir halka açıklığı düşük, fiyatı 100 lira yapsınlar, sonrada %5 daha halka açsınlar, güzel para. Fiyatı 100 lira yaptıklarında şirket 29 milyar lira değerine geliyor. Bugün 29 milyara kaç uçak veriyorlar. 1 bugatti 100 milyon ise 29 milyara 290 adet bugatti alırsın. İsdemir 29 milyar lirada da pahalı değil ki. :)
Ölü taklidi nasıl yapılır adlı parodiyi izliyoruz...
Gecen sene bilanco 3.ceyrek 26 ekimde gelmiş. 27 ekimde 13,54 lira fiyat, garanti 1 milyon ünlü 470 bin info 338 bin satmış, yatırım iş ziraat karşılamış. ama bugüne göre o gün büyük hacim olmuş. 28 ekimde ziraat yatırım isdemir için 8 liradan 20 liraya hedef fiyatı revize etmiş. 9 kasımda fiyat 14 lira olmuş, 10 kasımda Ofli78 yazmış, "kati abi bu temettü veriyor galiba" :)
O gece şunu yazmışız.
"Osisa, şuan bu rakamla beraber 2021 mali dönemi için belkide toplamda 3,5 lira üzeri, keza benim tahminim 2,60+1,30 = 3,90 lira temettü alacağız. Müthiş bir haber, müthiş bir gelişme. " diye yazmışız.
İsdemir ne yaptı, net 2,60 yerine 2,70 vererek 3,90 lirayı 4 liraya getirmişti.
1 yıl önceye dair yazılar.
Sn. Kızıldağ olası bir temettü haberi dondurmam kaymak filmindeki sözü hatırlattı "bir cinnet herşeyi çözer" belki de böyle bir haber fiyatlamada cinnet hali yapacak :) bekliyoruz.
Gecen sene ekim kasım ayı yaşananları yazdım. Ama ilerisi için daha önemli konu şu olmalı. Yüksek fırın bitti, burada 3 milyon ton yıl döküm alabiliyoruz, toplam sıvı metal değil, slap üretme kapasitemiz 7-8 milyon tona ulaştı şeklinde bir haber olsa daha faydalı olur. Bu haber gelecek mi, bir gün mutlaka gelecek. Peki isdemir yıllık 7-8 milyon ton slap üretir mi, evet üretir. Slapdan yassı metale dönmek ayrı bir proses ama slap kapasitesi ilk adım.