Güzel yorum olmuş . Katılıyorum.
"Devlet bilgi ve görenek yani görgü ile yönetilir sadece bilgi veya sadece görgü yetmez ". Bu yorum bana ait değil esasen.
Printable View
dolar mevduattan komisyon kesmek nedir ? :he:
saklama bedeli mi :he:
Benim daha once yurtdisinda boyle bir olayi yasadim.
Beni aradilar subeye ugramaniz gerekiyor dediler
Ertesi gun subeye gittigimde su tarihe kadar paranizi cekin yada ulkenin para birimine cevirin yoksa her ay %1 di sanirim saklama komisyonu kesecegiz diye.
Gerekce olarak bankadaki $ mevduat limitinin astiklari icin boyle bir uygulama yaptiklarini soylediler .
Parayi ordan cekip kamu bankasina yatirdim boyle bir sorun olmadi
zaman olarakda ya kasim sonu yada aralik basi idi
Müşteriden olduğu belli değil gibi...daha çok bankalara hedef vermek gibi, ama hesabı nasıl üleştirilir belirsiz...neticede hiç komisyon vermemek de var..
18 Marta kadar dönüşüm hedefi konmuş %20...demek ki talep az..
https://m.bloomberght.com/tl-mevduat...esviki-2295376
Bu ne demek ben anlamadımAlıntı:
Euro ve ABD doları olarak tutulan döviz tutarlarının ABD doları dışındaki dövizler cinsinden mevduat/katılım fonu (yurt dışı bankalar mevduatı/katılım fonu hariç) yükümlülükleri için tutulması gereken tutara kadar olan kısmı üzerinden yıllık 0,015 (yüzde 1,5) oranında komisyon alınmasına,
Yani DTH dan DEM e dönüşüm oranlarını %10, %20(13 Marta kadar) tutturan bankalarda, müşterilerden döviz saklama bedeli alınmayacak (bankası ona yansıtmayacak) diye anlıyorum ben...
Bu iş hiç iyi yerlere gitmiyor. Galiba iş başa düştü.