Evet dediğiniz şekilde oluyor ama cds ile açıklayınca faiz kavramı işin içine giriyor ve kafalar karışıyor. Belki basitçe eurobondun ikinci el fiyat değişimi ile açıklamak daha anlaşılır olur diye düşündüm.
Printable View
Epey artmış piyasa faizi, ppfler neredeyse çöp olmuş, hiç ayak uyduramadılar. En iyi ppf'ler MK 14.5-15'te kaldı.
SUA ve SUC izahname değişikliğnden sonra, fonların getirisinde ve stratejilerinde bir değişiklik gözlemlediniz mi.
Bir de az riskli sua T2 iken daha riskli suc niçin T1
sua yabancı hisse de var diyor fark ondan mı acaba?
Ben anlam veremedim bu farka.
Siz ne düşünüyorsunuz
Henüz bu üç fonun sua , sub, suc 'un günlük portföy değişimlerinde rutin dışında bir fark gözlemlemedim, izahname riskleri değişmesine rağmen. önümüzdeki günlerde daha net anlaşılır.
Takas likit süresi yabancı varlıklardan dolayı evet , yabancı enstrüman girer girmez muadil fonlara +1 fazladan geliyor. suc'da yok sua'a yabancı hisse var bir miktar biliyorsunuz. dediğiniz gibi.
Bence portföy içerikleri etkilenmeyecek, zaten içinde bunca yatırımcı varken, başka yöne kayacaklarını düşünmüyorum. ( gerçi bunu yapanlarda oldu, eib çok riskliden epey az riskliye, ıpb çok az riskliden çok riskliye kaydı )
Mevzuat anlamında anlayamadığım bir takım gerekliliklerden dolayı yaptılar o değişikliği. Her risk grubu için farklı rasyolar tutturulması falan isteniyor, onlar için sanırım.