496 milyonun içinde 299 milyon kambiyo zarari, demek istediğim rakamlardan da olursanız anlarsınız türev piyasalarda islem yapmasalardi karın büyük kısmı torpulenirdi.
Printable View
Nokta atışı yapmışım. Hasılat tam beklediğim gibi geldi. Kar ise hiçbirimizin beklentisi değildi. O borçlar hedge edilmeseydi şu an 463 Milyon TL karı rüyanda görsen inanmazdın. Mevzu sadece ihracattan ibaret değil. Geçmiş yatırımlardan birikmiş borçlar var ve büyük kısmı döviz ağırlıklı. Buna rağmen borçlar güzel dağıtılmış. Ödememiş muhtemelen borcu yapılandırmış. Kısa Vadeli Yükümlülüklerin iyice şişmesi de bundan. Benim kar beklentim maksimum 320 Milyon TL'nin biraz üstüydü. Vesbe borçtan etkilenmeyince kur etkisiyle ihracatını patlattı ve böyle uçuk bi kar ortaya çıktı.
Sonuçta arkadaşlar kriz ortamında ihracatçı şirketler her zaman kazanmıştır. Denizli'ye yolunuz düşerse bi organize sanayiye şöyle bir uğrayın isterseniz. İşler patlama noktasında zannedersin kriz miriz yok. Yani kısacası ihracatçı şehirler de şirketler de krizden pek etkilenmedi. En iyi örneklerden biri Vesbe oldu.
Bu arada konuyu dağıtmadan kısa vadeli öngörümü açıklayayım. Son çeyrekte 250 Milyon kar var. Bu bir yıllık süreçte yani toplam 4 çeyrekte 1 Milyar TL kar eder. Hisse başına 4 liradan daha fazla temettü demektir ki bu durumdaki bir hissenin 10 liradan 30-40 TL bandına sıçraması gerekir. Borsada beklenti satın alınır. Beklenti budur arkadaşlar. Şimdi satın alınmasını bekleyeceğiz. 5 yıl önce üç katına çıkmıştı Vesbe, artık yeterince bekledi. Bence bu hisseyi 13 liranın altında satmak hiç akıl işi değil. İlk durak 15 TL olur kanaatindeyim. Daha sonra 20 Liraları bile görebiliriz. Sabırlı olmak lazım. Önümüzde babalar gibi bir Amerikan Borsasının %15 gerileme riski var. Onlar o kadar gerilerse bizim BİST ondan daha fazla geriler. Şimdi dua edin de bu güzel kar bu riske kurban olmasın. Bir de tavsiyem hemen satmayın. Zarara bu kadar katlandınız, az bi kar görünce satanlardan olmayın. Bekleyen muradına erer. YTD sağlıcakla kalın yoldaşlar...
Tavan bekliyordum Yanildim herkesten özür dilerim bir daha yazmama gerek yok.
yarısını 12.49 dan yarısını 12.88 den verdim. Bakalım beni de döktüler mi, aşağılardan geri alabilecekmiyim? 2 senedir vesbe taşıyordum kendimi çıplak hissediyorum şu an :)
Bana gore de bu seviyeler az ama piyasanin hali de ortada, ben de elimdekileri verdim simdilik.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi