muadil demedim zaten risk algısı olarak örnek verdim
2 riskli para piyasası fonlarında yıl içinde siz eksi getiri ara ki bulasınız
bu fonda eksi getiri sıklığı 2 risk değerini almasına engel olarak yazdım..
Printable View
Yok ben de muhalefet etmek icin yazmadim, genel bir kani var zp6 mevduat muadili sinifindaydi aslinda kur riski normal sartlarda risk 4 olmasi gerekir ama ulkemizde hep yukari yonlu oldugu icin para piyasasi fonu gibi risksiz degerlendiriliyor doviz mevduat muadili fonlar arti olarak icerisine kira sertifikalari ekledigi icin bu siniftan da cikti
SM-M526BR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
TEFAS altın fonlarının fiyatı tamamen yukarıdaki sitedeki değere göre belirleniyor. Yukarıdaki bağlantıdaki fiyat yüksekse kazıklanabilirsiniz, düşükse piyasadan daha ucuza alabilirsiniz. Tamamen şans kader kısmet. TEFAS altın fonlarının gerçek altın fiyatları ile birebir korelasyonu yok bu yüzden. Kafasına göre yukarıdaki fiyat o gün ne ise bir sonraki sabah onu baz alıp altın fonunun sabahki fiyatını ilan ediyorlar. Tamamen tutarsız değerler görürseniz bilinki yukarıdaki sitedeki değer sapıtmıştır. Çift yönlü tutarsızlıklara hazırlıklı olun.
hocam kendin 2 ay önce tefas emtia fonlarında işlem yapıyordun şimdi fonları kötülüyorsun. haklı da olabilirsin de ne yapalım yani tek çare fiziki mi? %7 komisyon mu ödeyelim. nadir goldda ons 2200usd civarına geliyor şuan. ekonomiye ben mi can vereceğim 1 yıl tutacağım mala neden %8 komisyon bayılayım?
Fiziki alın demiyorum. Ancak TEFAS altın fonları absürt fiyatlamalar yapabiliyor. Sebebini açıkladım. Altın fiyatları ile tutmuyor çünkü gönderdiğim linkteki fiyatı baz alıyor. Oradaki fiyat ekranda gördüğünüz altından farklı fiyatlanıyor. Bir arkadaş sormuştu açıklama olsun diye paylaştım.
Serbest piyasada gösterge altın 1965 TL. Bu tefas fonlarının baz aldığı referans 2037 TL. Dün 1990 TL idi. Bir önceki gün 2072 TL idi. Neye fiyatlama yapılıyorsa gerçek altın fiyatı ile bu bambaşka.
26.01.2024 Altın
Metal Fiyatı(TRY/KG) 2.037.228,09
https://www.borsaistanbul.com/tr/say...etal-fiyatlari