Yemen'de niçin başarısız oldukları belli....
Petrol parasını ABD silahlarına dök sonra da pilotun Ferrari almazsam savaşmam desin...
Ona çakma ordu derler....
Printable View
PatrickWeimb nickli adlı bir bot bulaşmış, etrafa pislik atıyor. Daha fazla yayılmadan önlem almalı sonra silmek zor olabilir.
Dowes başlığında ve diğer başlıklara da bulaşmaya başlamış.
ECB'ye ne kadar güvenilir bilinmez ama 2018 için FED'in QT si dikkate alınacak bir olay..malum ECB kesintisi son ''reinvest'' olayından dolayı aylık 60'dan ort. 41 milyar Euro'ya inecek..yani sadece ort. 19 milyar Euro'luk bir kesintiden bahsetmek olası..diğer taraftan BOJ, SNB havuza para akıtmaya devam ediyorlar..
Şimdi soru şu; globaldeki yatırımcılar yukarıdaki durumları orta vadede ciddiye alıp riskli varlıklarda portföy azaltımına gidecekler mi?..gitmeyecekler mi?..bu sorunun cevabı bizim yatırım tercihlerimiz açısından da çok önemli..
Devamı gelir mi bilmiyorum ama yukarıda bahsettiğim sebeplerle Junk(çöp) bondlardan çıkmaya başladılar..görüldüğü gibi en önce, en riskli olanları..:)
Borsalarda ise muhtemelen benzer sebeplerle bir yorgunluk belirtisi var gibi..
Sözün kısası içinde bulunduğumuz bol ve ucuz para devrinde globalde geliri yetmediği halde vaziyeti ucuz kredilerle idare eden pek çok zombi şirket ve zombi ekonomi mevcut..Para çekildiğinde ve/veya faizler arttığında junk bonolardan sonra ilk sıra bu tür şirketlere ve ekonomilere gelecektir..bir panik için çok zaman olabilir, belki şu sıralar riskli varlıklardan çıkış portföy azaltımı şeklinde olabilir, bilinmez..ancak olabilecek bir satışta göreceli yoğunlunluğun kimlerden geleceği zombiyi/zombileri tesbit etmek açısından eleverişli bir yöntem olabilir..
Bende gördüm ciddi bişi sandım
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Devler faiz ödemiyor ama millet geçmediği yolun, kullanmadığı havalimanının parasını parasını ödüyor. Zira artık borç devlette değil özel sektörde ve devlet kötü olan batsın demiyor yüzdürmeye çalışıyor.
Dünyada araçların akaryakıt sarfiyatı litre cinsinden ölçülürken bizde tl cinsinden ölçülüyor. Daha ne diyeyim ki
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dolarda 3.50 TL nin altını gören aldı, yükselince sattı. Yerliler son 7 haftada 7.6 milyar dolar bozdurdu, buna rağmen kurlar yükselmeye devam ediyor.
Mehtap ÖZCAN ERTÜRK
http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi...lmadi-2087188/