martinin yuzde 37 dusukten acmasi gerekmiyormuydu hic bise anlamadim
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
martinin yuzde 37 dusukten acmasi gerekmiyormuydu hic bise anlamadim
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bunlarin yaptiklari suyu bi surahiye katiyorlar sonra tekrar diger surahiye geri katiyorlar,maksat yesillik olsun
benim elimde hisse kadar martır var maliyette 1 tl gösteriyor. kurum sanko sizde durum nasıl
Kafalar çok karışmış MARTI bedelsiz süreci hakkında kısa anlatım:
Örneğin : Elinizde 100 adet 1.05 maliyetli hisseniz var, dün ekranı açtınız aracı kurum hesabınızda 100 adet daha yanında R (Rüçhan ) yazan hisse var.
R yazan 100 adet hisseyi eğer bedelli arttırımına KATILMAYI DÜŞÜNMÜYORSANIZ 19 Aralık seans sonuna kadar rüçhan pazarında (şuanki fiyatla) 0,03 krş'a satabilirsiniz ve parayı cebinize koyarsınız, bunu yaptığınızda hala 100 adet 1,05 maliyetli hisseniz hesapta duruyor (0,03 krş'a R sattığınız için) maliyetiniz 1,05 - 0,03 = 1,03'e düşer.
Yok ben satmayacağım ve bedelliye KATILMAYI DÜŞÜNÜYORÜM derseniz elinizdeki 100 adet R hissenin % 37,37'ü kadarı için 1 TL den 37,74 TL öder ve 37.74 adet daha hisse sahibi olup toplam hisse adedinizi 137,74'e , maliyetinizide ( 100 adet x 1,05 TL + 37,74 adet x 1 TL) hesabıyla 1,036 TL ye getirmiş olursunuz.( bu arada tahta şuan 0,89 krş, bu işi yapacaksanız tl ödemek yerine 0,89 krş'dan hisse alın adedinizi arttırın pahal niye alacaksınız)
Hiçbirini yapmaz iseniz 25 Aralık sonunda 100 adet R yazan hisseniz silinir ve hayatınıza 100 adet x 1,05 maliyetli eski hisseyle devam eder ve cebinizden para falan çıkmadan mutlu mesut yaşarsınız.
Bu arada ;
19 aralık - 25 Aralıktan arası tahta fiyatı ne olur ? ben bilmiyorum patron bilir.
25 Aralıktan sonra tahta fiyatı ne olur? 1 TL den bedelliye katılanlar için, yani Rüçhan'alrı 0,03 krşa toplayıp bedelli için 1 TL ödeyenlar varya , ( bence patron) tabiki zarar etmemek için kağıdı yukarı taşımalı, ama neden şuan tahtayı 0,89'da tutuyor diye düşünenler için söyleyeceğim, Patron elindeki hisse sayısını max arttırmak için rüçhanları ucuza toplamaya çalışıyor ve tahta 1 tl bile değil siz gidip 1 tl'den bedelliye katılmayın satın Rüçhanarı ben alırım diyor. sebep? elindeki hisse sayısını ucuza arttırmanın tek yolu bu, yarın öbür gün birisine hisse satacaksa elinde max hisse olması lazım hemde ucuz maliyetli.
[QUOTE=mterdemli;1376777]Şuan elinde hisse olmayan alırsa bedelli sürecine katılabilir mi? Katılmak zorunda mı? Anlayamadım bir türlü bu bedelşi rüçhan işinden.
Sn.mterdemli,
tahtadan bugün 0,89'a E hisse alırsanız bedelli hakkınız olmaz dolayısıyla katılmazsınız
Rüçhan pazarından bugün 0,03 krş'a alırsanız yada 19 aralık tarihine kadar, 25 Aralık sonunda R hisse için 1 tl bedel ödersiniz.
[QUOTE=EGE2000;1376801]Vallahi analamdım abi. Tamam 3 kuruşa rüçhan aldık. Rüçhanla normal hisse birleşecek zaten değil mi? Yani rüçhan alıp daha sonra 1 tl ye tekrar hisse almak mantıklı mı? 89 dan normal hisse almak mı? Veya hiç almamak mı [emoji854]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi