Kitapçı,
yarın Reyiz ülkenin yüksek çıkarları için S400'den vazgeçtik dese tepkin ne olurdu?
Ben tepkimi söyleyeyim,
ülkenin değil kendisinin yüksek çıkarları için vazgeçti derdim..
Printable View
Kendisi daha yeni geldi ama ,sanırım biraz daha dinlense iyi olacak.. Öyle insanları fütursuzca "çakma" vs sözlerle tahrik etmeye, aşağılamaya kimsenin hakkı yok.. Ülkemde Atatürk'ün fikirlerini benimsemek onun yolunda ilerlemek en doğal olması gerekirken bunu yapanları ne kadar acımasızca eleştirilip, küçük görmeye başlanıldı anlamıyorum.. :notr:
Benim itirazım da (bu arada silinmiş), aslında tümüyle muhalif olduğunuz bir düşünceye, bir gruba vs.. "çakma" diyerek saydırma özgürlüğüne sahip olunacağı düşüncesidir.
Peki "çakma olmayan" "asıl olan" nedir ve sen buna katlanabiliyor musun?
Bundan emin değilim.
Son derece zekice(!) bir taktik olduğu yadsınamaz. :)
Suleyman Soylu hergun konusmak zorunda mi. Istisnasiz her gun bir demeci var. Hayir anlamadigim seveni varsa bile illallah diyordur artik. 31 marttan oncede hergun konustu, sonuc ortada.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ABD bizi gözden çıkarmış belli. Yıllardır kedi gibi olan Yunanistan bize yakında aslan kesilirse hiç şaşırmam.
https://tr.sputniknews.com/avrupa/20...clik-sevkiyat/
ZK aslında para politikasının en kuvvetli fazi aracı. Politika faizi ile faiz arttırmak çekiç ile vurmaksa ZK oranını arttırıp parayı sıkmak balyozla vurmak gibi.
O nedenle aslında döviz , bu esasında bir faiz artışı olduğu için düşüyor. Yoksa piyasadan likidite çekilecek o likidite geri akarken mutlaka bir yerlerde direnç oluşur. O nedenle kredi tarafında (özellikle döviz kredilerinde) ciddi bir sıkılaşma olacağı için piyasa şu an için pozitif davranıyor.
ZK sanıldığından çok daha karmaşık ve dolaylı etkileri olan bir araç. Yani düşünüldüğü gibi krediler karşılığı MB'ye yatırılan basit bir teminattan ibaret değil.
Ayrıca şahsi düşüncemi söyleyeyim eğer ZK oran artışı ile Politika faizi artışı eş güdümlü uygulanırsa bu S400 şokunu dahi absorbe edebilecek güçte bir enstruman olabilir.
Ancak MB'nin bu ikisini eş güdümlü olarak kullandığına daha önce şahit olmadım. Başka nedenlerden dolayı bu araçları eş güdümlü kullanmayıp S400'ün tahribat yaratmasına izin verme ihtimali de yok değil.
Ama isterse bu iki enstrumanı aynı anda kullanarak yumruğunu vurabilir.