Arkadaşlar Tombul Kuşu serçe zannedip hafife aldılar. Az biraz türbülans sonrası inşallah fit yükseltme.
Printable View
Arkadaşlar Tombul Kuşu serçe zannedip hafife aldılar. Az biraz türbülans sonrası inşallah fit yükseltme.
Pegasus tavan darısı Tombulda…
Karanlık odada süpriz olabilir.
2013-2015-2018 de 5 dolara dayanmış bir hisse bugün 3 dolar bile değil
Yolcu sayısı artmış,uçak sayısı artmış,kargo kurulmuş, yeni havaalanı açılmış buna rağmen yarı fiyatta, pamdemi ve ekonomik kriz çok geriye götürdü hisseyi.
Ben 70 TL li hedef fiyatların tutacağını hatta seçime yaklaştıkça 100 TL leri göreceğini düşünüyorum
Artan petrol fiyatları thy'nin karlılığını ne kadar etkiler bilen var mı? Toplam giderlerin yüzde kaçı kadardır acaba? Petrol fiyatları $ olarak neredeyse geçen sene bu zamanların %70 üzerinde. Taşınan yolcu adedinde 2019 yılı yakalandı lakin yakıt giderleri geçen senenin ve 2019'un üzerinde olacaktır. Karlılık ne kadar etkilenecek acaba.
HTC U11 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Şuan CNN türk te bir program var. Eski hazine bakani ve birkac uzman yeni çıkan ""Gelire endeksli Senet ihracı"" hakkinda bilgi veriyor.
Bu yeni formülün bir nevi devletimiz vatandasa diyorki, elindeki parayi değerlendirmek için dovize gitmeyin diyor ve devlet olarak bana getirin ve ben sizin adiniza bunu bazı yerlerde değerlendireyim. Bu sistemde ana para korumalı ekstra getirili bir formül olarak vatandaşa sunacam gibi bir tür açıklama olarak algıladım.
Devletin bunu nerede kullanacağı henüz belli değil. Ancak bu parayı varlık fonu yada gelir elde edilebilecek bir yerlerde değerlendirip vatandaşa direk kar payı gibi gelirinden de faydalandirmiş olacak. Şirketin gelirine direkmen ortak olmak gibi yani. Ayrica devlet garantisi de var burada.
Benim görüşüme göre bu sistem bence tutar, çünkü şirket gelirine direk ortak olmak gibi bir şey oluyor. Bu paraların Varlık fonunda değerlendirme ihtimali bana göre biraz daha makul görünüyor. Vatandaşın parasını dolar almak yerine bu sisteme kaydirirsa eğer doların artması durur şeklinde bekleniyor. Bu da makul geldi bana.
""(Burada amaç vatandaşın parasının dolara yatırmasını engellemek ve iç piyasada yerli şirketlerde değerlendirip şirketin buyumesinden ve gelirinden birebir aynen vatandaşın kâr almasını sağlamak ) "" şeklinde anladım açıklamalardan. Bana çok mantıklı bir çözüm gibi geldi.
Açıklamalarda Ama şimdilik enflasyon bu ayarda yatayda gidebilir olarak algıladım. Bu da mantıklı biraz. Yani bana makul bir sistem gibi geldi.
Umarım sistem tutar ve doların yükselişi durmuş olur. Enflasyon yerinde sayar. Ayrica paranin varlik fonunda değerlendirilmesi ihtimali bana çok ama çok mantıklı geldi. Varlık fonundaki bazı şirketler bence çok ucuz görünüyor. Ayrıca THY hissesi burada baya ucuz konumda ve getirisi bu sene ve önümüzdeki seneler iyi gelmesini bekliyorum. Eğer bu ihtimal tutarsa varlık fonundaki devlet hisseleri artış görebilir.
Umarım ruzgar bizden tarafta eser ve bizde mutlu oluruz inşallah.
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır