-
ve bu üniversiteden mezun olacak ilk doktor adayları..........
07 /Temmuz/ 2025
İZTÜ Tıp Fakültesi’nde İlk İntörn Uyum Programı Tamamlandı..
İzmir Tınaztepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, ilk intörn doktorlarını 1–4 Temmuz 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilen Dönem VI Uyum Eğitimi Programı ile mesleki hayata hazırladı.
Dört gün süren program kapsamında, intörn doktorlara hem eğitimsel hem de mesleki birçok önemli konu başlığı aktarıldı. Açılış konuşmalarında Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Özer ve Dönem VI Koordinatörü Prof. Dr. Funda F. Bölükbaşı Hatip, bu yeni dönemin önemine değinerek öğrencilere başarı dileklerinde bulundu.
Eğitim programı süresince; intörnlük sürecinin işleyişi, Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) prosedürleri, hekimlikte yasal sorumluluklar, malpraktis, sağlıkta şiddetle mücadele, enfeksiyon kontrolü, laboratuvar uygulamaları, tıbbi etik ve deontoloji ile kalite standartları gibi çok sayıda başlık ele alındı.
Katılımcılar ayrıca hastane bilgi yönetim sistemleri, insan kaynakları süreçleri, yurt dışında hekimlik olanakları, ilaç sektöründe kariyer fırsatları ve TUS’a hazırlık gibi konularda da detaylı bilgi edinme fırsatı buldu.
Öğrencilerin aktif katılım gösterdiği interaktif oturumlar ve soru-cevap bölümleriyle zenginleştirilen program, mezuniyet ve andaç komitesi seçimiyle sona erdi.
Yoğun katılım ve ilgiyle tamamlanan bu program, İzmir Tınaztepe Üniversitesi’nin mezuniyet öncesi eğitime verdiği önemi bir kez daha ortaya koydu.
Tıp Fakültesi’nin ilk intörn grubuna mesleki yaşamlarında başarılar diliyoruz.
-
haftayı güzel kapattık.........
fon takas 10766273 oldu........iş 65610,pıramıt 181108,garanti 118057 bugun toplamış.....buyuk ihtimal fona virman olacak buyuk kısmı..........
genel takas..
1-yatrım fon 10766273. 2- is 5995456 3- pıramıt 4716458 4- garanti 3690924 5- cıtıbank 3528413 6- qnb 2348103 7-zıraat 2196441 8 yapı kredi 1939393...........
-
sağlık turizm için otel-hastane yapmak artık elzem..........hilton oteli buna örnek........en son buraya medikal park talip olmuştu......buna engel olmak isteyenlerde var....... yüzde 23 hisse için 352 milyon vermiş.............rekabet kızışacak...........
belediye hisseleri satışa çıkarmış.....Öneri meclisten geçti... Büyükşehir Hilton hissesini devrediyor
İzBB, Hilton Oteli’nde olan yüzde 23,5 oranındaki hissesini elden çıkartıyor. Komisyonlarda görüşülen önerge AK Parti’nin şerhiyle gündeme gelerek kabul edildi......
artık parayı basan hisseleri alır.......elimizde çok değerli egepark encore otel yeri var..........umarım bir an önce inşaat çalışmaları başlar...
Hilton için B planı: İş insanı talip oldu! | ‘Oyunda biz de varız’ dedi, Hilton için teklif verdi!
Hilton Oteli’nin akıbeti merak edilirken tesisin hastane olacağı iddiaları ortalığı karıştırmıştı. Bir iş insanı söz konusu tesisin otel olarak kente yeniden kazandırılması amacıyla Büyükşehir’in hisselerine talip olduklarını duyurdu
EGE TELGRAF/ İzmir’in ilk AVM ve gökdeleni olma özelliğine sahip olan ve Konak’ın simgelerinden ‘Hilton Oteli’ olarak bilinen tesisin akıbeti merak ediliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de hissedarı olduğu otel 16 Ekim 2020’de faaliyetlerine son vermiş, sonrasında da binanın ne olacağına dair kentte çeşitli iddialar ortaya atılmıştı. Son olarak otelin hastane olarak yeniden hizmete açılacağı öne sürülmesi kamuoyuna yansımıştı. Konuyla ilgili tartışmalar sürerken yeni bir gelişme yaşandı. Bey Group Yönetim Kurulu Başkanı Murat Görgülü, söz konusu otelin kuruluş amacının dışına çıkmadan tekrardan şehre kazandırılması amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İzmir Enternasyonal Otelcilik A.Ş.’de (İZFAŞ) bulunan yüzde 23.5 oranındaki hisselerini satın almak için resmi teklifte bulunduklarını açıkladı. Söz konusu teklifte her yüzde 1 hisse için 15 milyon TL olmak üzere yüzde 23.5 oranındaki hisse için toplamda 352 milyon TL’lik ön teklif sunduklarını söyleyen Görgülü, amaçlarının İZFAŞâ€™a ait tüm hisseleri satın alarak 4 yılı aşkın süredir kapalı olan tesisi tekrardan otel olarak İzmir halkının hizmetine sunmak olduğunu söyledi.
“RESMİ TEKLİFİ 4 OCAK’TA VERDİKâ€
İnşaat, turizm ve finans sektörlerinde yaptığı çalışmalarla bilinen iş insanı Görgülü, süreçle ilgili Ege Telgraf’a açıklamalarda bulundu.
Yaklaşık üç aydır ‘Hilton Oteli’ olarak bilinen tesisinin İZFAŞâ€™a ait olan hisselerini satın almakla ilgili çalıştıklarını söyleyen Görgülü, “Dubai, Kıbrıs ve İngiltere’de yaptığımız çalışmalar neticesinde bir yatırım aldık ve bu yatırımı kentimize kazandırmayı amaçladık. İlk başta avukatımız aracılığıyla geçtiğimiz ocak ayının 4’ünde hisselere talip olduğumuzu resmi olarak ilettik ve alıcı olduğumuzu söyledik. Bürokratlarla görüştüğümüzde ılımlı bir görüş aldık ve biz de ilk olarak sunduğumuz resmi teklifle, kasım ayında MHG Holding’in otelin yüzde 5’lik hissesini 27 milyon TL’ye aldığından yola çıkarak ilk etapta ‘Her bir hisse için 10 milyon TL nakit olarak ödeyelim. Ciddiyetimizi görmek isterseniz toplamda 235 milyon TL’yi nakit blokajlı teminat mektubu veya nakit bloke çek şeklinde ödeyebiliriz’ dedik. Görüşmelerde son teklifin bu olup olmadığı sorulunca teklifimizi hisse başı 15 milyon TL’ye toplamda 352 milyon TL’ye yükselttik. Burayı satın alıp İzmir turizmine kazandırmak ve kesinlikle otel yapmak istiyoruz. Problemleri biliyoruz, aşabilecek maddi ve hukuki gücümüz var. Diğer ortaklarla da bir şekilde anlaşabileceğimizi ve hisselerini satmaları durumunda onları da alabileceğimizi kendilerine ilettik. Ciddiyetimize inandıklarını, teklifi yönetim kuruluna soracaklarını ve çıkacak sonuca bizimle iletişime geçebileceklerini söylediler†ifadelerini kullandı.
‘İZMİR KAZANSIN İSTİYORUZ’
Söz konusu binanın hastane olacağı yönündeki iddialar hakkında da konuşan Görgülü, “Bu tesisin hastane olabilmesi için öncelikle cinsinin değiştirilmesi lazım. Söz konusu alanın turizm tesisi niteliğinin değiştirilerek ‘sağlık’ olarak yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Böyle bir çalışma yok, böyle bir müracaatın olmadığını da biliyoruz. Kaldı ki otelde kullanılan eğlence merkezinin olduğu alanda 82 mülkiyet var. Bu mülkiyetlerin de hepsi farklı farklı şahıslara ait. Kaldı ki biz de bünyemizdeki Artı Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri Anonim Şirketi olarak yeni bir ofis satın aldık ve 82 kişiden biri olduk. Yani bu alanı yıkamazsınız. Belki ön bölümü yıkabilirsiniz ancak otoparkın altında kalan ve işyerlerinin olduğu alan 82 ayrı tapu ve farklı farklı şahıslara ait. Bu alanı yıkabilmeniz için 82 mülkiyeti satın almanız lazım. Bir tanesi benim ve satmıyorum, diğerlerini de nasıl ikna edeceksiniz? Biz bu alana talibiz, son teklifimiz de bu değil, pazarlığa da açığız. Sonuçta İzmir kazansın istiyoruz. Burayı bir değer karşılığında satın ve biz de o değer karşılığında alalım. Kaldı ki belediye bürokratları da hastane ile ilgili kendilerine yapılan bir müracaat olmadığını söyledi†dedi.
‘BU TESİS HASTANE OLMAZ’
“Zaten burada bir hastane yapabilmeniz için büyük bir otopark kapasitenizin olması gerekiyor†sözleriyle açıklamalarını sürdüren Görgülü, şunları aktardı: “Ben de Marmaris’te hastane yönettim ve sistemi biliyorum. Şu anki fiziki durumuyla bu tesisin hastane olmayacağını size söyleyebilirim. Yüzde 100 yıkılması gerekiyor. Nereye otopark yapacaksınız? Bazıları da bu binanın çürük olduğunu ileri sürüyor ama katılmıyorum. Bu alan çok kısa sürede tekrardan turizme kazandırılabilir. Biz en kısa sürede bu oteli hayata döndürebilecek imkanlara sahibiz. İzmir’in otele çok ihtiyacı var. Ortaklar arasında sorun varsa el değiştirmesi barış için çözüm olacaktır. Diğer ortaklarla da irtibata geçtik ve beklemedeyiz. Sonuçta burada 1000 kişiye iş imkanı sağlayan bir yerin kapalı kalmasını doğru bulmuyoruz.â€
‘BU DEĞERİ KİMSE ÖDEMEDEN ALAMAZ’
Son olarak Görgülü, “Bizim bu tesis için alıcı olduğunu duyan birçok iş insanından çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Bu tesisin yok paraya ya da olmayan bir oluşum varmış gibi gösterilmesine inanılmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu tesis ile ilgili birilerinin dayatmasına izin vermek istemiyorum. Sonuçta İzmir’in bir değerinin değeri neyse verilip alınacak. Bu alanın ranta dönmesine izin vermeyeceğim. O yüzden de şifahi olarak değil resmi teklifte bulunduk ve evraka kayıt yaptırdık. Ne olursa olsun biz bedeli ödeyip almaya hazırız. Bu yoldan gelen geçenin alıp satması değil; ben diyorum ki gelin benimle pazarlık edin. Biz aslında İzmir halkına bir değer katıyoruz. Burada bir değer var, bu değerin ciddi bir karşılığı var ve bunu ödemeden kimse onu alamaz. İhale istiyorlarsa ihaleye de girip alırız ya da en azından teklifimizi veririz. Hastane olacağı yönünde bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Benim için önemli olan şu: Bu bir oyunsa ben de bu oyunda varım!†diye konuştu.
-
Bir kaç arkadaş bu koyların neden fon hesabında toplandığını özelden sormuş...
Neden olduğunu bilmiyorum ancak ihtimaller şu şekilde
A) Fon hesabında vergi ve stopaj avantajı mevcut ise
B) Mallar toplanır bir düre sonra ya yabancı bir fona devredilir; ilk etapta yerli alıyor algısı ile ucuza yoplatılır.
C) Bir süre sonra ya yabancı bir ortağa ve veya bir spekülatöre yukarıdan devredilir.
Benim aklıma gelen secenekler bu kadar....
Hayırlısı ile ilerleyen zamanda neden yapıldığı belli olur.
Teknik manada sıralı hedefleri 63- 77 ve 105 gibi duruyor... Sonrasında işte güzel haberler gelir.
Bu arada İzmir İnciraltı 100 binlik imar onaylandı, yakında uygulama imar planlarında onaylanır.
Buranın sağlık turizmi merkezi oluşu Tınaztepe için oldukça önemlidir.
Bol kazançlar dilerim.
-
Herkese iyi haftalar. 55-60 aralığına doğru yaklaştık an itibarıyla. Buralarda soluklanması yükselişin devamı için sağlıklı olacaktır. PBN fon yatırımcı sayısı 48 lerden 493 e gelmiş durumda bu da finansmanın artması demek. İmar planlarının onayı sonrası proje haberlerinin somut olarak gelmeye başlaması ivmeyi arttıracaktır.