amin :))):ok:
Printable View
Başkan. Naçizane fikrim:
Sıkıntı nerede biliyor musun? (Sıkıntı dediğime bakma, lafın gelişi... Bence sıkıntı yok.)
İnsan psikolojisi, zihni, inancı vb. yi belirleyen çeşitli faktörler var. İşte Maslow abi bir örneği.
Sen geldiğin aşamada; deneyimlerin, ihtiyaçların, gelişimin vb. ile mevcut düşünce biçimini oluşturmuşsun.
Lakin kavga şurada başlıyor...
Senin inandığın da, diğerleri kadar "tüm insanların ihtiyaçlarını karşılamaktan aciz!"
Düşünce ve inanç özgürlüğü bu nedenle önemli.
Kanımca sen de kendi düşünce sistemini, yeterince veri ve araştırma ile edinmiş değilsin.
Genel olarak önce bir düşünce biçimini benimser, sonra ona uyan şeyleri okur-dinler, göz önüne alırız.
Diğerlerini de göz ardı ederiz.
Böyle düşünmene bir itirazım yok. İtirazım herkesin böyle düşünmesi gerektiğini düşünmene...
Bunun diğer yobazlardan zerre farkı yok netekim... :wave:
EK: Yobazlık da budur zaten.
kısa vade.
bilimi evrimi genomu falan boşverelim.. hepsi atayiz bilim adamları. onlarıda salla.
yaklaşık 400 bin senedir var insanoğlu.
eğer akıllı bir canlı olarak... özel bir canlı olarak cenntten inme isen.
neden tekerlek gibi en basit şeyi daha dün icad ettin. ? :drunk:
sana göre ben 3-5 video izlemiş atayiz olmuş gibi biriyim heral oradan bakınca öyle görünüyor olmalı :he:
tekerleğin ne zaman icat edildiğinin kesin bilgisi var değil mi elinde ? bilimsel olarak
mesela, bu yeni kazıların herbirinde birşeyler bulunuyor, göbeklitepe 12.000 yıllık deniyor
dün okudum (rusyada idi galiba ) kaç milyon yıl önce avlanmış bir fil fosilimi ne bulmuşlar
İşte tam da bundan söz ediyorum...
Buna verilebilecek felsefi, dini, bilimsel binlerce cevap var.
İslami açıdan da, bilimsel açıdan da, evrim ile de, devinim ve ilerleme ile de...
Hele de böyle sorularla, bırak beni...
Sorgusuz, sualsiz inanan birinin inancında, imanında zerre çentik bile açamazsın.
Yaptığın tek şey karşı düşünceyi bileylemek... Sana ve benzer düşünenlere karşı öfkelendirmek.
Allah, Tanrı... Adına her ne diyorsan...
"Yokluğunu ispatla!" sorusu da, senin "Varlığını ispatla!" sorun kadar anlamlı en az. :notr:
Yine naçizane önerim:
İnananlara önerdiğin gibi, sen de kendi "inancını" kendi içinde yaşasan, emin ol daha huzurlu, mutlu olursun.
Çünkü sorduğun soruların cevabını zaten sen de bilmiyorsun. :notr:
yoksada bakarsın ... süre gayet uzun.
1 ay önce dünyaya bu zeka ile gelmiş olsaydın.. birinci gün hayvan kürkünden giyisi ( kışın biyerimiz donmasın deyu ) 1 haftaya kalmazda üç beş kayayı bir araya getirip daştan kulübe yapardık.
1 aya kalmazda tekerleği tarımı icad ederdik.
demi ?
ben kimsenin inancıyla işim yok ki.. cevap istiyorum. !
ve şu cidden saçma.. atayiz biri ölünce toprağa gübre olacağını biliyor. ne tür bir menfaati olabilir ki .. başkasının inancıyla.
cidden şaka gibi bu suçlamalar.
sen inanıyor olabilirsin buna kimne diyebilir. cennete inanıyorsan en güzel köşesi senin olsun patron. tek temennim bu olur.