https://i.hizliresim.com/5anhax9.jpg
dün 12092.xx i işaretlemiştik ve 12095.xx ten satışlar başlamıştı, yani 12092.xx geçilememişti, bu gün bu değer 12096.xx te bakınız sarı ok,...ancak artık dün başlayan ve bu gün devam eden satışlar neticesinde bu değerin bir önemi kalmadı, graffiğe bakarsanız dün bahsettiğim ve bu gün çok yaklaşılan 11828.xx önemli hale geldi,...
ve 11762.xx te ise 12096.xx in paraleli geçiyor,...yine o da hergüne +4.xx puan artarak devam eder,
değerler ise xu030 dan dır,...
zamanda ben 8S olarak işaretlediğim bölümün bu hafta 6.haftasındayım,
4+4=8s idi(bkz endex topiği), ilk 4 ü yatay ancak short baskıda, ikinci 4 ü ise agresif shorttu, yorumum öyle idi,..
bundan sonrasına ise 9L hafta long beklentim vardı ve bu beklentim devam değişiklik yok..
yine hem YKB insider trading inin hemde Moodys in zamanı etkilediğini ve bu etkilemenin zig zag yapılar oluşturacağını benim oarada belirtmiştim,..
işte bu zig_zag lar yüzünden çoktan 11160.xx civarları olmamız gerekirken, biz şu sıralar 11828.xx teyiz,..düşünün zig zag lar bu kadar fark ediyor,...
diğer bir açıdan zig_zag yapı nedeniylede long bir türlü dikiş atamıyor, örneğin 11828.xx long ama bu long şu sıra düşmek üzere, fiyatlar oraya kadar neredeyse geldi diyebiliriz,..
kısaca,
11494.xx ten ilk long, 11828.xx ten ikinci longuz, ancak 12092.xx ten 11828.xx longumuz bloke, çünkü kendini bunun üstüne atamadı, dün alıntıda 12092.xx üstü longu hissettirir demem bu nedenle idi..ve short baskılıyor bu derinleşirse sırada 11494.xx var,...önümüzde ise yarını saymaz isek long haftalara geçmek için daha 2 haftamız var,
bu baskıları bir müddet daha hissedeceğiz gibime geliyor, bundan sonra gelecek olan 9 hafta long haftalar olduğundan 11494.xx değerinin düşmemesi fiyatları tutması gerekir, santral orasıdır çünkü...bana göre piyasayı tutabilecek ana değer bu değerdir,..
dün 12092.xx ten başlayan minör short hareketi kaçıranlar için bu gün 11828.xx minörden yönetilmeli ya da günlüğe bakanlar için bu değer tercihen long stop olmalıdır,...