Originally Posted by
isaacx006
Sn. Tarkan ben de az önce ilgili maddeyi okuyordum. Dediğiniz gibi şirketin hem imtiyazlı hisseleri sona erdirmesi hem de eş anlı sermaye azaltım ve artırımı yapabilmesi ancak çağrı yapmasıyla mümkün görülüyor. zaten önceki reddedilen başvuruyu da hatırlarsanız çağrı fiyatı da belirlenmişti orada. ama hissenin piyasa fiyatıyla uyumlu olmayan tutarlar nedeniyle ret yemişlerdi. çağrı fiyatı da 61 kuruştu.
benim anlamadığım konu ise imtiyazlı hisseler gönüllü olarak haklarından vazgeçtiklerini mi beyan edecekler ilk genel kurulda? o zaman çağrıya gerek mi kalmıyor? SPK ret mi edecek? Bunlar başvurularını mı yenileyecek? Yine bir iş daha ellerine yüzüne mi bulaştı anlamadım.
halbuki 6 aydır izinler onaylar GK vs diyerek tasarladıkları sermaye artırım işine ne oldu da birden böyle bir yola girdiler?
Beklemeye alışkınız ama belirsizlik durumu temel stresimiz. Böyle bir belirsizlik hisseye yeni yatırımcıyı da çekmiyor. ortada beklenti ya da gelecek görünmüyor. Yöneticiler bence biraz daha basiretli olsunlar ve hem kendileri hem de şurada kalan 3-5 yatırımcı kazansın.