şaka bi yana içme sularınada baya okkalı zam gelmiş ! Her zamanki parayı verdim eleman dedi zam geldi abi dolar artıyor görmüyormusun :) o bile uyarıyor doaylı yoldan dolar al diyor bana bir biz uyanamadık :)
Printable View
Şimdi bir üretici olarak piyasada ki zam mantığını özetliycem
Dolar 4.90 oldu sabah bi kalktım tüm hammadde firmalarından mail.. yeni fiyatlar diye.. ki bundan 2 sene evveline dek zam olacağı zaman toplantıyA çağıran firmalar şimdi günlük yeni fiyat maili atıyor düşünün yani..
Dolar 4.90 dan 4.50 düştü fiyatta en ufak gerileme olmadı.. yine dolar 4.90 oldu bu sefer neymiş dolar 4.90 olmuş yine zam..
Böyle böyle dolar her geri geldiğinde sabit kalan fiyatlar dolar her tepeye yaklaştığında yine zam yiyor..
Sektörümüde önemsiz sanmayın ; gıda ambalajı.. hani şu her gün kullandığınız karton, plastik kaplar , kullandığınız poşetler.. bunları üretiyorum.. sıradan market poşeti bile kg fiyatı 1 sene evvel 5 liraylen şu an 9 lira..
Sizin paylaştığınız süt peynir patates vs zamları ülke içinde üretilen ürün zamları.. onlar bile %30-40 zam yediyse düşünün ki yurt dışı ham maddesi olan ürünler ne halde..
3 tane kredi ödüyorum tl.. önceden aylık ciromun %20 si iken bu krediler şu an %5 i..
Hatta gelecek ay hiç ödediğim faizin yazık olup olmamasına bakmadan kapıcam hepsini..
sizler dolar yükselince 100 k tl niz 105 k oldu diye seviniyorsunuz ama inanın marketten aldığınız kürdana bile o dolar kur farkından çok daha fazla zam geliyor..
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi