50 yıllık siyasi partinin başkanı seçimlerde 3 büyük şehirde aday göstermeyeceğiz diyor. partililer ayağa kalkıp alkışlıyor.. zaytung haberi gibi..
https://twitter.com/t24comtr/status/1066357020830433280
Printable View
50 yıllık siyasi partinin başkanı seçimlerde 3 büyük şehirde aday göstermeyeceğiz diyor. partililer ayağa kalkıp alkışlıyor.. zaytung haberi gibi..
https://twitter.com/t24comtr/status/1066357020830433280
Ben odemedigi bir donem hatirlamiyorum. Yani mantikli degil. Para basmak problem degil ki devlet icin. Diledigi kadar basabilir.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bana da cok komik geldi. Akil tutulmasi resmen. Bir de kimi gosterirse gostersin umurumuzda degil dedi iyice sasirdim.
Ödüyor da paranı ne kadar zamanda alabiliyorsun? İmar bankası na el konduktan sonra paramı 2 senede kaç taksitle, saatlerce kuyrukta beklediğimi çok iyi hatırlarım hala. İnsanda yarattığı travmayı yaşamayan bilemez
Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
Orasi oyle canim. Ama yapacak bir sey yok. En guvenli yer banka.
geçen haftaya ait duyduğum birkaç yorum paylaşayım.( eski üyelikle giriş yapamadım tekrar merhaba )
1-CDS ler neden düşmüyor? TÜRKİYE eurobonlarını alan yabancılar aynı zamanda bu ülkeye artık eskisi gibi güvenmiyorlar primler bu yüzden yüksek .zaten böyle olması gerekmiyor mu ?
2- FAİZLER..hazinenin ihaleleri iptal etmesi ile bankaların ellerindeki nakittin dövize gitmesini önlemek için haftalık fonlamayı kıstı. fakat bankaların bilançolarına koyamadıkları (TAHVİLLER) sonucu şu anda daha ellerindeki mevduatlara daha fazla ihtiyaçları olacaktır.
yani mevduat kapma yarışı bu açıdan önemli olacak.
3-KASIM SONU STOPAJ...100 LİRALIK BİR BİRİKİMİ 4 eşit parçaya bölüp 1 yıllık 0 stopaj ile yatırıp. şayet paraya ihtiyaç olduğunda en azından belli bir kısmını bozarak yıl sonunu bekleyebiliriz. stopaj uzatılırsa günlükte kalmaya devam.
her hafta DTH ların artış göstermesi hükümeti bir noktada stopajı uzatarak ve bu döviz artışını dizginlemesi beklenir. fakat ben uzatılmayacağını düşünüyorum. çünkü o zamanlar insanlarda panik havası vardı. bir çok kişi banlardan parayı yastık altına aldı. böyle bir şey gerekiyordu.
şu anda ben onların yerinde olsam döviz stopajını bir kademe daha arttırırdım .zaten eli yanan insanlar birde buradan darbeyi yer hiç bulaşmazdı bir daha dövize. ( bu arada ben dolarcıyım tl de olsam da)
eee o zamanda insanlar dthlardan faiz alamayınca, bankaya koyacağına yastık altına koyarlar paralarını ..daha iyi diye düşünülebilir. sistem kilitlenir denilebilir ..olmaz öyle şeyler yormayalım kafamızı