efes pandemi den yurt içi-yurt dışı çok olumsuz etkilendi..net bilgi..
hiçbir yer kapanmaması sorun değil.giden ,oturan tüketen tüketici lazım.Turist lazım.Turizm lazım..
YTD
Printable View
Colanın piyasa değeri 10 milyarı geçti...%50 si efesin...efesin kasasındaki parası ile coladaki payı...efesim piyasa değerine yakın...böyle saçma fiyatlama olmaz...
Teknikten çok fazla anlamamakla birlikte 17,88’deki gapı kapatmaya doğru gidiyor olabilir. Sonrasında yukarı yönlü olacağını öngörüyorum.
Şahsi düşüncedir. Lütfen kimse yatırım tavsiyesi olarak algılamasın.
arkadaşlar ilk çeyreğe aldanmayalım, rusyada evde tüketim %90 mış.peki ruslar evde kalmaya devam ederse ve sadece %10 sıkıntıdan bira tüketimi artsa zaten geçen seneyi yakalarız.turizm konusuna gelecek olursak, türkiye ye gelmeyen turist rusyada da bizim birayı içecek.6 aylık bilanço gelince göreceğiz her şeyi.benimkisi sadece bir varsayım.sallıyorum yani.herkese bol kazanç.
raporları bu kadar sıkı takip ediyorsan hedef tutmamış dahi olsa 1. çeyrekte hacimsel artışı farkettin sanırım. doğru mu? yani 1. çeyrekteki ciro artışı sadece enflasyonist etkiden değil, satılan bira miktarının da arttığı gerçeğini fark ettin?
turzim olmadığından dolayı satışların düşeceğini söylüyorsun, peki anadolu efes'in gelir kırımına baktığında "türkiye bira gelirleri" toplam gelirlerin yüzde kaçını oluşturuyor onu da söyler misin lütfen?
gerçekten rusya'da evde tüketim %90 sa, bu süper bir bilgi. kaynak var mı?