2 milyarın 1,1 milyarını kullanmış anlarım. 7 nisanda geri ödeyecek. TL borç.
Printable View
Siz yine paylaşın sayın th3sicilian :) Tobo varsa hep bir umut vardır, umudumuzu kaybederesek ne yapacağız Sayın Ric?
Tobo var diye olacak bir şey yok tabii bunu tahtayı yapan da görüp ona göre ters pozisyon alıyor olabilir zaten...
Bari şu bilanço yüreklere su serper umarım... (nasıl olacaksa... kopsun d*****n kuyruğu)
Günaydınlar herkese, hayırlı bol kazançlı bir büyük yeşil bir mum diliyorum 😄
Günaydın ,
Fedoramca ve tüm ortaklar.
2014 yılının aralık ayı idi. Çok yakın bir dostumun yaklaşık 1 dönüm arazisine 16 ceviz fidanı diktik. Zaman geçti tam 7 yıl bitti. 16 fidandan 6 adeti 1 er çuval ceviz verirken , 10 ağaçda hiç mahsül yok imiş. Fidanları alırken chandler cins diye almiştık sanirim kandırıldik diyor dostum. Şimdi ceviz ağacı icin.adam yedi yil gubrele , sula ve çapala emek veriyor bizler ise hemen yatirimlarımizdan meyveleri yiyelim diyoruz. Sabırlı olmaliyiz ortaklarım. Uzun yeşil mumlar bir gün gelecek ama bizler halen sahip olurmuyuz paylarımıza bütün mesele bu sabır ve zaman.
SM-A217F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Haklısınız Sayın YSFKRM, Bu arada arkadaşınıza ALLAH yardımcı olsun, dolandırıcılara da lanet olsun!
Benle dalga geçiyorlar ama, ben her fiyatlamanın canımı sıktığı anda hesap yapıyorum, mesela en son dün yaptım :) Mart 2025'de 75 tl bile olsa, ciddi bir yatırım yapmış, ciddi bir lot sahibi olmuş oluyorum, o gün bile emekli edebilirim kendimi...
Yatırım gerçekten sabır işi, her şeyde olduğu gibi bunda da risklerimiz var ama biz tabii biraz da başka hisseleri görüp hemen uçsun kaçsın hemen %100 yapsın, %200 olsun, istiyoruz...
İlk durağıma 2.5 yıl sonra ulaşırım, sonraki durağa da 5. yılda ulaşacağım... Yatırım gerçekten sabır işi...
Ayrıca şu var, bu günler hissenin kimyasını ve yapısını anlamak (Tabii piyasa ile birlikte) için bize başka fırsatlar da sunuyor, belki sonraki yıllar bu tecrübe bize Ereğli özelinde başarılı tradler etme fırsatları da sunabilir... (belirli riskleri göze alarak tabii ki)
Pandemide heybeyi ne kadar doldurduğuna bağlı...Emekli olmuş olabilir evet.
8 liradan alan, 4 tl temettü aldı 5 de bu sene alsa,maliyet -1 mi.. Dolara falan bakmadan... 300 bini olsa full almış olsa 37.500 lot alır... temettü ile birlikte 42200 adet hissesi olur. Şu an 1 milyon 265 bin tl parası olur. Emekli oldum dese, muhtemelen ömür boyunca en az asgari ücretin 2 katı aylık para alır...
Bu sene de temettüyü hisselere cevirirse 48.793,75 adet hisse oluyor.
Ben bu işi sevdim 5 yıl daha toplayım dersen, işin rengi biraz daha değişiyor. Riskler yok mu elbette var... Hayatta risksiz ne var ki!
Ak yat ın temettü tahmini 4,68 tl
%15.5 temettü verimi
%200 enflasyonun olduğu ülkede bozdurur bozdurur harcarız
Şayet bu makası kapatmaya yönelik sınırlıda olsa bir enflasyon fiyatlaması olmaz ise
Salt Ereğli/İsdemir temettü yatırımcılarının 2022 yılında varlıkları %185 eridi
Matematik ortada
Gerisi hikaye