güncel takas gönderebilecek var mı arkadaşlar..
Printable View
güncel takas gönderebilecek var mı arkadaşlar..
http://www.hisse.net/topluluk/showth...21#post1258221
Haftalık hisse yarışmamıza tahminlerinizi alalım
Başlığa ait bilgiler
Bu başlığı şu anda 1 kişi okumaktadır. (1 üye ve 0 ziyaretçi)
harsh
Vay beee.. Medeniyet gibi kaldım tek başıma. Sen nasıl bi kağıtsın deriiii.. Deh desem gidermisin deriiii...
tam bir sene önceki fiatını buldu yıl sonu 2016 endeks 78.139 fiat 769 emdeks uüzde 40 firimli derim yeride oda şimdilik ulan ben size ne diyeyim zafer ümir yönetim kurulu aklımdan gecenleri yazsam hemen dava acarsınız garibanlardan ne koparsak kardır dersiniz size bu fırsatı hic bir yatırımcı vermez sadece Alaha havale ediyoruz dünyada yokturki hic bir şirket sahibi şirketinin degerinin erimesini istesin şirketin hissesini 7 liradan satmak istesin 30 40 50 li rakamlar dururken hissesinin yükselmesini istemeyen 30 senedir borsadayım bunlardan başka kimseyi görmedim mutlaka hissenin deger kazanmasını istemedikleri bir durum vardır bu şirket derhal inceelenmeli spk yı göreve davet ediyorum . borsa kodundan 5 lira dahi olsa bu hisseyi kovun .ytd.
Yok ben bulaştım da çıkamıyorum. Aman siz gençlere tavsiyem sakın siz bulaşmayın.Bunlar yirmi senedir aynı.Şikayet edeceğim hepsini.Kottan çıkarsınlar derimi.Vız.Vız.Vız.
Haklı olmak sürekli sızlanmayı gerektirmez.Yirmi yıl önce yanlış yatırım yapmışın.Üstüne bir de zararın neresinden dönersem kardır ,dememişsin. Sürekli yatırım yapmayın tavsiyesi veriyorsun.Neyin peşindesin? Tahta sahibi misin? Mezara mı götüreceksin kağıtları?
İdeal yatırım zamanı işte.Yirmi sene daha bekletmeyeceği belli.Şirketin yurt içi ve yurt dışı yatırım operasyonları bitmek üzere ,sermaye artırımı kesin olacak eli kulağında, pazarlamayla birleşme niyetleri de var,yabancı ortak için 2017 ve sonrasını hedef göstermiş.
Daha ne olsun? Anla artık. Sen yanlışlıkla 20 yıl önce almışsın. Biz yeni geldik bismillah.Altı ay bekler olmadı gideriz.Babamızın şirketi değil ya?(ama sende bir sorun var dostum bu kadar bağlanma bizi on beş lira keser ama seni elli de kesmez)
sayın acemşah, bir sabah tuzla marinada sabah kahvaltısında tanışmış idik. yıllar önce elimde 6 lira maliyetli derimodlar vardı . 2 yıl bekledim birşey olmadı, yaklaşık 3 yıl önce 5.70 tl den zor sattım. alırkende satarkende zorlandım. benim kanaatim 'flo' bunların iflahını kesti.4 - 5 kişinin maaşı, AVM kirası vs derken, günde 10 ayakkabı ile bu iş dönmez . bu iş modeli ile derimoddan birşey olmaz.cirolar artmıyor mağaza açmayı bıraktı, konsolidasyon gözüküyor..sizin 2 tl iken yataş önerdiğinizi çok iyi hatırlıyorum.o dönemde hisse neti daha yakın takip ediyordum.selamlar.
borsa gündemde 2 aydır ling bilgisayarı sabiliriz lafı var hisseyi daha satmadan 4 liradan 14 egetirdiler biraz geri geldimi ceo su borsa gündeme cıkıp hala satılmayan vede müşterisinin kesin olmadıgı lingi götürüyorlar dünde öyle oldu sadece bir haber hisseleri ne hale getiriyor oysa derimodda beklenti cok faakat icraat yok ytd.
Hay böyle kağıdın varya.....
20 bin liralık hacim mi olur arkadaş. Bi deri ceket parası mina köyü...
rekorları egale ediyoruz gecen gün yazmıştım yıl sonu endeks 78.139 derim 769. du endeks 109.bin derim 765. tamamda hic bir patronda hissesine bakmamazlık etmez bu vaballe yaşayın 1 liralık hisseler bile ona yirmiye katladı be arkadaş hic olmazsa eflasyona bali yenik düşürmeyeydiniz yatırımcınızı Zafer başarıların gurur duy daha fazla beddua alma bir an önce borsa kodundan cıkın bizlerde başka hisseleri takip edelim neden cıkmıyorsun dersen zararımı karşıla cıkayım . an itibarıyla cıkan tüm yatırımcılar karlı cıktı yeter artık böyle kuzu gibi yani bizler gibi yatırımcıları bir daha aynı kefede toplayamazsın ballı adamlarsınız ves selam ben öncelikle vede tek sana eger hakkım varsa var biliyorum cünkü seninle en az 10 defa telefon görüşmesi yaptık kayıtları cıkarabilirim her defasında beni kandırdın bana söylediklerini iyi biliyorsun onun icin sana hakkımı sonuna kadar haram ediyorum .ytd.
Bence bilanço hareketi oncesi son silkeleme. 2 ay kaldı şurada..
En son deri bir montu ne zaman aldınız kaç yılda bir deri bir mont aliyorsunuz ya ayakkabı . Yatırım tavsiyesi değildir meraktan soruyorum
788 ortlama ile tavana kadar 2515 lot var.
enteresan bir durum ,,, olsa da çizseydim keşke,,,
20b tavan yaptırıyor.
Derimontun ayakta kalabilmesi icin bazi adimlari atmasi gerekiyor. Bu adimlar atilmazsa isleri zor. Oncelikle birlesme sonra bedelli ve bilancolarin duzeltilmesi. Son olarak maksimum deger uzerinden %25-30 finansal ortak. Buradan gelecek parayla daha karli yeni urunlere yatirim.
Birlesme olmadan bedellinin bir anlami olmaz. Konfeksiyon pazarlamaya kaynak icin borclandiriliyor. Pazarlamanin borclarini odeyebilecek durumda oldugunu sanmiyorum. Birlesme hem sinerji saglar hem bilanco buyur hem de yatirimci altindakinin at mi essek mi oldugunu anlar.
gecen seneki fitıda egele etti dahada nerelere gelecek belli degil an itibarıyla satan kazanıyor 110 bili endekste yatırımcısa katmerli zarar ettiren derimod sana ne demeli satan kazanıyor demeli beyaz la 2 ay önce aynı fiattaydı bakın şimdi arkadaşlar aile şirketinden uzak durun sanayi şirketleri varken aldık sermayesi düşük diye iflas ettik hic bir allahın kulu bu adamlara ulaşamıyormu kadın hissedarlar var onlar ne yapıyor onların şirketleri eriyor hoşlarınamı gidiyor acaba bu ümit zaime ulaşabilen yokmu hani verdiginiz sözlere ne oldu diyebilecek bir delikanlı allah sabırlar versin gene söylüyorum uzak durun ytd.
Her an bir haber gelebilir.ytd
Kafamdaki fiyata gelirse tekrar ortak oluruz gelmez ise kısmet. Hele bir gk olsun bakalım. Şimdilik izlemeye devam. Yatırım tavsiyesi değildir
Babamın oğlu 15 yıldır yaşıyor heralde daha satmamistir bakalım bizim ne kadar sürecek ortakligimiz hoş sanki aldık da süresi kaldı nasip kısmet. Yatırım tavsiyesi değildir
''Borsada uzun vadeli yatırımda bulunmak önemlidir. Ancak tek başına uzun vadeli yatırımın yeterli olduğunu söylemek mümkün değildir. Zira tercih edilen şirketin aynı zamanda büyüyen bir yapıya sahip olup olmadığı da önemlidir. Eğer şirket uzun vadede gelir ve kârlılığını istikrarlı şekilde artırabiliyorsa gerçekleştirilecek yatırımın semeresinin alınma olasılığı da söz konusu olabilecektir. Bunun dışında zarar eden ya da gelir ve kârlılığı azalan veya rutin bir döngü sergileyen şirketlerin uzun vadede de olsa yatırımcısına kazandırma şansı bulunmuyor. Şüphesiz borsadaki her hisse gibi zarar eden ya da rutin bir seyir içinde olan firmalara ait hisselerin piyasadaki genel seyre bağlı olarak zaman zaman yukarı çıkışlarda bulunduğu gözlenmektedir. Ancak uzun vadede kazanç elde edebilmek için yatırımda bulunulan şirketin aynı zamanda büyüdüğünü görebilmek şarttır. Aksi taktirde arada çıkışlar sergilense de bu tür yükselişler sınırlı kalacaktır. Derimod’u değerlendirirken de bu bakış açısını göz ardı etmemeli. Şirketin geçmiş yıl mali performansı takip edildiğinde satış gelirini yükselmesine rağmen kârlılık noktasında zayıf kaldığını görmekteyiz. Yıllar içinde geçekleşen kâr rakamı yetersiz kalmakta ve istikrarlı büyüme gözlenememekte. Son olarak geçtiğimiz 2016 faaliyet döneminde kârını düşüren firmanın açıkladığı 2017 ilk çeyrek bilançosunda da kârdaki düşüş sürüyor. Aynı ivmenin devam etmesi halinde bu yıl sonunda da kârda düşüş yaşanması şaşırtıcı olmayacaktır. Bu da ister istemez hissenin fiyatına baskı olarak yansıyacaktır. Şirketin üç aylık faaliyet raporunda yer alan bilgiye göre alınan krediler nedeniyle Aralık 2016’da şirket aktifleriyle ortaklarının şahsi mülkleri üzerinde toplamda 31,8 milyon TL tutarında ipotek verildi. Faaliyet raporunda yer alan bilgiye göre kredi sözleşmesinde temettü ödemesi, yeni kredi kullanımı, garantiler, şirket birleşmeleri, aktiflerin alımı ve satışı ve belirli ödemelere ilişkin sınırlayıcı hükümler bulunuyor. Sınırlamanın detayları hakkında bilgiye yer verilmemekte. Tüm bunlardan ayrı olarak şirketin kamuya yaptığı açıklamaları geriye dönük incelediğimizde aleyhine açılmış ya da firmanın açmış olduğu herhangi bir davaya ilişkin bilgi bulunmuyor. Sonuç olarak tüm bilgiler bir arada değerlendirildiğinde rutin döngü içerisinde hareket eden firmalar yerinde gelir ve kârlılığını istikrarlı şekilde artıran firmaların takip edilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacaktır''
Yukardaki yazıyı biryerden alıntı yaptım.Yeni bir bilgi değil. Derimod um çektiği kredinin şartları bunlarsa: bu para ödenmeden bedelsiz,yabancı ortak, birleşme gibi beklentiler olmayacak gibi duruyor.
Satın kurtulun diyen ve sürekli olumsuz yazan arkadaş hariç yorumlarınızı bekliyorum lütfen.ytd
Tahminim banka bu şartları şirketten para çıkışını önlemek için koymuştur. Bu durumda bedelsiz ile para çıkmaz, bedelli ile para girişi olur, ortak alınırsa daha güçlü sahipler ödeme için daha iyi olur. Bunlara banka niye karşı çıksın. Borçluluk sahiplere yabancı vb. ortak almak için baskı olacağından bence olumsuz değil şimdilik. Onlarin da bak böyle yol alamıyoruz pazarlama ile birlestirelim ortak alalım demesi için vakti yaklaştırabilir.
Bu durumda gelen ortak isteksiz olur dersen, her şey super olsa adam seni malına niye ortak etsin denebilir.
Banka şartlarındaki olumsuzluk demek bizim patronlar pek güven telkin etmemiş bankaya. O da bilmediğimiz bi şey değil herhalde :)
Bir de sürekli olumsuz yazıyor diye bazı arkadaşlara kızılıyor. Ben katılımyorum bu duruma.
1- Hepimiz borsada zaman zaman para kaybettik, canımız sıkıldı. Benim ilk nick bezgin borsacıydı. Bi ara bıkmış borsacı vb. olduk:he:. herkes biraz dertlenip böyle şeyler yazabilir. Ben forumdaşlarımla o kadar yarenlik etmeye varım. Şu yalan dünyada kime derdini anlatabiliyon. Benim etrafımda borsacı da olmadığından kimse beni anlamıyor da. Şu kağıtta şöyle para kaybettim desen diyebildikleri tek laf "sat o zaman". Keyiflenip bi şöyle kazandım desen "kardasın madem sat o zaman". Borsacıyı borsacıdan başkası anlamıyor. Yarenliği adamı kesmiyor. Yarın dertlenirsek biz de yazarız böyle. Robot değiliz ki her zaman realistik, sadece bilgi vb komuşalım.
2- Bu arkadaşlar hissenin eskilerinden ve onların yazıları ile ben nasıl bir hissede olduğumu daha iyi anladığımı düşünüyorum. Bilmiyoruydun derimi de girdin? Eskilerden, yaşayandan dinlemek de önemli bence.
3- Hissenin alım zamanı en kahırlı zamanı oluyor. Bu yönden de barometre olarak düşünülebilir.
4- Burası forumsa herkes görüşünü dile getirsin benim açımdan.
Herkese selamlar, saygılar:).
zamanında derimod taşırken, mall of istanbuldan çifter ,çifter ayakkabı, sıkça deri kaban alırdım. ancak nafile bu iş modeli ile bu gemi bu kadar yürür. sadece derimoda değil,inci,hotiç,tanca aklına hangisi geliyor ise hepsine spor satanlar dahil.flo diye bir marka çıktı, italyanın büyük markası jumberjack, ve almanyanın en büyük ikinci ayakkabı markasını satın aldı.1 milyar dolar cirolu, 500 mağazalı bır yapı.diğer küçükler bu marka ile rekabet edemeyecekler. derimod dahada kötü olacak değil ciro artışı. bu cirolar mumla aranacak. konsolidasyon gerekecekkkk.....
sa. acemşah kardeşimdün gece zeytinburnunda imar planında degişiklik oldu 45 kata kadar verilen gökdelen izni 55 kata kadar cıkarıldı bunun oradaki binalara vede arsalara deger katgısı olurmu olursada derimod ve cavresindeki binalara katgısı olur herhalde diyorum ne dersiniz tşk. ytd.
derimodun gayrimenkul degerli bir varlik zaten cevrede ki yeni yapilarda gayrimunkul fiyatlari milyon dolardan basliyor elbette bir olumlu etkisi olur..
linki varmidir bu imar degisikliginin acaba...?
imar planlari projeye yonelik olamaz .... geneldir..
ve emsal olusturur... neticede orada ozakgyonun da milyar dolarlik projesi vs var esas onlara yarar... ama derimod patronu bir proje vs de yapsa patronoda yarar bu karar...
http://www.hurriyet.com.tr/kacak-kat...cikti-40682391
cöp.....
bahsettiginiz hissenin arsasi su havzasinda kaldigi icin bunu dedik..iktisadi degeri ve cekiciligi yoktur...
Ayrıca..
artık cok farkli bir doneme giriyoruz...
artik arsa gayrimenkul isleri bir 10 yil demode..
artik katma deger ureten fark yaratabilen sirketlerin donemine giriyoruz.
2008 yili sonrasinda parasal genisleme gayrimenkulu alternatif getiri araci yapti. Gayrimenkule hucum oldu ama artik deniz bitti faizler %15 e dayandi..
zor doneme girdik helvasil bu donemin ozelligi kadina cocuga urun yada hizmet ureten veya organize parekende
sirketleridir. Donemin konjukturel tehditlerinden dolayida savunma sanayiinde yeni cozumlemeleri olan katma deger ureten sirketler makbul olacaktir.
iste bu sebeplerle
portfoyumun ana hissesi asuzudur
yine az oranlarda adel ve derimod da kadina ve cocuga hitap etmektedir.
herkese bol kazanclar dilerim.
Sayın acemşah sizi uzun yıllardır takip eder ve paylaşımlarınızı değerli bulurum fakat bu İstanbul'un göbeğinde Bakırköy'de Ateksin 52,000 m2 arsasına çöp demenizi gerçekten anlayamadım ! Acaba başka bir şirket ile mi karıştırıyorsunuz hocam Ateksi ?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...8615308d98.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...96bacfb452.jpg
...
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ana sayfada gördüm beymende halka açılıyor..
Pazarlama şirketlerinin neredeyse hepsinde yüklü krediler bulunmakta.. kredi faizlerinin %18 dayanmasıyla çarklar dönmemeye başladı.. akıllı yöneticiler ortak alma hisse satma veya halka açılıp kredilerini azaltacaklardır...
Derim inde aklını kullanması lazım.. sermeyeyi 27 milyona artırmayı düşünüyorlarsa kısa vadede rahatlarlar uzun vadede sorun çözülmez...
Ya birlesip ortak arayacaklar.. yada pazarlamayı halka açmaları lazım..
hocam aynen dediğiniz gibi.. konfeksiyon pazarlamayı fonlamaktan vazgeçmeli. bu da birleşme ile olur. mağdur oluyoruz.
birleşecek. bilançosunu düzeltecek sonra ortak alacak. bundan başka doğru yol ise ilk 2nin yer değiştirmesi... yani bedelli - birleşme - ortak alma. bundan başka doğru yol yok. olduğunu düşünüyorlarsa hata ettiklerini görecekler.. 150ye yakın mağaza.. artık zamanı geldi.. küçük yatırımcı olarak 2000 krizinde pazarlama şirketin %16sını kyye satarak borçlarını ödedi. her ne kadar ümit bey ömrünü, maddi manevi herşeyini şirkete adamış olsa da, kyye %16lık hisse satışı unutulmamalı. kyye fazla yük bindirmeden doğru olanı yapmalı.
arkadaşlar şirketi arayıp derimodun neden yerlerde süründügünün hesabı sorulmalı senelerdir eflasyonun bile kat ve kat altında sürünüyor endeks nerdeyse 120.000 gelecek ne bu rezalet gecen sene kapanış 7ç69 endeks 78.139 bu adamlar hicmi borsada şirketlerini takip etmiyorlar isteseler borsadan hisse alımı bildirirler hisse yine kendini toparlardı ama adamlarda niyer başka Zafer seni allah bildigi gibi yapsın kücük yatırımcının bedduası seni yerle bir edecek inşallah bütün suc sende bunu ben iyi biliyorum koc holdingten geldiginden beri şirketi ne hale getirdin verdigin hic sözün arkasında durmadın şunu unutma yaalancının mumuda yassıya kadar yanar bir gün gelir bulursun.nıarkadaşlar hicmi yolunuz zeytin burnuna düşmüyor şirkete gidip bire bir konuşmayı şimdiye kadar hic kimse yapmadı niyetlerini agızlarından duymadık genel kurulada yazanlardan daha birinin bile gittigine şahit olmadım eger ben istanbulda olsaydım icimde hic bir şey bırakmadan hesap sorardım bu bakımdan cok şanslı şirket yazıktır yahu insan olan insan borsaya bakarda yahu ben 10 sene öncede bakmıştım hisse yine aynı fiatta deyip utanır yahu ytd.[/B]
bugün van gıda hisse alımı bildirdi işte bu kadar sen üc kuruşluk hisse alacan para yok diyorsun bunu bana muhasebeden sorumlu toncay diye biri var o söyledi telefonlara şimdi onu baglıyorlar o da bolca atıyor. adamlar resmen hisse geri alacak paramız yok diyorlar hayretler icinde kaldım bu görüşmemiz bu sene icinde olmuştu zaferin telefonu calıyor ama ismen kayıtlı oldugum icin telefonlarımı acmıyor acma bakalım .ytd