Muhtesem bir kar değil mi o..detay var mı? Dogts dan belliydi aslında..sektor atakta..ytdeğildir
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Printable View
Muhtesem bir kar değil mi o..detay var mı? Dogts dan belliydi aslında..sektor atakta..ytdeğildir
Efsane süper
temettü hisselerimin yanındaki tek hissedir. spekülatörü her kimse son güne kadar toplayabildiği kadar toplamak istemiş. şüphesiz bilançoyu biliyordu, yarından itibaren düşük fiyatla toplaması zor. bana göre 3 ün üstünde işlem görmeli de, hiç olmazsa 2 nin üstüne en kısa zamanda atmalı.
Bugün bu iki kağıdı izleme fırsatı buldum. İkisininde refleksleri aynıydı.
Mndrs 9 aylık karı 49 milyon.
Lenovo A7020a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yarın roket san..
ironi = inori
benim bildiğim patron %4 açtırıp %1 zar zor kapar
sermayesi kadar kar gelse bile - kapar bu malfunction
Bugünün en iyi bilancolarindan...spegi de uyuz olmasa
SM-A310F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Biraz önce bilançoya dipnotları dahil inceleme ve değerlendirme fırsatı buldum.
Benim beklediğimden daha da iyi bir performans göstermişler.
-Mali yapı ve borçluluk durumunda bozulma olmadığı gibi rasyolarda pozitif gelişmeler var.
-Faaliyet karlılığı 3. Çeyrekteki artan satışlardan daha iyi oranda iyileşmiş.
-İtalya operasyonları olmasa (negatif katkı sağlıyor son yıllarda) kar performansı daha da iyi olacak.
-Gentaş kimya şirketindeki azınlıkpayı ( % 14,5) daha da artsa, yani kar dağıtmak yerine veya biraz borçlanarak o şirketteki hisse oranını artırmayı tercih etseler, hem kar hem de şirket özkaynak ve değeri olarak süper bir hale gelir.
-Şu an için şirket değeri 155 mln TL civarı ama yıl sonu karı 40 a yaklaşsa , sermaye-yatırım verimliliği % 25 in üzerinde olacak.Enflasonun ve faiz oranların 15 in altında syrettiği bir ortamda çok başarılı bir performans. Bankalar dahil bir çok şirktten iyi bir rasyo...
-Satışların, yurt içi ve yurt dışı okarak dağılması süreklilik ve ülke riskini dağıtmak için iyi bir gelişme.
-Ekonomik daralmalara ve dalgalanmalara karşı güçlü görünüyor, ama bir miktar kur riski taşıyor, hedge yapmıyorsa ve kurlar böyle kalırsa yıl sonunda bir miktar kur zararı oluşabilir.
-Hisse başına defter değeri şu anda 2,05 muhtemelen yıl sonunda 2,15 olabilir.
-Böyle sağlam ve performansı iyi olan bir şirket için hisse fiyatı maalesef Çok düşük.
Niye mi? Hiç bilmiyorum, ama er ya da geç değerini bulur.
Bir çok şey iyi iken Bana ters gelen gelen tek şey iyi performans gösterdiğini bilen ve gözleyen GENPAZ niye hisse satar???
Böyle bir hissede urumsal yatırımcı ın da gelmesini beklemek lazım...
Keşke bir de hissenin yi ve fırsatçı bir spek i olsaydı, show time iyebilirdik ama muhtemelen yine uyuzluğunu sergileyebilir.
Her şeye rağmen gelen mali tablolar üvenli ve huzurlu bir şekilde doğru zamanı beklemeye devam etme mesajını ve cesaretini veriyor.
Umarım yarın ve haftaya moral bulacağımız bir performans sergiler, şayet bu gerçekleşirse ve hala Genpaz satıcı olarak karşımıza çıkarsa o zaman yapacak yorumumuz kalmaz ve neyi bilmediğimizi tartışmaya devam ederiz.
Hepimize umutlu ve şanslı seanslar...
6 senedir taşıyorum, bir halt olmaz bu senetten. Bu iyi bilançoya rağmen yarın bir spike atar, sonra yeniden süründürmeye devam.
Keşke tersi olsa da, hak ettiği 2'lerin üzerine gelse. Ben de elimdekinin yarısını takibimdeki düşük kalmış, daha yatırımcı dostu senetlere dönüştürsem... Ama spek amca böyle bir şeye müsaade etmez tabi, o yüzde 5 - 10'lara çalışıyor hep.
6 senedir aynı rakamlarda dönmesinden bıktım. Bununla aynı fiyatlardaki hekts 7-8, cemts 4, alka 4-6 oldu, bu hala 1'li rakamlarda. 0'cı Menderes'in 1'li rakamlardaki versiyonu. Gerçi ondan farkı her sene 3 - 5 kuruş temettü de atar...
Yatırım tavsiyesi değildir, kendimce sesli düşünüyorum sadece:)
Bu arada İtalya'dan zarar yazmaya devam... GK'da İtalya faaliyetlerimizi durdurma kararı aldık demişlerdi, ona rağmen zarara devam. ..
YTD
almak isteyipte bir türlü almaya elimin varmadığı tek hisse gentaş diyebilirim..
sebebide 2 kuruş artsın ya genpaz satar ya çelik nakliyat satar olmadı kahraman ailesi satar,yıllardır bu böyle..
her an acaba şimdi yine satarlarmı tedirginliği var..
ve bi türlü satmaktan,uğraşmaktan bıkmadılar,bu nedenle karının iyi gelmesi bişey ifade etmiyor.
gentaşın değerini bulması için ana ortakların şu süre zarfında hisse satmayacağız açıklaması yapması gerekir.yoksa işi zor.
gentaşçılara hayırlı ve bol kazançlar..
YTD
Ben de bir zamanlar çemtaş ta idim, vedalaştıktan sonra OA de çıktıktan ve roda yı ellerinden çıkarınca bir yere geldi.
Demekki engeller kalkıp, zamanı gelince ederine ulaşıyor. Bu bazan geç oluyor.
Çemtaş tan sonra geçtiğim mipaz da bu yıl yıllar sonra 3 ayda her şeyi telafi etti.
Bu uyuz gentaş a geçilir mi derken, mipaz ın 2,6 dan satış fırsatı vermesi beni bu sefer güvenli liman ( uyuz ama bu sefer olacak hevesi ve hayali ile) ve potansiyel bir durak olarak buraya getirdi.
3. Çeyrek verilerini bekliyordum, iyi de geldi sayılır.
Umarım sıra bundadır.
Malumunuz, borsada timing kadar geçiş kararlarında bazan şanslı olmak ta gerekiyor.
Bakalım bu sefer şanslı olacak mıyız.
Ben cesur ve umutluyum.
Umarım siz haklı çıkmazsınız:-))
Bu güzel bilançoyla Genpaz elinde kalan hisseleri rahat satar,sanırım daha önce sattığı 2 milyon lot civarı hisseyi tahta yapıcılara devrederek kuruyan tahtasına likidite sağladı,şimdi hareket için alt yapısı hazır.
tavan olamıyor yani alış fırsatı veriyor bu nedemek verecek patron. Ya da herzaman bu olur imkb çöker bunlar fırsatları kaçırır
Kağıda fazla talep yok.
Geri geliyor.
1.56 15555
1.57. 65000
Kurumsal yatırımcı tek çeyreklik sonuca bakarak yatırım yapmıyor , iki üç dönem üst üste aynı performansı görsünler o zaman şimdi 1.50 den almadıklarını 3 den de alırlar. Maalesef ben son 5 yılda bu kâğıtta iyi performansın birkaç dönem devam ettiğini göremedim. İnşallah bu sefer farklı olur da yıllardır bu kağıdın kahrını çeken arkadaşlar yatırımlarının karşılığını alır.
MI 4W cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hisse çok güzel kar açıklamış dostlar....
2017 çeyrekleri sırası ile 3,6 milyon 10 milyon 18 milyon
ciroları ise şöyle olmuş..69 milyon 79 milyon 87 milyon
net kar marjı sırası ile.... %5 %12,6 %20,6
bu performans mükemeldir...
ciro artışı ile birlikte kar marjının artması çok güzeldir...bu hissenin şu anda defter değeri zaten 1,9 tl civarlarıdır...
bu son gelen toplam 31 milyonluk kar göre fk sı 10 olacak şekilde hesap yaptığımızda 31/3=10,3*4 =41,2 yıllık kar.....41,2 toplam kar*10 =410 milyon tl piyasa değeri /110 milyon ödenmiş sermayesi =3,7 tl olması gereken fiyat....
fk sını 10 değil de 8 olarak ele alırsak o vakit de olması gereken fiyat şöyle olmalı.....41,2*8=330/110= 3 tl
yok eğer bundan sonraki çeyreklerde tıpkı bu gelen çeyrek gibi 18 milyon kar getirecekse ?? o vakit fk sı 10 olacak şekilde bir hesap yaptığımızda olması gereken değer şudur : 18*4=52 milyon tl yıllık gelir *10=520 milyon tl olması gereken değer.../110 milyon tl ödenmiş sermayesi =4,7 tl olması gereken fiyattır...
biz gene de fk sını 10 değil de 8 olarak alacak olursak o vakit de değer şöyle olur : 52*8=416 /110 =3,78 tl...olur...
bu şekillerde yaptığımız hesaplarda şu sonuçlar ortaya çıktı: 3 tl , 3,7 tl ,4,7 ,3,78 tl gibi fiyatlar ortaya çıkıyor...özsermayesi (defter değeri)1,9 civarlarındadır...
kısacası piyasa hakkını verirse en azından 2 tl ye çıkması gerekiyor...en fazla ise 3 ,00 ila 4,70 tl aralıklarına da çıkarsa kimsenin itiraz edeceğini sanmıyorum...
geçmişte takip ettiğim bir hisseydi ama uzun süredir takip etmiyorduk....başka hisseler ile ilgilenmekten buna zaman ayıramadık...bence piyasanın kurtları bu hissenin farkına varırsa ??? vede patron da artık engel olmazsa ??? vede piyasa da çok bozulmazsa ??? hisse çıkış yapacaktır....
tüm bu bilinmeyenlere rağmen benim düşünce hala pozitiftir....çıkacağına inanıyorum...benim düşüncelerim bunlardır dostlar...umarım tüm ky dostlar kazanırlar....
dün akşam ciddi iyi gelen 2 tane bilanço vardı...
her ikiside uzun süredir fiyatları baskı altında olan hisseler..
kutpo ve gents..
gents fiyata göre daha iskontolu ama kutpo da gayet iyi açıklmaşıtı...
kutpo %6 gibi açtı... şuan %13 lerde..
gents ise %9 artıda..
burada olaya malın sahibi devreye giriyor...
ne yazıkki malın sahibi karaktersiz olunca bu hisse %3 artı kapatır ancak...
yarın da onu verir... başladığı yere gelir..
ne yazıkki...
Hadi bakalım köşeyi döndünüz o zaman sizin hesapların yarı fiyatına bile 1.60 ortalama ile 800.000 lot var satışta. Topla toplayabildiğin kadar.
He tabi piyasa göçmezse , patron satmazsa , patron başka şirkete kar aktarmazsa , bu çeyreğe özel yüklü bir siparişten dolayı bu kar gelmediyse , düşük dolarla aldığı hammadeden dolayı bu çeyreklik kar artmadiysa , herkes alır da kimse satmazsa , dayının biri koltuk atarsa vs. off ne çok bilinmeyen var. En gerçeği tahtada fiyat 1.55 .
Bir bilene sormak lazım...borsada kural şu mu:bir hisse eninde sonunda hakettiği değeri bulur...bu kural gentas için geçerli midir
1,59 günlük olarak bu güne kadar kapattığı en yüksek fiyat...gördüğü en yüksek fiyat ise 1,64...şu anda bu iki nokta güçlü dirençlerdir...buralar aşılır mı bilemem...???aşırlırsa o vakit diğer hedefler söz konusu olabilir...
Eğer bu kar rakamları sürekli bu şekilde gelecekse veya yakın rakamlar.gelecekse isterse patron tüm hisseleri satış yapsın hisse yerinde duramaz. Ancak hissede sürekli baskı var. Satışlar var. Son çeyrek karını ellerindeki hisseleri satmak için yüksek göstermiş de olabilirler
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
özkaynaklar 199,258 milyonmuş....yani tüm varlıklarını sattığınızda elinize bu miktar nakit geçiyor....bu miktarı ödenmiş sermayesi olan 110 milyon tl ye böldüğünüzde hisse başına 1,81 tl düşüyor...şu anda defter değeri orası görünüyor...
bir çok kaliteli hisse bu defter değerinin katlarında işlem görüyor....gentaş patronu da artık bu aybı düzeltmesi gerekiyor..
kademeler nasıl dostlar ??
Bu hissenin bilançoları ni hektas in 10 sene önceki bilançoları na benzetiyorum. Hektas 10 sene önce takip etmeye başladım . Hektas patronları çok dürüst her sene karının yüzde seksenini temettü olarak dağıtır. Daha önce karları düşüktü ancak her.sene karlarini enflasyon üzerinde artırdilar hisse 10 sene içinde çok güzel yerlere geldi. Bir ara piyasa değeri gentas ile aynıydı ama su an gentas in ucbucuk katı. Temettü leri saymıyorum . İnşallah gentas da ileride bir hektas olur ve patronları elde ettiği karları bizlerle paylasir
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hatırladığım kadarıyla temetü veren bir şirketti gentaş....umarım patron dürüst olur oda kazanır ky da...bakın sabancıların elinde sasa varken yıllarca süründü...kimseye zırnık temetü vermediler ve yıllarca yatırımcıyı süründürdüler...ama sasayı erdemoğluna satınca şirket kar patlaması yaptı....fiyatını 0,70 kuruşlardan 8,50 lere kadar çıkardı...bu süreçte patron da kazandı yatırımcı da....
şu anda erdemoğlu devletten 14 milyar tl ye varan yatırım için teşvik bekliyor...olursa türkiyenin sayılı zenginlerinden olur...
aslında insan ne ekiyorsa ALLAH ona ektiğini biçtiriyor...patron akıllı olursa güzel ekinlerinden güzelce yer...
anele son iki çeyrektir çeyreklerde 20 milyon civarı kar getiriyor....onun da sermayesi tıpkı gentaş gibi 110 milyon tl...anele nin fiyatı bu kar beklentisi ile 3,60 ı gördü...bilançosu geldi ve beklenti de dün akşam gerçekleşince bu sabah satışlar oldu onda...
şu anda gentaş da artık 18 milyon tl civarı kar yapmaya başladı...bu şekilde devam ederse ?? ederine gitmemesi için bir neden yok...
Zayıf piyasada 1.5 üzerinde durması olumlu..ederi bu rasyoları korursa 2.5-3 tl..ytdeğildir