Bu hacimsizlik rekorunu hayra yorabilen var mı?
Printable View
Bu hacimsizlik rekorunu hayra yorabilen var mı?
lan bi yeşil çubuk diksene be ya ytd
Bu hisse kendi başına terkedilmiş, ky den başka hiçbir piyasa yapıcının uğramadığı, ancak zaman zaman bazı kurumsal fonların girip hisseyi geberterek çıktıkları (bknz . 2016 kasım) sadece ky nın ucuz bulduğu bir hisse malesef. Bilmiyorum, yanılıyor da olabilirim.
18 kasım 2014 kapanışı 3.22 x100 81.329 . 3 yıl 9 ayda %20 artan endekse karşın elinde egser tutan için kazanç 0 malesef. Şirket zararda mı? Hayır, 75M sermaye ile 2014 yılı karı 38,3M, 2015 50,8M , 2016 29,1M , 2017 47,9M , 2018 ( 6 aylık 20M gelse) toplamda eder 186,1 M net kar! 4,5 yılda. Şu anki piyasa değeri 243 M . Şirketin ucuz oluşunum önüne geçen ve biz ky lerin göremediği başka birşey olmalı.
https://i.hizliresim.com/VD9aOv.png
18 temmuz 2018 den bugüne kadar takas değişimi . y t d
Düşüşte ilk 5 içinde :(
Karlılık ve satışlar iyi sayılır.
6 aylık 32.7 milyon kar
Satışların Yaklaşık %45'i ihracat (genel olarak dolar gibi)
Yatırım Tavsiyesi Değildir.
son iki çeyrekle birlikte 3.xx F/K gibi düşünebiliriz.
paritenin dolar lehine olan gelişmesi ikinci çeyrek içinde olumlu
satış gelirinde 55 MİLYON TL ( USD) ihracat geliri
10.4 MİLYON USD varlık
5.5 MİLYON EURO yükümlülük
bu çeyrek beklenen 11 MİLYON USD ihracat
tüm bunlar inşaatta yaşanan durgunluk ve enerji maliyetindeki
artış olan bir dönemde karın artışı (% 35) olumlu duruyor
2017 ikinci 3 aylık 12.180 MİLYON TL
2018 ikinci 3 aylık 22.222 MİLYON TL net kar rakamları
% 82.44 oranında kar artışı görülüyor
Kur artışı ve ihracattaki canLıLık iyi sonuç getirmiş. Bilanço likit.
Egeser'in borsa fiyatlama tarihi (özellikle son dönemlerde) bazen piyasanın genel durumu sebebiyle, bazen de sebebi anlaşılamayan bahanelerle İÇ EDİLMİŞ güzel bilançolarla dolu. Bu bilanço da onlardan biri mi olacak? Yaşayıp göreceğiz. F/K 4,07 ve bu faaliyet karlılılğı performansıyla (güncel fiyat olan 3,07 lerde kalması durumunda) F/K'nin 3,00 seviyelerine ineceğini öngörmek sadece KY'nin bir öngörüsü olarak mı kalacak göreceğiz.
6 aylığı güzel. ucuz hisse, ederi 6,74 YTD
Bu gün 3.50 ve üzeri kapatsak iyi olacak...
derinlik,kademe,işlem nedir acaba?
nasıl bıktırmıs mılletı yorum yazan yok kagıtta kucuk yatırımcıda az bellıkı helal egser spegıne
Teşekkürler sayın kartopu...
Tavan olmuş...tavan bozulmuş...en yüksek işlem de tavan kademesinde gerçekleşmiş.Toplam işlem hacmi de son 6 yılın rekor hacmi oluşmuş. 3,57 üzeri kaldıkça yeni bir trend oluşumu için güzel hareketlerin devamı gelir mi göreceğiz.F/K 4,76
Döviz riski yok heralde.. bayağı hoş duruyor 3.10 fırsatı verirse almakta fayda var... Beklenti var mı bu kağıdın kompetanı arkadaşlar
Lenovo P1a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
deniz bey maliyetlerdeki -3,4 milyonluk mamul stok değişimi rakamının, faaliyet karına katkısını sizin gibi deneyimli bir göz kaçırmış olamaz.
Ben gözümden kaçırmıştım, bir arkadaşım dikkatimi çekti bu konuya.
Aslında faaliyet karı sırf bu nedenden dolayı 3,4 milyon daha az gelecekti.
Bu marjlar tek seferlik oluşmuş gibi görünüyor ve tabii ki sürdürülebilir değil sanki.
Mesela geçen senenin aynı çeyreğinde mamul stok değişimi faaliyet karını azaltıyordu.
Yorumunuz nedir bu konuda?
üretim giderleri hesaplanırken
stoktan çıkan vede giren mamul mal etkisine bakalım
olayı basitleştirelim
100 paket seramik ürettiniz dönemde
bunun 5 paketi fabrikanın deposuna girdi
yani 95 paket sattınız
depoya girenin maliyet değeri üretim giderlerinden düşülür (3.455.579 TL )
depodan alınan malın bilançoya pozitif etkisi olur (eski maliyet değeri)
depoya giren mamul maddenin bilançoya pozitif etkisi yoktur...
Teşekkürler sn. deniz güneş.
Egser'in doğalgaz kojenerasyon sistemi var. Ve buradan elektrik üretiyor.
Botaş'ın geçen gün bu santrallere yaptığı %50 zammın maliyetlere olan katkısını simüle edebilen var mı aramızda?
Bir de bu Kemalpaşa İzmir limanı tren hattını kullanıyorlar mı lojistik maliyetlerini düşürmek için.
Eskiden bu hikayesi vardı. Sonraki gelişmeleri bilmiyorum.
Giderlerin %35 i enerjiydi sanırım. Bunun %50 artışı %17,5 maliyeti arttırır. Ancak yerli kömür falan kullanılabilir diye düşünüyorum ( detayı bilmiyorum ). Hammadde ve işçilik giderlerimiz TL.
Ancak dolar ikiye katlandığı için ihracatta karlılık artar. İthal ürünler artık pahalı iç piyasada da rekabet avantajı sağlar.
beyler ben firar etmiştim 1 hafta önce söyleyim dedim kalanlara bol kazanç ytd
İyi olmuş.