Evet geçen seneye göre hesaplayınca 4.2 milyar kar çıktı
Geçen sene yatırım gelirleri biraz daha düşüktü ve prim verimi %45.
Bu biraz daha gerçekçi bir kar tahmini oluyor
Printable View
3, çeyrek bilanço açıklandığında hisse fiyatı 61 civarları diye hatırlıyorum en azından para kaybı yaşatmadı yüksek enflasyonda diğer hisselere göre durumu iyi sayılır Anadolu sigortanın.
Forumu okuyan ziyaretçi 176 kişi fakat foruma yazı yazan sadece 3 üye normal değil dimi.Anadolu sigorta forumu 5 üyeyi geçmez düşüncelerini yazan fakat diğer forumlar hisselerine gidin mesela Erdemir vb.yazan üyeler fazladır sürü psikolojisi Anadolu sigortada maliyet 30 civarları olanların işi bitmiştir hissede temettü yada bedelsiz sermaye artırımı olursa pozitif olur ytd.
Ellerinize sağlık Nurullah Bey,
piyasa 2 beklerken siz hep gerçekçi ve doğru olanı cesurca tahmin ettiniz koca yatırım kurumlarını ki dediği yerde 4 ve üzeri demek büyük cesaret ister çok çok teşekkür ederiz paylaşımlarınızın devamını her zaman bekliyoruz,
Saygılarımla
Fala inanma, falsız da kalma durumu aracı kurumlarda da var.
Deniz Yatırım 2022 4. çeyrekte anadolu sigorta'ya 21TL hedef ve 274 milyon 2023 net kar tahmini vardı.
Şaka gibi, yılı belki 9 milyar ile kapatacak, aracı kurum 274 milyon diyor :yahoo:
Tamam Türkiye'de döngüler çok hızlı ve çok kırılgan ama bu kadar sapma nedir ya?
Ek 30002
Nurullah bey meyve verecek agac taslanir diye bir laf vardir.Turkiye sigorta ve Anadolu sigorta bu durumda bilancolarin aciklanmasina cok kisa bir sure kala. Bu arada Ocak ayinda A.Sigortaya benden 3200 tl odeme .corbada tuzumuz olsun.
CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Maalesef bende bilmiyorum.Yazsalar kap ta ne olur sanki..Guya kurumsal sirket bunlar..Yazan yaziyor.
3 haneli rakamlara yükseliş yaşayacak net gözüküyor işler yolunda Anadolu sigortada tahminim son çeyrek Şubat ayı ilk haftasında açıklanır ytd.
bence terste bırakabilirler...hiç ummadık anda atabilirler...millet uyanmadan bilançoyu yollayıp,millete 80 90dan verebilirler belki malı..yoksa millet bilançosu yaklaştı diye çökerse mala tahtacının işine gelmez...tabi benimkisi komplo teorisi...
Yine SEDDK'dan değişiklik haberi geldi. Muallak tazminatlar için indirgeme oranı %35 olmuş. Eskiden %28 idi. Şirkete mail attım umarım doyurucu cevap verirler. Bilançolar için olumlu mu anlayamadım. Anladığım kadarıyla, bugüne indirgeme oranı yüksek olacağı için Sermaye Yeterlilik Oranı nı yükseltir. Bu da daha fazla temettü demek. Şirketten mail gelirse buraya yazarım. Ayrıca bilanço tarihini de sordum. Büyük ihtimal "ileri zamanda açıklanacaktır" tarzı cevap gelecek
https://www.seddk.gov.tr/upload/2024...li_genelge.pdf
Nurullah kardesim mevcut 9 aylik kar+son 3 aylik kar+bu karla birlikte zaten katbekat olan ozsermayenin dahada artacagini dusundukce bende bu donemi Anadolu sigorta donemi olarak acikliyorum.Benim bizimkinin dayanagi var hesaplara gore...KUTLU OLSUN.[emoji3]
Pasta büyük olunca dökme seanslari.Sigortacilik guven isidir..Musterisinide yatirimcisinida kollamali spek oyunlarina museade etmemelidir.Koskoca is bankasi yeni yilda holdinglesecek ve A.Sigortada bundan olumlu yonde nasibini alacaktir.Da simdilik sahnede bay spek gosterisi var..
XU100 defalarca deneyip geçemediği 8100 civarında eski düzeltme sürecindeki 5100 benzetiyorum.
Yeni zirvesi 72,70 53 civarlarından iyi yükseliş yaşadı.XU100 7,200 den 8,100 anadolu sigorta seans kapanış 69,05
Sonuç olarak çok iyi denmez fakat en azından hissede bekleyenlere yüksek enflasyona rağmen para kaybettirmemiş.Farklı sektörlerde hisseler 12 aylık zirvelerine göre %30 hatta %40 üzeri çakılmış durumdalar para zararda üstüne koy enflasyonu bitmiş durumdalar.
Ocak ayında yeni yılda 3 haneli rakamları görür yazmıştım olmadı sağlık olsun.
Aylık takasta yabancılar alım tarafında yatırım fonları satım tarafında yatırım fonları payı % 8,20 ciddi malı var.Yabancı payı Cıtıbank %6 tahminim yabancı oranı artmaya devam ederse yeni zirveler görülecektir ytd.Kaynak İş cep.
İş yatırım sayfasından baktım farklı kaynak yabancı oranı %7,08 geçmiş tarihlere baktım anadolu sigortada belirleyici olacak olan yabancı yatırımcı payı olacaktır ytd.sadece tahmin diyelim 3 ay sonra belli olur yanılıp yanılmadığım.
Neyse haftayı iyi kapattı fakat kaderinde hep ucuz olacaksın anadolu sigorta aynı ismen gibi kaderlerinizi yaşıyorsunuz.
Kilidi kırarsa yabancılar kıracak kısmet ytd.
Anlamadigim Anadolu ve Turkiye sigorta gerek mevcut 9 .ay bilancolari gerek 12.ay beklentileri Faizlerin en az 4/5 ay daha yuksek seyredecegi( ki hersey yolunda giderse) artan police prim bedelleri gozonune alindiginda bu fiyatlar ucuz geliyor ama direncleri gecemiyor.100/150 lik kagitlardan ne eksikleri var? Enflasyon muhasebeside olmadigina gore bir hafta 10 gune kadar bilanco beklenebilir...
Maile cvp geldimi acaba?SM-N960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
merhaba, sektörde çalışan ve aynı zamanda ansgr'de yatırımı olan biriyim. seddk'nın yayınladığı muallak tazminat karşılığı (mtk) genelgesindeki değişiklik sektörü olumlu etkileyecektir. çünkü şirketler mevcut dönem sonu muallaklarına ibnr dediğimiz gerçekleşen fakat raporlanmamış karşılıkları da ekleyerek (yeterlilik açısından önemli bir kalem ibnr) toplam muallağı hesaplar. özellikle de kara araçları sorumluluk ve genel sorumluluk branşları uzun kuyruklu olduğu için (bu şu anlama geliyor, ilgili branşlarda zaman aşımları süresi fazla olduğundan -kısacası uzun kuyruklu- bugün kesilen bir poliçe vadesi içinde hasara uğramışsa 6-7 yıl sonra sana talebi gelebilir) ibnr yükü diğer branşlara göre her zaman fazla olur.
kısaca özetlemem gerekirse ibnr hesaplanırkenki iskonto oranı %35'e yükseltildi. bu şirketlerin mevcut ibnr yükünü biraz olsun hafifletecek olup hem hasar prim oranı hesabına dolayısıyla da teknik kar-zarar hesabına olumlu yansayacaktır.
umarım basit bir şekilde açıklayabilmişimdir.
Yatırımcı ilişkileri ile görüştüm Şubat'ın ilk haftası açıklanacakmış bilançomuz hepimize bol kazançlar getirir umarım
Tsk.ler bilgi icin.Muhtemelen subat ilkbhaftasinin son gunu son dk.dir.gun vermediklerine gore...Koskoca Anadolu Sigorta bir gun yazamiyor.
Neden acaba?CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Enflasyon muhasebesine tabi şirketleri için çok yoğun bir teknik çalışma içinde olduklarını belirtti Barış Bey bu yüzden de çok nazikçe özür diledi Anadolu sigorta enflasyon muhasebesi uygulamayacak fakat buna karşın enflasyon muhasebesi uygulanacak grup şirketleri için yoğun bir çalışma . Akşamanın sebebi buymuş fakat ilk hafta kesin bilançomuz geliyor
Taze haber Ünlü&Co Anadolu sigorta için hedef fiyatını 79 TL den 107 TL ye yükseltti tavsiyesini al olarak korudu şuana kadar en yüksek hedef kurumlar içinde daha önce Oyak yatırım 96 TL hedef fiyatla al demişti.Kaynak İş Cep.
Tahminim son çeyrek açıklanmasıyla temettü yada bedelsiz kararı olabilir.ytd.
İşler yolunda Anadolu sigortada tabi insan yükseliş yaşamasını istiyor o ayrı konu her ne kadar yüksek enflasyonda olsa maliyeti düşük olanlar için sıkıntı yok ytd.
Katılıyorum gecen yıl kayıtlı sermaye tavani yükseltilmisti bedelsiz ihtimali yüksek bencede. SM-N960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kesinlikle en kötü 2.5 milyar bence altı gerçekten şaşırırım. SM-N960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teşekkürler SM-N960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Anadolu sigorta iyi kapanış XSGRT iyi kapanış ters bir durum olmazsa tahminim ilk durak 100 civarları ytd.
XU100 kapanış yatay 8,010 işler yolunda.
Barış Yılmaz'ın 3.5 milyar tahmini var diye hissediyorum. Bence siz hesabınızı buna göre yapın. Kendisinin kar tahminleri tutarlıdır. Ne benim 4 milyarları ne de aracı kurumların 2 milyarları doğru. Ben hesabımı 3.5 e göre yapıyorum.
Özetle bu kar ve %30 dağıtılabilir temettü ile 5.52 TL gibi rakam çıkar
Tursg ve akgrt 10 fk ustu çarpanlarla fiyatlaniyor bu kardeşimiz neden hala 5 fk larda derdi ne?
SM-N960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Piyasa ucuz fiyattan fiyatlıyor Anadolu sigortayı herhangi bir nedeni yok ilerde belki aralarındaki makas kapanır.
Bekliyoruz bakalım piyasa en doğrusunu bilir SM-N960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
XU100 8,090 bir türlü geçemedi üstünde kapanış yapamadı 8,100 üzerinde aynı geçen seneki 5,100 gibi.Anadolu sigorta işler yolunda XSGRT iyi durumda ytd.
Anadolu sigorta XU100 hissesi değil bilinmesinde fayda var.
Sigortami attiriyor.policemi iptal edecegim.[emoji3]