sukut akli basinda yorum gorduk...
istisnalari tenzih ederim guzelim kordsa sayfamiza ugratmaz edecekler ...
agzina saglik baskan...
Printable View
https://invst.ly/6kxx0
Y.T.D
https://invst.ly/6ky0y
Y.T.D
https://invst.ly/6kyb1
Y.T.D
Adamlar yüz küsür patent diyor. Patent hemen getirisi olan birşey değil. Süreç içerisinde diğerlerinden ayıran bir husus. Ayrıca bu işi yapan rakip varmı yada kaç tane ona bakarım ben yatırım yaparken. YTD
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sessiz izlemek daha mantikli adap bilmeyenlere laf yetistiremem
12 tl olana kadar yazmayacagim
altin yere dusmeyle pul olmaz...
ustadlar neden sessizce kabuguna cekiliyor daha iyi anliyorum artik...
kucuk yatirimci yoktur
vizyonu olmayan kucuk dusunen yatirimci vardir ...
Sessizce izlemek daha mantıklıysa izle ozaman. Buraya her yorum yazana muhalefet olup cevap yazmak zorunda degilsin. Farkında degilsiniz belki ama kendinizi buranın agası ilan edip hisse hakkında kim olumsuz yazıyorsa elinizde sopayla kovalamaya başlıyorsunuz.
İnsanlar sizin gibiler yüzünden yorum ve düşüncelerini dahi paylaşmak istemiyor..
Siz agalar yazın, biz marabalar arada bi ugrarız.. Alın topik sizin olsun.
iyi aksamlar:)
Gereginden fazla düsüse bi mola verdi . Sert düzeltme oldu. Nice saçma hisseler bu kadar geri gelmiyor.
insallah yukari devam eder.
Saygilar .
YTD.
Ben biraz daha aldım bu düşüşte. Ne de olsa 8,40 lardan sonra iyi indirim kampanyası oldu.
Hatırlatma amaçlı son dönemdeki gelişmeleri yeniden yazalım. Yeni okuyucular için de faydalı olabilir.
Önümüzdeki dönem etkisini hissedeceğimiz gelişmeler;
Endonezya`da devreye giren kapasite artışı ve satışlara katkısı - (Etkisi 2017 4. Çeyrekte ve sonrasında görülecek)
Maliyetleri önemli ölçüde düşürecek INVISTA'nın satın alması - (Etkisi 2017 4. Çeyrekte ve sonrasında görülecek)
Eur/Dolar Paritesinin lehimize olması - (Etkisi 2017 4. Çeyrekte ve sonrasında görülecek)
Artan maliyetlerin fiyatlara yansıtılması - (Etkisi 2017 4. Çeyrekte ve sonrasında görülecek)
Brisa`nın yeni fabrikasına yapılacak satışlar - (Etkisi 2018 1. Çeyrekte ve sonrasında görülecek)
ABD`deki üreticiler için ve ticari havacılık sektörünün tedarikçisi olacağımız 100 milyon $ lık fabrikaların alınması (Etkisi 2018 2. Çeyrekte ve sonrasında görülecek)
İzmit fabrikasının kapasite artışı (Etkisi 2018 4. Çeyrekte ve sonrasında görülecek)
İnşaat güçlendirme kompozit ve diğer yeni ürünlerdeki ciro artışı... (Etkisi 2018 ve sonrasındaki 5 yılda görülecek)
Sizin gibi küçük yatırımcı avcıları ..anca konuşur..gerçekleri dile getirenleri hemen hedef haline getiriyorsunuz...belki başka bir isimle brisa da da yazıyorsunuzdur..sizin markadan orada da var...hisse 8,20 teker dönüyor buraya gider şuraya gider deyip millete mal aldırmaya ozendirip ellerine veriliyor tabiri caizse...
En nefret ettiğim kişilik tipleri pollyannaci ama kötü niyetli...belki o gün kendileri malını boşaltım diye hisseye methiye diziyorlar...neden sen nezaman methiye dizseler ardından hisse para küre aşağı düşüyor....
Bakın sizde anında saldirdiniz...
Lenovo A7020a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yani sonuç olarak geçen sene Mart ayında kordsa 8,80TL idi ve oradan aldık sizin gibi boş boğazlar yüzünden ..bist100 75binlerdeydi hatırladığım kadariyla BIST 100 şuan 112bin civarında kordsa 7,70 yani 1yil sonra yüzde 14 zarar...
Şimdi neyin hikayesini anlatıyorsun....
Lenovo A7020a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bilgisiz olmanız ayrı, Saygısız olmanız ayrı bir sorun. Sizin için üzülmekten başka yapacak bir şeyim yok.
Fiyatlar düşer de çıkar da. Zamanında doğru fiyattan alsaydınız siz de. Zarardaysanız maliyet düşürür ya da kol kesersiniz. Niye burada mesaj kirliliği yaratıyorsunuz?
Bizlere aşağıdaki grafikte gösterir misiniz geçen sene Mart ayında ne zaman 8,80 TL olmuş? Daha önce de Mart'ta 8,90 diye ağlıyordunuz? Karaborsadan mı aldınız hisseyi ne yaptınız?
Tutarsızlık sizin Borsa kariyerinizi olumsuz etkiliyor anlaşılan.
https://i.hizliresim.com/bBkWEZ.png
Kendi niyetinizle bizlerin niyetini karıştırmayın. Bu sene gelin Genel Kurul'a anlatın derdinizi o zaman. Gerçek yatırımcı mısınız değil misiniz görelim.
yazılarınız, hakaret, beddua, küfür içermesin. !!!
:yes:Alıntı:
Senetler bölümü, senetlerle ilgili temel analiz teknik analiz ve ilgili haberlerin paylaşılması için açılmıştır. Burada kesinlikle sohbet tarzı yazılar yer almamalıdır.
Forumun kalitesini korumak gerekir. Güneysu abimize katılıyorum.
Beklentilere gelince;
PD/DD: 1,25
Defter Değeri: 312 milyon $
ABD şirketlerinin satın alınması için ödenecek tutar 100 milyon $ yani defter değerinin 3 te 1'i
Olayın önemini boyutunu anlamak için bunu yazdım.
Şu anda merakla beklediğim konu bu satın almanın tamamlanması ve sonrasında bu şirketlerin kârlılığa olan katkısı. Hali hazırda çalışır durumdaki bu şirketlerin rakamları bilançoya hemen yansıyacağı için 2018 gidişatını net bir şekilde görebileceğiz. Muhtemelen 2. Çeyrek sonunda olayı anlarız.
Sıfırdan fabrika kurulmayacağı için bekleme süremiz kısa olacak ancak kasadan biraz fazla para çıkması söz konusu olacak gibi. İşin iyi tarafı teknoloji transferinin de sağlanacak olmasıdır.
Risklere gelince; Şirketlerin mali yapısını bilmiyoruz. Ayrıca yükselecek hammadde fiyatları temkinli olunması gerektiğini gösteriyor.
Dostum human devlet çıkarları, politikaları, doğrultusunda yürür tüm dünyada işler. Her nekadar alınmış olan şirket abd de olsada bu şirketin kendi ülkemde olması kadar riski de vardır. Sonuçta çıkarları paraya dayalı bir dünya. Kordsa bu riski mutlaka hesap ederek yapmıştır yatırımını ki alınan şirketin bağlantısı olan şirketlerde bir o kadar riske almis anlamına gelir. Ucu bağlı olan tüm konumları zedeler bu düşünce şekli. Sonuçta kords dünya üzerinde sahip bircok iş kolundayken, engelleme yapacak ülke veya ulkeciklerin riski de kordsadan daha fazla olacaktir. Yatırım tavsiyesi değildir.
iki goruste cok hakli ...
kordsa da pozisyon alan fonlari buyuk kismi abd devlet destekli sirketler ...
rusya kadar kuculecegini sanmam ama siyasi krizlerde herturlu silahlar da kullanilmakta ... bunu yapmasi ayni zamanda abd nin de itibarini sarsar ,abd ile is baglantisi olmayan ulkeler yok gibi ...
sahsi fikrim siyasi krizin bu denli derinlesmeyecegi ve temennim bu yonde ...
ki keza abd rusyada ki gibi turk sirketlerinin kapanmasini isterse ...bircok sirket etkilenir tani dogrudan olanlar daha cok olsada dolayli yokda tum ulke etkilenir ... bu da turkiye yi yenu baska pazarlara yonlendirir.
cin gibi...
bakalim onumuzde bilmedigimiz hangi siyasi gelismeler var ...
kordsa gecmiste hep iskontolu fiyatlarda olmustur lakin suan olmasi gereken degerin altinda oldugunu dusunuyorum yine iskontolu hale gelmek isterse ...sayin humanin belirttigi rakamlar ve hatta ustunde fiyatlanmalar gorebilecegimiz kanatindeyim..
ama kordsa yi kisa vade yerine uzun vade normalde uzun vade 3 yil ve ustu olmasi gerek ama zaman goreceli hale geldi bana gore artik uzun vade 1 yil ve ustu ...
dusunuldugunde pozitif oldugunu dusunuyorum...
bazi arkdslarin ricasi uzerine yazdim eskisi kadar sık olmasa da sadece gerekli gordugum hallerde yazmayi dusunuyorum..
dostum spenc ABD bizi suriyede durdurmak için her fırıldaklığı yapar.Bu zarraf olayını kullanacağı kanaatindeyim.Bence bunlar ekonomik bir darbe vurmak için ellerinden geleni yapacaklar.Ozaman da Abd ile iş yapan her firma etkilenecektir.En azından ilk etapta.Alım için ayrılan her 10 tl nin 3-5 lirasının kenarda nakit bekletilmesi taraftarıyım.
dostum KORDSA üretiği ürünler gelecek vadeden bir sektörün ürünleri.İlerde 10 lu rakamlar bile komik rakamlar olarak kalabilir.Çok stratejik bir şirket olma yolunda..Ama tüm bu yatırımlar kv mutlaka karı ve bilançoyu baskılıyacaktır..en az 5 yıllık bir yatırım düşünenler için inanılmaz fırsatlar sunabilir.Sabır hissesi olacak.Burası kesin..yani yatırım yapanlar buna dikkat etmeli...Benin tek hoşuma gitmeyen tarafı sabancılar..yatırımcı dostu olduklarına inanmıyorum.Yoksa soda dan daha çok pozisyonu burda alırdım.selamlar..
keşke böyle bir firma sabancılarda olacağına koçta yada iş gurubunda olsaydı.
kesinlikle ama kordsa ozellikle omer sabancinin uzerine titredigi bir sirket ...
sasa yi dahi kordsa ya yogunlasmak istedigi ocin sattigini dusunuyorum...
sasa yerini buldu ...tereciye tere satarken tereyi tereciye verdi direk sasa da kendini bukdu...
bakinizborda dahi sasa 1.5 ikende yaziyorduk rusya fabrikasi kapandiginda merinos almisti rusyadaki fabrikasi 30 bin iscisi vardi yakinda kriz biterse sasa tutulmaz dedik...
kiminin krizi kiminin firsati oluyor ne yaparsin...
diğer köyden taner hoca Brsia ya ederinin üzerinde fiyatlanıyor demişti..ki haklıydı da ..aynen dediği gibi oldu....Ama kordsa da ederinin altında fiyatlanıyor bence.
pardon yanlis anlamisim 5 yil ve sonrasi anladim ozur ... 5 yilligina yazmisin kesinlikle katiliyorum...
belirtmek istedigim bi nokta var ..satin alimlar nakit olacak...
2018 2. ceyregi ile baska kimlik kazanacak ...
abd deki 2 siket tek kisiye ait ve nakit para ile aliyor...
kasayi borclulugu etkilemiyor ...
ve bu yatirim satislarda %50 artis yapmasi bekleniyor ...
ozellikle katma degeri yuksek olmasi ve yeni pazar olusturmasi acisindan da gayet olumlu bi yatirim...
daha ocakta faaliyete gecen ve ayni zamanda temeli atilan fabrikalar var ...
heleki karbon ile arge yatirima donusmeye baslarsa her an cok buyuk suprizlere gebe bibsirket
bi sikette aranacak hersey var ...
temel ucuzluk beklenti ihracat katma deger
bide sabanci degil koc olsa tamam di:)
ama olsun onlarinda artik sasa ile kaybettikleri itibari kazanmalari lazim
bak mesela ben ne diyorum erdemoglu sabancilara sirket nasil yonetilir ogretti :)
bunu kordsa ile yikmalilar ...
taner abiye sordum ben egeen almasan veya satsan suan ne alirsin diye cevabi kordsa oldu bence de hakli suan egeen den aldigi temettu ana parasinin sanirim %40 oraninda o yuzden orda beklemekte hakli filmin sonunu gormek adina ...
eczyt da zaten uzun zamandir var ...
Bu şirket için şahsi fikrim; tamamı satılık olsaydı ve almak için param olsaydı hiç düşünmez alırdım. Borsadaki kağıt olarak bakınca orta ve kısa vadede böyle bir tahta sahibiyle hepimize ciddi sabır gerekiyor. ABD için ekonomi çok ciddi bir konu olduğundan bence dış politikaya malzeme etmez bu gibi şirketleri. Sonuçta kendi insanı da var işin içinde. Geçen sene Hollanda ile benzer problemler olduğunda çok ciddi yansıması olmadı ekonomik faaliyetlerde. Ancak olmayacağı anlamına gelmez.
Batı bu konuda biraz daha uzun vadeli planlarla ilerliyor. Ekonomilerini de düşünerek kademe kademe oyunlarını oynuyorlar. Biz tarihimzde bunun gibi ilişkilerin soğuduğu çok dönemler yaşadık daha önce biliyorsunuz. Şirketlerimiz hala ayakta çok şükür.
ortaklar güzel bir hafta olması dileğiyle.
2010 yılında küresel sera gazı emisyonlarının yüzde 14'ü ulaşım sektöründen kaynaklanıyordu. Fosil yakıt kullanımı hala ana CO2 kaynağıdır. Bu nedenle fosil yakıt tüketimini azaltmak CO2 emisyonlarını azaltacaktır. Sera emisyonlarını en aza indirgemek için daha katı emisyon hedefleri otomobil üreticileri tarafından belirleniyor. 2020'de AB CO2 otomobil emisyon hedefi kilometre başına 95 gram CO2, 2025 hedefi kilometre başına 68-78 gram CO2 aralığındadır.
Bu amaca ulaşmak için, otomobil üreticileri katı kurallar uyguluyor ve CO2 emisyonlarını sınırlandırmak için Orijinal Ekipman lastikleri seçiyorlar. Bu yüzden, lastik üreticileri şimdi diğer lastik performans parametrelerini kaybetmeden lastik ağırlığını ve yuvarlanma direncini azaltmak için çalışma yürütüyorlar.
Bir lastik yolda dönerken, mekanik enerji, "yuvarlanma direnci" nedeniyle ısıya dönüşür. Dolayısıyla, "yuvarlanma direnci" çarpıcı bir şekilde aracın toplam yakıt tüketimini etkiler.
Yuvarlanma direncini de etkileyen birkaç dış faktör: yük, basınç artışı, hız, uygulanan tork, lastik yarıçapı, genişlik ve lastiğin çalışma sıcaklığı.
Pek çok lastik üreticisi, lastiklerinin ağırlığını ve yuvarlanma direncini azaltmak için düşük yuvarlanma direnci yapıları ve sırt bileşiklerini kullanmayı düşünüyor.
Bu şekilde bakıldığında, Kordsa, lastik üreticileri için yenilikçi bir ürün sunuyor. Capmax® şeritleri, imalat aşamasında doğrudan lastik üzerine uygulanabilir. Capmax® bir kaplama olarak bir tabakaya uygulandığında kauçuk bileşiği miktarı 100-200 g arasında azaltılır.
08 Şubat 2018 - BAHADIR KAYA
tesekkurler baskan guzel bılgı ıcın
ayrıca tum lastıkler de kanserojen etkı yapmayan maddelerın kullanılması zorunlulugu getırılmektedır
bunu kordsa basarmıstır sırf bunun patentı ıcın dunya paralar teklıf edıldıgını duymustum ...
http://www.chemlife.com.tr/kordsa-co...u-gelistiriyor
http://www.kordsa.com/press_releases...g=1&d=&hid=353
https://www.google.com.tr/search?q=D...hrome&ie=UTF-8
http://www.horizon2020projects.com/horizontv/
izle izle bıtmez :)
kordsayı cozebılmek ıcın ayrıca unversty bıtırmek gerekıyor :))
gelecegın yıldızı ınsallah...
Sabancının Sanayi grubunun lokomotifi olan bir şirket sanmıyorum satsın. Ama kafaların değişmesi gerektiği kesin. Mesela perakendeden çıkıp petrokimya ve enerji sektöründe agresif büyümeyi hedefleseydi Koç grubu ile yarışta geride kalmazdı. Marketçilik ve teknoloji mağazaları zaman kaybı.. Sen Toyota`yı niye bırakıyorsun? Allah`tan Brisa ve Çimentolar kalmış.. Vizyon sınırlı bunlarda. Kalite de...