Aynen,tam Rus çocukları bu hisseyi yaz boz tahtasına dõndürdü..
...
Printable View
Aynen,tam Rus çocukları bu hisseyi yaz boz tahtasına dõndürdü..
...
Yatırımcı ilişkileri ile görüştüm. Alınacak olan tutarın finansal tablolarda dipnotlarda yazdığını iletti. Ancak net olarak bir şey bulamadığımdan 2016 yılından bu yana olan finansal tabloları inceleyerek
bir şeyler elde ettim ...
2015 yılında alınan karar ile borcun 228.413.677 Abd dolarlık kısmı mahsup edilmiş (Birbirlerinin borclarına karsılık sayılarak hesaptan düşürülmüş) ...
Geriye 130.000.000 Abd doları alacak kalmış ve bu borcun 31 aralık 2020 tarihinde ödenmesi kararlaştırılmış.
2016 yılıda ödenen faiz miktarı ile bu tutar 2016 yılının sonunda 147.705.701 Abd doları olmuş.
2017 yılında ise uygulanan %6 faiz oranı ile yaklaşık 159.000.000 Abd doları olmuş ...
2018 yılındaki finansal raporda ise faizin %9 olacağı belirtilmiş.
2018 yılının sonunda bu miktar yaklaşık olarak 173.310.000 Abd doları olur.
2019 yılındaki finansal raporda ise yine uygulanacak olan faizin %9 olacağı belirtilmiş.
Yani 2019 yılının sonu ile bu miktar yaklaşık olarak 188.907.900 Abd dolarıdır.
2020 yılında yine %9 luk bir faiz tutarı belirlenir ise tutar
205.909.611 Abd doları olur.
Bugünün kuru ile alacak yaklaşık 1.231.399.473 tl eder ...
Neden bilmiyorum 2018 yılından sonra faliyet raporlarında abd doları cinsinden ödenecek miktara değinilmemiş enterasan ...
Bu yazı burada dursun 31 aralık 2020 tarihinde gelecek olan miktarın ne kadar olduğunu kontrol ederiz
Saygılar ...
Kaçtan sattılar belli değil sanırım
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teşekkürler :) Grafik paylaşımlarımda ise merak eden olunca, grafiğin ne anlatmak istediğini anlatıyorum
Mesala bugün twitterda birisi sordu ve cevap verdim.
https://i.hizliresim.com/P7Rm6v.png
Bastırın a.na koyduğum kağıda bastırın. Bakalım ne kadar bastıracaksınız. Zavallısınız.
Su katılmamış ...Rus çocukları..
Gedik teki spek kimse........
Gedik ten veren o....Rus çocuğu,Rus vatandasiysa.
Diyecek bı şey yok
Böyle bir piyasada ayıp olmasın diye 1.70-1.71 gidip geliyor. Ahlak yoksunu mahluklar...
görün bakın bezdirmek için 1.68 veya 1.69 kapatacak. YTD
neyi bezdiriyor ki zaten kazandırdığı yok
ne zorlarına gidiyordur ama beni bezdiremedikleri için. sanki milyon lotlar var elimde... hahahaha
1.71 kapattı...yarın tavan açar mi
1.73 çok geridesin çoook
https://www.dunya.com/ekonomi/elektr...-haberi-461874
"Biz her zaman yerli ve yenilenebilir enerjiden yana olduk. Rotamızı, hedeflerimizi ve politikalarımızı bu felsefeyle belirledik. Sadece yerli ve yenilenebilir kaynaklı enerji üretimini değil, aynı zamanda kullanımını da yaygınlaştıracağız. Bu amaçla isteyen tüketiciler için yenilenebilir enerji tarifesi üzerinde çalışıldığını daha önce söylemiştik. Bu tarifeyle, sadece yenilenebilir kaynaklardan üretilen elektriği tüketmek isteyen kullanıcılara bu fırsatı vereceğiz. Tarife ile ilgili çalışmalar sürüyor. Şu anda TBMM'nin ilgili komisyonunda tarife üzerinde çalışılıyor. Meclisimizin takvimine göre süreç tamamlanacak. Sonrasında EPDK ilgili tarifeyi yayınlayacak. Böylece isteyen aboneler tedarik şirketleri vasıtasıyla bu tarifeden yararlanabilecek. Arzu eden abonelere de yeşil enerjiyi kullandıklarına dair bir sertifika vermeyi planlıyoruz."
Teknikte 1.74 ile dük oldu. Macd cross gerçekleşecek ...
İkinci hedefi 1.83'tür. ytd.
:)
Ben hedefime gelene kadar tutarım
2 3 saatlik ya da günlükte yüzde 2 3 luk değişimler beni etkilemez.
Ayrıca Kahin değilim tabi ki yanilabilirim, sadece veriler üzerinden yorum yapıyoruz.
Şu saatten sonra da şuraya bir grafik yorum atmam hadi bol kazançlar herkese ..
30.10.2018,
23.12.2019 ve 29.01.2020 tarihli özel durum açıklamalarımıza
istinaden, %100 bağlı ortaklığımız Zorlu Rüzgar Enerjisi Elektrik Üretimi
AŞ'de sahip olduğumuz payların tamamının 105 milyon ABD Doları şirket değeri
üzerinden Akfen Yenilenebilir Enerji AŞ'nin %100 bağlı ortaklığı İmbat
Enerji AŞ'ye satış işlemi tamamlanmıştır
Bedava gitti santral 200 milyon euro maliyeti var oranın.kalan borcu düşüp kalan 43 milyon dolar kalmış kasaya...negatif
Satış fiyatına bakarken satılan şirketin finansal borcunu da hesap ediyormusunuz
600 mln tl .. Hiç azımsanacak bir rakam değildir..
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yarın iyi bir gün olabilir..
Yukarı hep yukarı
....
Zoren cok borclu bir sirket ve borclar icin yuksek faiz odemekte. Her turlu satis borcu dolayisiyla faiz yukunu azaltacagindan su anda cok olumlu olacaktir. 105 milyon dolarlik bir borc azalmasi olacak. Ayrica dusen faiz ortami da faiz yukunu azaltacaktir. Ben hissede 2 ve uzeri olmasi gerektigini dusunuyorum.
23 Aralık 2019 tarihli açıklamamızda Şirketimizin iştiraklerinden Akfen Yenilenebilir Enerji A.Ş.'nin bağlı ortaklığı olan; İmbat Enerji A.Ş. Zorlu Rüzgar Enerjisi Elektrik Üretimi A.Ş.'nin, her biri 1 TL nominal değerde 58.500.000 adet paya ayrılmış, tamamı 58.500.000,- TL nominal değerli sermayesinde sahibi bulunduğu payların tamamının, ilgili kurum ve kuruluşlardan izin ve onayların alınması kaydıyla, akdedilecek Hisse Alım Anlaşması çerçevesinde satın alınmasına karar vermiş olduğu açıklanmıştı. Söz konusu hisse alım işlemi ile olarak ilgili kurum ve kuruluşlardan izin ve onaylar alınmış ve işlem 05.02.2020 tarihi itibarıyla tamamlanmıştır.
Böylece 05.02.2020 tarihi itibarıyla, Akfen Yenilenebilir Enerji A.Ş.'nin, bağlı ortaklıkları vasıtasıyla faaliyet gösterdiği yenilenebilir enerji santrallerinde daha önceden 632 MW olan toplam kurulu güç kapasitesi 712 MW'a ulaşmıştır.
İSTANBUL (AA) - Zorlu Enerji, bugün itibarıyla Sarıtepe ve Demirciler RES'lerine sahip Zorlu Rüzgar Enerjisi Elektrik Üretimi AŞ'nin yüzde 100 hissesini Garanti BBVA Yatırım aracılığıyla Akfen Yenilenebilir Enerji AŞ'ye devretti.
Zorlu Enerji'den yapılan açıklamaya göre, varlıklarını verimli şekilde değerlendirerek sermaye yapısını güçlendirmek ve yeni döneme daha güçlü girmek istediğini Aralık 2019'da açıklayan Zorlu Enerji, 135 MW kurulu gücü bulunan Gökçedağ Santrali'ni işletmeye devam edecek.
Önümüzdeki dönemde yeni yatırım fırsatlarını değerlendirecek olan Zorlu Enerji'nin satış sonrası üretim portföyünde yurt içinde 7 hidroelektrik, 1 rüzgar, 4 jeotermal ve 3 doğal gaz santrali, yurt dışında ise Pakistan'da 1 rüzgar ve İsrail'de 3 doğal gaz santrali yer alacak.
Şirketin toplamda 1,006 MW olan kurulu gücünün yüzde 61'i yenilenebilir kaynaklara dayanırken Türkiye'deki kurulu gücünün ise yüzde 85'i yenilenebilir enerjiden oluşuyor.
Kaynak : Anadolu Ajansı
satılan 80 mw 105 milyon dolar, elde tutulan 135 mw 180 milyon dolar para eder aşağı yukarı.kar veya zarar edildiği hakkında bir fikrim yok ama bir arkadaş 200 milyon dolara mal edildiğini yazdı böyle bir detaya ulaşınca fikir vermesi için paylaştım.
RES’TE 271.7 MW’LİK KAPASİTE
Zorlu Enerji Genel Müdürü Sinan Ak, Türkiye’de ve Pakistan’da hayata geçirdikleri rüzgar enerjisi projeleriyle sektörün en deneyimli oyuncularından biri haline geldiklerini belirtti. Sinan Ak, “Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde
100 milyon Euro yatırım ile toplam 80,3 MWm kurulu güçte
planladığımız Sarıtepe - Demirciler RES projemiz kapsamında, ilk iki fazı başarı ile tamamlayarak devreye aldık. Santralimizin geri kalan 19,8 MW’lik kapasitesinin 2016 yıl sonuna kadar devreye girmesiyle Türkiye’de 215.3, Pakistan yatırımımızla birlikte ise toplam 271.7 MW’lık rüzgar gücüne sahip olacağız” dedi. Kaynak: Zorlu'nun Sarıtepe-Demirciler RES’i üretimde!
https://www.enerjigunlugu.net/zorlun...mde-19255h.htm
Peruklu bedavaya mal vermez :)
Yarın ola hayrola ...
Santral çalışırken de bedavaya çalışmadı bunu unutmamak gerek ...
Finansal borçlar düşünülunce haber pozitif benim düşüncem. Ytd.
11.5 milyar finansal borcu var satılan finansal varlık borcu 5 senedir ödendi kalan borcu satıştan düşüp 43 milyon dolar para kalıyor yaklaşık 250 milyon tl.yarın zor bir gün
bu haberle de hareketlenmezse dükkanı kapatalım. ufak bir şeyler yapsa bari. ancak farklı yerlerde okuduğum yorumlarda kafalar karışık. olumlu diyen de var etki etmez diyen de.. sabah ola hayrola..
https://i.hizliresim.com/3gBa12.png
Üç nokta ...
Malda olmayanların çamur atmasına bakmayın yarın hayırlı bir gün 43 milyon dolar para girişi artı finansal borçtan kurtuldu yarın gapli yukarı açılış ytd