100k Devlet garantisi yönünden etkisi hariç, yatırım kuruluşu olmasının benim açımdan bir sakıncası yok. Hesapta maksimum aylık masraflarım için para tutmayı düşünüyorum. 50k limiti geçmem muhtemelen ama günlük faiz açısından çok iyi oranları var.
Printable View
Eylülde faiz artırımı yapmıcak fed..
ABD'de konut başlangıçları %12.3 düştü
http://www.bloomberght.com/haberler/...n-da-123-dustu
Yatırım tavsiyesi değildir...
İflas hukuku açısından bir banka , bir yatırım kuruluşuna göre daha farklı kurallara tabi. Yatırım kuruluşları bildiğim kadarıyla türk ticaret kanunundaki genel hükümlere tabi. Bankalar ise bankacılık kanununa. Tüm denetimler ve kontroller de bağlı oldukları kanunlara göre gerçekleştiriliyor. O nedenle aradaki fark 100kTL'lik mevduat garantisinden daha fazla.
iş bankası hep öyle..13.80 çok iyi vermiş..pazarlık yaparsanız 13.50
Kurcalamayin.
Kim nerede rahat ediyorsa orasa tutsun parasini.
Alan razi veren razi.
Hem herkes kucuk ve paraya ihtiyaci olan yere giderse onlar da doyar paraya ve size gorece yuksek faiz vermez.
Bakiniz 3 sene onceki Enpara'nin o gunku ve bugunku hali.
Syg,
Kredi karti aidatlarini istatistiklere gore sadece %5 geri istiyormus.
%95 ise hiic arayip sormuyormus bile.
Istemeyene banka geri vermez.
Bende 3 tane kredi karti var.
Onlar benden aidat alacaklarina ben onlardan puan, mil, para, indirim v.s kazaniyorum.
Syg,
İş Bankası gerçekten hep böyle.
Ben sordum müdürlerine bir ara,"güven" diye cevapladı.
Bütün bankalarda 100K devlet güvencesi altında dedim.
Kendisi yine "güven" veriyoruz dedi.
En çok mevduatı topladıklarını da belirtti.(Emin değilim olabilir de :whistling: )
Sevgi ve saygılarımla...
Isbank imparatordur.
Syg,
1.5 milyar dolar İş bankası bilançosu içinde hiçbirşey.
Ayrıca o 1.5 milyar doları hedge etmeden (swaplamadan) TL'ye çevirip TL kredi vermesi yasal olarak mümkün değil. Swap işlemi ise şu anda mevduattan daha maliyetli.
İş dönüp dolaşıp TL kredi yaratma kabiliyetine geliyor. Zurnanın zırt dediği yere yani.
Sözün özü mevduat toplamadan İş bankası dahi olsa yerinden kıpırdayamaz. Olmaz.
Güven verdikleri bir kesimden daha düşük faiz ile mevduat toplamaya çalışmaları stratejik olarak yanlış değil. Sonuçta ben bu hafta 30TL'yi beğenmemeye başlayan berberimi değiştirdim. Arka sokaktaki berber 15TL'ye kesmeye başladı, yıkama dahil.
Ama başkası ben saçımı 100TL'ye kestireceğim yıllardır aynı berbere saçımı kestiriyorum başkasına kestirmem derse de ona da saygı duymak gerekir. Herkesin rahat ettiği kafasına yatan bir tercihi var.
Bir de bugün @alisütcü adlı forumdaş sormuş. İş bankasının bedelli sermaye arttırması gerekse bunu hangi hissedarı karşılayacak demiş. Soru bana ilginç geldi.
İş bankası hissedarları:
İş Bankası Munzam Sandık Vakfı: % 39,95
Atatürk Hisseleri*: % 28,09
Halka açık pay: % 31,96
İş bankasının 1 milyar dolar bedelli sermaye artışı yapması gerekse sizce yukarıdaki hissedarlardan hangisi bu parayı temin etme gücüne sahip?
Forumdaşların fikirlerini duymak isterim.
İşbankasını Geçmişte Söylemiştim Tok Banka İhtiyacı Yok Mevduata.
Ayrıca Belli Bir Kitlesi Var +50 Yaş Üstü Mevduat Düşük vs. Bakmaz Yatırır.
Aynen...Benimki 40 yıl oldu...
Mevduata verdikleri oranı beğenmediğim için mevduat bankam değildir.
Ama okuduğum son banka raporları nedeniyle geçen ay mevduatı da İşbankasına taşıdım.
% 17 alıyorum 32 güne...Öyle % 13 falan değil. Biliyorum bu da düşük bir oran. Ama ortalık duruluncaya kadar devam edeceğim.
Bu Cuma vade günü.
Yeni oranı paylaşırım.
ISATR 1.000 TL nominal
ISBTR 29.000 TL nominal
ISCTR 4.449.970.000 TL nominal
Diğer pay gruplarında da ortaklar aynı. Sonuçta İş Bankası bedelli sermaye artışı yapamayacak bir kurum, en azından CHP'nin katılması imkansız. Sandık'ın ne kadar parası olduğu ise belirsiz.
Emekli maasini alir...
Faturalari oder.
OGS'leri de yukler ama kredi kartindan.
Kredi kartindan ve ek kartlardan yillardir aidat almaz.
Ama her gun 1000 TL parami fonumu satip bosda tutar.
Yeni bi adet ile artik 5. eft'den sonra eft basi 5 kaat alirim dedi, beni uzdu.
Ben de eft talimatlarini baska bir bankaya tasidim.
Syg,
Son banka raporları sadece çizelge değil ise ve bir makale tarzı yazı ise paylaşır mısın bizimle? Geçenlerde bir yazı paylaşılmıştı 6 bankanın çok açıldığı ile ilgili onu bir türlü bulamadım belki senin verebileceğin paylaşım işimize yarar?
Yatırım tavsiyesi değildir...
Bu aktifbanki bir turlu anlamadim... Yazildi cizildi ama nekadar güvenilir... Koskoca Çalık grubuna ait..Ama pat diye kriz geldi.. Dükkanı kapatiyoruz olabilir mi.. Mali mülkü oraya yatirdik..
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aktifbank'la ilgili sorumu tam ifade edemedim sanırım. Neden günlük faiz için ING, enpara, Vakıf'ın Arı'sı ya da kiraz hesap,vov hesap gibi hesaplar kullanalım burası varken. Bilip de kullanmayanların kullanmama sebebi nedir, bir dezavantajı var mıdır? Sorularım bunlardı aslında? Aslen Aktif Yatırım Bankası olarak geçiyor zaten. Nkolay bono ise bir sermaye piyasası aracı ve devlet güvencesi yok. Bunun farkındayım. Bunun dışında bir dezavantajı var mıdır?