https://i.hizliresim.com/FQqNmr.png
Printable View
Ecz.ilacin kuklası olmuş.in diyor iniyor.cik diyor çıkıyor.git kasadaki 1 milyarı ona Verde o çıksın bari.ozaman sende çıkarsın😄
Biz bilançosunu çok beğeniyorduk ama her halde şirkette bir sorun var.Açıkçası şüphelenmeye başladım.Bir türlü yükselmemesi veya ilk yükselişte hemen boşalıtması " hayra alamet değil"...
Ben eczacı arkadaşıma sordum bunları gayet iyi dedi hayırlısı bakalım, bilançoda ky üstüne oynayacaklarını sanmıyorum,kurumsal firma,
Bu kadar kasmasida hayra alamet değil bakalım nolcak.y.t.d.
Buradaki bilgilendirici yazılara göre hareket ediyoruz.Ayrıca Selec formunda gerçekten çok düzeyli yazışmalar oluyor.Bu yüzden de çok dikkatli yazmaya çalışıyorum.Daha önce hisseyi bilanço ve varolan duruma göre değerlendirmiştik.Daima olumlu yazılar yazdım.Hatta yönetim dahil birçok kişiyle konuştum.Hep olumlu bilgiler aldım.Buraya da yazdım zaten.Fakat bir türlü toparlanamaması beni tedirgin etti.Buradaki arkadaşları da yanıltmak istemem.O yüzden bütün arkadaşların yeniden bir değerlendirme yapmasını tavsiye ederim...
çok yüklü birilerinin girdiğini sanmıyorum,öyle bir durumda,o fırsatı vericek biri değil tahtacı,büyük ihtimalle mal toplu,
bu şekilde olmasıda gayet doğal sanırım,uçmayan uçakların,oynanmayan futbolun,dökülmeyen beton şirketlerinin tahtalarının uçması ğibi,,
Bilançoyu soruyorsanız birkaç defa yazdım.
Birincisi bu sene ilaca zam az olduğu için stoktaki ilaçtan karı geçen sene kadar olmayacak. İkincisi Mart ayının bir kısmı ile Nisan ve Mayıs ayının tamamında ilaç satışlarında ciddi düşüş olacağını tahmin ediyorum.
Mesela burada Covid hastaları ilaç kullanmıyor mu diyenler var. Covid hastalarına Çin'den Sağlık Bakanlığı'nın getiriği ilaçlar veriliyor. Selec ile ilgisi yok. Dediğim gibi buradaki arkadaşlar kabul etmese de virüsten dolayı oluşan furyada bu kağıda çok giren olmuş. Ama Selec'in virüsten dolayı güçlenmesi gibi bir durum yok. Eskiden burda ayda yıl bir yorum yapılırdı şimdi çok kişi var.
Şu ekonomik konjekturde kasasında 1 milyar para olan şirkete iyi şeyler bulmaya çalışıyoruz.Baska firma olsa diğer kağıtlar gibi 10 TL yi çoktan geçmişti.Ustelik milyonlarca emekli ve orta yaşlı raporlu ilaç kullanıyor( ben dahil) üstelik raporlarda otomatik uzatıldı
Yani ilaç satılıyor yine.Ama boşuna konuşuyor.Selcuk Ecza takmış kafayı Ecz.ilaca.onu takip ediyor.Birazda Ecz.ilac alalım bari😄
Sn Ebcim
Son günlerde selec birebir ecilc i takip ediyor. O nedenle selec e özgü bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum. Düşünüyorum mart ortasında karantina açıklandı. İlk çeyreğin altıda biri etkilendi. En kötü ne olabilir ki diye düşünüyorum. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın Endoplazmik, Selec' in bilançosunu ayrıntılı bir şekilde defalarca inceledim.Anladığım kadarıyla mükemmel bilanço idi.Ben açıkçası gözden kaçmış bir hisse zannetmiştim.Bu bilançoya göre bu fiyat hakikaten ucuz gelmişti bana.Fakat zaman içerisinde kağıt devamlı kıvranıyor.Çok kötü kağıtlar nerelere geldi.Bizimkisi resmen sürünüyor.Acaba bir yerlerde hata mı yapıyoruz diye düşünmeye başladım.Yoksa ilaç satışı özellikle hastaneler nedeniyle artışını sürdürüyor.Özellikle sıtma ve AİDS için kullanılan ilaçlar tedavi de kullanıyor.Yani burada sorun yok...Ama;şüphelenmeye başladım.Değerli arkadaşlar belki farklı görüşlerle belki yeni bir şeyler yazabilirler diye düşünüyorum...
ikinci yarı ilaç zammı için,rakamsal fikri olan varmıdır!kur etkilemiyor sanırım
200 sotok karı yazar sanırım
Haklısınız hakkaten bezdirdi. Bu kadar iskontolu şirketi de göz göre göre yukarı götürmüyorlar maalesef. Öyle yapsalar tüm muhasebeciler zengin olurdu. Adamların amacı kendimizden şüphe ettirip üç kuruşa sattırmak. Benzer durum uçan kaçan hisselerde de var. Acaba uzaya mı gidecek dedirtip, malı aldırana kadar yükseltiyorlar. En iyisi ekranı kapatmak, bazen diyorum acaba bilanço kötü gelse daha mı iyi olur. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tahta sığ,balina girmeye kalksa nirvanaya gider,
Incitmeden yâpamazlar,balinada sabır yoktur,
Bekleyelim bakalım o kadar hastanenin yapıldığı dönemdemi dikkat cekmiyecek,yâda evden kimse çıkamıyoru mu bilançoda gösterecek.. y.t.degildir..
Ben de beZdirme politikası olduğunu düşünüyorum ama aynı şey Tkfen’de başıma geldiği ve her yukarı gidişte daha da aşşağı geldiği için zaman zaman tereddüte de düştüğüm oluyor
Ama eğri oturayım doğru konuşayım, şirketin yatırımcıları bilgilendirmesi ile ilgili çok sıkıntılı olduğunu düşünüyorum
Bakın dün Migros 2020 hedeflerini revize ettiği bir yatırımcı sunumu yaptı
Benim ise şirketten aldığım bilgi aynen aşağıdadır
“İlgili mevzuat gereği halka açık şirketlerin geleceğe dönük beklentileri açıklamaları kendi tercihlerine bırakılmış olup, Şirketimiz bugüne kadar geleceğe ilişkin beklenti, hedef veya yatırım bütçesi konusunda herhangi bir açıklama yapmadığından güncelleme de sözkonusu değildir. “
Şimdi ben bir yatırımcı olarak şirketinize ortak olmuşum ve bana verdiğiniz cevap da bu.. dolayısıyla ISMEN ve MGROS değil ama SELEC benim için bir kumara dönmüş durumda .. yoksa şirketin finansallarının ve durumunun oldukça iyi olduğuna inanıyorum
Galiba bekleyip göreceğiz
Herkese iyi kazançlar
Değerli arkadaşlar, bir sorum olacak.Eğer yorumlayıp yanıtlarsanız sevinirim...Sorum:Virüs ile ilgili ilaç veya iğne bulunursa bunun dağıtımını Selec mi yapacak?Selec piyasanın % 42'sine sahip.Eğer dağıtımı büyük ölçüde Selec yaparsa RTA gibi günlerce tavan üstüne tavan yapar mı?...Şimdiden teşekkürler...
Firma ile görüşme yapmıştım.Cironun büyük bir kısmını eczanelere yapıyoruz demişlerdi.Zaten birkaç bölge müdürlüğünde var.Altunizadenin en güzel yerinde devasa ofisleri var.Turkiyede kaç eczane var bulamadım.iste onlara ilaç dağıtıyorlar.Yani onbinlerce müşterisi var.Var oğlu var da fiyatla yatırımcı arasında sosyal mesafe var.
Lkmnh'den ne eksiğin var ? :whistling: Mpark'ı yazmıyorum bile :oleyo:
https://i.hizliresim.com/9gIiQq.png
Sn Ebcim
Bu soru o kadar zor bir soru ki. Bunu kim bilebilir? Tabii ki olumlu etkilenir ama benim yorumum neticede kit üretmiyor sadece dağıtıyor. O da olursa tabii. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın Darat6741
Sonuçta migrosun %70 i halka açık, selec in %15 i. Bizim şirket borsa ile o kadar alakasız ki. Aslında bu uzun vadede olumlu bir durum bence. Patronu borsada gezinen şirketlerden birisi değiliz. Kısa vadede uçup kaçmasını da beklemek hayalperestlik olur. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kit üreten birkaç firma var. Ancak birini alırsa veya ortak olursa olur. Diğer türlü zor bence de.Olumlu olur elbet ama RTA gibi çok zor. Yalniz dağıtım işi de kârlı galiba 600 milyon kar ettiğine göre geçen yıl.
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Birçok şirket bilanço açıkladı.Ama ne hikmetse Deva.Ecz.ilac.Selec hala açıklamadı.Beraber hareket ediyorlar.Birgun inşallah 3 u birden tavan olur.
SELÇUK ECZA DEPOSU MESAİ SAATİ HAKKINDA
SELÇUK ECZA DEPOSU MESAİ SAATİ HAKKINDA
Sevgili Eczacılarımız
Ülke olarak Yaşadığımız Korona Virüs (Cocid-19) salgını nedeni ile Eczacılarımıza daha iyi hizmet sunabilmek adına tüm Türkiye’de olduğu gibi Diyarbakır, Batman ve Mardin şubelerimizde hergün saat 23:00’ a kadar hizmet vermeye devam edeceğiz.
Saygılarımızla,
Selçuk Ecza Deposu Diyarbakır Şube
Burada daha önce yazmıştım; şirket yöneticileri ve başka bir dağıtım firmasına telefon edip bilgi aldığımda bana" İşlerin çok yoğun ,yetiştiremiyoruz.Hatta yeni eleman alıyoruz" demişlerdi.Uzun lafın kısası üç aylığında 6 aylığın da iyi gelmesi gerekir.Ancak bana göre 6 aylık çok daha iyi gelecek.Tabi bu yazdıklarım bilgi,tecrübe ve tahminden oluşmaktadır...
Ancak biz ne dersek diyelim ne yazık ki karar spek tarafından veriliyor....
Ec.ilac ne istiyorsun Selec ten.Birak selecin ipini.Selec biraz kendin .yazık sana yaptığımız iyiniyetli yaklaşımlara.Ec ilaç taban olursa sendemi taban olacaksın.Yuh ki yuh.
bıyıklı ne yaptıgını bilmiyor ğibi
son dakka potaya sag kulvardan ky ğirdi,baş kaldırdı bakalım,karanlık finalden kim galip çıkcak
ısrarla ky kafasına vurdu ,zevk aldıgı belli totoşun