Milletin büyük çoğunluğu aynı görüşte. Birde kolaycı...
Printable View
babacan'in etkili olacagini dusunuyorum !
gerci hisse senedi olarak aldigim pozisyonu epey negatif etkileyecek ama [emoji4]
eger fetö hilayesi yazmazlarsa adama yol alabilir diye dusunuyorum ! ki bu ara da ara ara haber servisleri basladi , hazine de bazi fetoculerin ise aliminda babacan imzasi falan diye [emoji4] klasik artik
kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir !
Moody's: Türkiye'de kredi büyümesi için alınan tedbirler bankalar için negatif
https://www.bloomberght.com/haberler...r-icin-negatif
kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir !
Bit pazarına nur yağar mı? Belki. Gülün siyasete tekrar atılmak için hevesli olduğunu biliyoruz. Meral hanım tamam deseydi zaten Cumhurbaşkanı adayıydı bunu kendi ağzından da duyduk. Gül ve Babacan ın kuracağı muhtemel bir partiden adam olur mu, destek görür mü muamma.
Benim desteğimi alabilecek bir parti asla olmaz. Ama nasıl yıkanır yağlanır, prim yaptırılır, mevcut iktidar nasıl yıpratılır, yakın geçmişte yaşadık zaten. 15 günde vezir rezil, rezil vezir olur bu ülkede.
Bekleyip görmek lazım. Ama şahsi düşüncem en geç 2023 seçimlerinde bir siyasi değişim, bir iktidar değişimi ülkede artık kesin gibi. Tabiki bir erken seçim olasılığı her daim masada.
yeni parti felan bunlar hep gaz alma. sistem değişeli hikaye bunlar. erdoğan karşısında kimse duramaz. teröre suça karışan belediyelere gerekirse anında kayyum atarız dedi. konu kapanmıştır. erdoğan 54 doğumlu daha 65 yaşında. 2023 de bile 69 oluyor. böyle devam.
5.4 milyar dolar 2 ayda borçlanılmış. 2019 yıl borçlanma hedefi 8 imiş. bu kadar para girişine rağmen dövvizler düşmüyorsa düşünmek lazım
https://www.bloomberg.com/news/artic...could-backfire
Çakma muhalefet partilerinin çeşitlendirilmesinin tek sebebi insanların "demokrasi dışı yöntemlere" yönelmesini engellemek.
Yukarıda sayın proleter'in de dediği gibi "gaz alma".
Kuzey korede bile çakma muhalefet var, düşünün yani. :)
Kılışdarla kavga çok bayatladı. Bitmeyen diziye yeni bölümler çekmek gerek.
faiz lobisi bayram ediyor.. yatır faize akıyor. borçlanma ile döviz borçlanıp piyasaya akıyor kurlar sabit. faiz lobisi altın çağını yaşıyor. kurlar artsaydı faiz lobisi kazanamayacaktı.
6 7 aydır faizde yatmak gerekiyordu bu sırada dövizde yatanlar bitti. borsada yatan benm gibilere bitti. faizciler hayatlarının en güzel günlerinii yaşıyor.
bu faturayı sonra birileri ödeyecek..
Dolarda en kötü ihtimal buna benzer bir hareket bekliyorum. Bekletti bekletecek belki ama bu çanak kapanacak en azından.
https://resmim.net/f/xhJqGK.png
Türkiye de öyle yatırımcı profili varki akıl sır ermiyor. Ekonomik ve Jeopolitik rsiklerin neredeyse patlama noktasına gelen bir döndemde borsanın bu denli yükseltilmesi akıllara ziyan. Borsada çöküşün yaşandığı yıllarda hisse senetlerinin adeta tuvalet kağıdı kadar değerinin kalmadığı, birçok şirket hisselerinin kapandığı dönemleri hatırlıyorum da insanlar nasıl feryat figan ediyordu. Üstelik hisse senetleri bu kadar yüksekte değildi. Ben şuna eminim. Öyle bir yatırımcı kafası var ki Türkiye de ülkede savaş olsa ve olmaz ya olduğunu farzedelim borsa açık olsa bu yatırımcı iki bombardıman arasında Bankamatiğe koşup işlem yaparak hisse senedi alır. İşte bu kadar gözü kara bir yatırımcı profilimiz var.
İşin içinde .... fonu olabilir. Malum kur+faiz+enflasyon sarmalına yönelik alınan tedbirlerin ne kadar yapmacık ve aldatıcı olduğu ortada. Seçim öncesi ekonomi iyi algısı oluşturmaya yönelik atılan yapay önlemlere bi,rde borsanın yükseltilerek bakın borsa bile düzelen ekonomiyi fiyatladı mı demeye getirtiyorlar. O zaman seçim sonrası hepsi birden fena boşalırsa şaşırmamak lazım. Tıpkı 24 Haziran seçimleri sonrası yaşananlar gibi.
Bu işlemleri yapan kimler sence ? Yiğit BULUT ve şurekası...Bazı yabancı fonlar çok kısa vadeli vur-kaç amaçlı...Bazı çok uzun vadeli temettücü yabancı fonlar (EREGL-TUPRS talar mesela)...Bazı açıkçı aracı kurumlar (sabah açığa işlem yap akşama veya 1-2 gün sonra kapat)...KY yok denecek kadar azdır...Onlar da zaten son trene binerler...
Dolar 120. Mor siyah üzerine atınca çıkış için işaret fişeği gelir ancak.
https://resmim.net/f/CZQWoL.png
size bir grafik atayim bidakika matiksi açıp
https://i.hizliresim.com/bVpr8n.png
dolar arjantinpesosunun grafiği 7 den sonra biz 5 e geri indik onlar ise 9 a devam etmişler sonra 15 ve şimdi 40. o yüzen grafik felan hikaye masal
film 20 den sonra kopuyor ve imf anlaşması var şuan 50 milyaar dolarlık
7 8 olsa dolar kimse kalmaz dolarda 15 e devam etse 20 olsa sonra 40 herkes döviz kredisi alıp batmıştır veya bir şekilde dövizle açık yaparlar batarlar.
yani kim diyebilirdi arjantin parası 5 den 40 a olacak diye bu bir bilim değil ilim hiç değil
önemli birşey var o da temel tekniğin birbokuyok
Neyse yahu tartışmaya gerek yok. Herkes bildiği yoldan devam eder.
Arjantin grafiğine bakmaya da gerek yok. TL nin daha fena grafiği var zaten. 96 Temmuzundan 2001 Ekim ayına 20 kat.
Tecrübeli forumdaşların görüşünü almak isterim ; 12 martta vadesi dolacak olan dövizleri fizikiye döndürsem mi ? geçen seçimde '' seçimden sonra DTH lara el koyulacak '' dediler. 2 ay bankadan uzaklaştım. Sonra baktım ki yüklü faiz zararım oluyor, döndüm bankaya. Şimdi de yine her yerde aynı söylenti . Sokakta aktif yaşayan vatandaş olarak ekonomik sıkıntıyı da görünce '' ya bir de söylenti gerçek olur da dövizlere el konursa veya sabit kurdan TL ye çevirirlerse '' diye korkuyorum.
Gecelik döviz faizinde kalsam veya 32 gün bağlasam..... ya da Mayıs ortasına kadar dövizlerimle yatıp kalksam ... bilemedim. yatırım tavsiyesi değildir, tavsiye istenir.
Şahsi düşüncem böyle birşeyin olmayacağı/ olamayacağı yönünde. Bu çok önemli bir olay olur. Velevki oldu, zaten o vakitten sonra ülke öyle bir hale gelmiş/gelecektirki lanet olsun dolara da parasına da dersiniz.
Mesele bu kararı almak değil. Sonuçlarına katlanmak.
Öyle bişey olmaz...Kafayı bozmayın/bulandırmayın...
Adamın diline koz verirsen kullanır o da...CHP demek çöp demek diye...Yazık...Nasıl böyle bişeye izin verirler anlamak imkansız...Tam seçim öncesi ayağına kurşun sıkmak gibi bişey...
https://www.mynet.com/sisli-de-iscil...i-110104955129
Dostum sen bankaların günlük işlem dışında fiziki para tuttuklarını mı sanıyorsun..
Hangi dövize el koyacakmış devlet..
Sen bankaya döviz veya TL yatırdığın zaman banka onu alıp bir kasaya koyup üzerine de adını mı yazıyor.
Ortada el konulacak fiziki döviz falan yok..
Bu durumda da şu fiyattan dövizlerinizi bozdum da diyemez onlar kredi olarak dağıtıldı çünkü..
Kaldıki bankadaki paralara çöken bir devlet ile 50 sene!! kimse bir daha iş miş yapmaz..
Elinde tuttuğun dövizi bozacak kimse bulamazsın..
Bankaların yüklü dış borç anapara ve faiz ödemeleri ve mevcut dış borçları yenileme dönemi olarak Nisan ayı sonu veya Mayıs ayı ilk haftasında dövizde ciddi hareketlenmeler başlar. Bu tarihleri göz önünde bulunduracak olursak Nisan sonu veya Mayıs ilk haftasına kadar vade yenilemeyi tercih ederdim.
500 kere yazdım bu forumda AKP silip süpürecek yerel seçimlerde şaşırmayın..
2002 de siyaseti şekillendiren güçler CHP yi de ŞEKİLLENDİRDİ..
Bakın dikkat edin her seçim öncesi CHP de bir iç kavga yaşanıyor seçim sonrası aniden sular duruluyor..
AKP yi başa getiren adamların CHP içinde de adamları var!!!
RTE nin doları faizi düşürmesine piyasayı iyi etmesine gerek yokkkk..
CHP yi geçsin yeter..
CHP yi biraz kötülersin..
Sen de biraz popülarist politika güdersen millet sana yine oy verir..
Bilmukabil. Fiziki olarak devletin elinde sadece DTH lar için MB de tutulan munzam karşılıklar kalır. Yüzde 12 yanılmıyorsam. Karşılık oranlarını düşürerek,zaman zaman yaptığı gibi, bu dövizi piyasaya salabilir zaten. Ki bu munzam karşılık olayı yanılmıyorsam Derviş reformları ile birlikte geldi. Birçok ülkede de yok.
26 Şubat Salı 14:34 ÇAVUŞOĞLU: S-400 BİTMİŞ BİR ANLAŞMADIR, DİĞER AÇIKLAMALAR BİZİ İLGİLENDİRMEZ