Geçen haftalarda alan yabancı satarken bu kez başka alıcılar geliyor.
İnşallah ihale haberleri de gelir ve kısır döngüyü kırar.
Al/ sat yatırım tavsiyesi değildir.
Printable View
Geçen haftalarda alan yabancı satarken bu kez başka alıcılar geliyor.
İnşallah ihale haberleri de gelir ve kısır döngüyü kırar.
BİG'in twitlerini inceledim.Adı gibi böyyük değilmiş.
"Bugün 4.01 üstünde kapatırsa,yarın muhteşem olur" yazmış.
Anlaşılan o ki, yüksek takipçili olduğu için alttan alıp üstten takipçilerine mal satıyor.
Yazdığı o twitle alım yapan takipçileri katmr etiketiyle veryansın etmişler.
Biz şakasına BİG böyyük adam dedik emme çok sığ,çok basit, çok güçcük ve
sözüne güvenilmez, takipçilerine mal pazarlamak için twitteri kullanan biriymiş.
Eyyy patron...
Sen şimdi trader lara kuruş kaptırmadan hisseyi yukarı taşıma derdindesin bunu anlayışla karşılarım.ama benden bu getiriyi kaçıramazsın.doğru sen emek verdin ve şirketi bu hale getirdin ama unutma.finansal saldırı zamanında sen hisseleri satıp gittin ve ben bütün varlığımla taşın altına koydum elimi.bütün riski ben taşıdım.o yüzden şimdi bu getiriden en fazla pay hakkı benim.senden bile fazla benim payım var bu başarıda.o yüzden hakkım olanı almadan ayrılmayacağım...
Katmer özelinde yazmıyorum ve hiçbir ismi ya da şirketi hedef almıyorum.
Bir çok hissede spekülatörler cirit atıyor. Sermaye artışı, ihale, siyasi kararlar vs her türlü haberi de önceden alıyorlar. Maalesef patronlar da bu kişilere gidiyor.
Sonrasında önce yeteri kadar malı alıyorlar sonra sosyal medyada yazıyorlar, yazdırıyorlar, millet saldırınca , makineler alınca da karşıdan boşaltıyorlar. Gözüne ışık tutulan tavşan misali avlananların yanı sıra bir de bu arada illallah diyen satıyor.
Haber akışını bildikleri için sonra satılanları alıp nihai hareketi yapıyorlar. Bu kez siz sabretmediniz ne yapayım diyorlar. Finalde de biraz da alanlar taşısın diyorlar.
Baksanız hiçbir konuda da mangalda kül bırakmıyorlar.
Finansal gelişmelere göre fiyatlanmayan borsa ve şirketlerin kaderi maalesef bu.
Çare etkin bir SPK , bağımsız yargı...
Ömer Hayyam dan bir rubai yazalım.
Şeyhin biri hayatını bedenini satarak geçinen bir kadına sen kötü bir kadınsın demiş, kadında şeyhe hitaben evet ben senin gördüğün gibi kötü kadınım peki ya sen göründüğün gibi misin?
Al/sat yatırım tavsiyesi değildir.
Topiğin ilk 100 sayfasına göz gezdirdim.Yazanlar herkes şirkete veryansın etmiş.
şirkete tepki göstermiş.Bu şirketin bilanço bazında bir sorun yok.Şu anda mevcut bilanço
ile hisse çok yukarılarda olmalı.Şirketin en büyük sorunlarından birisi yatırımcı ilişkilerinin
çok zayıf ve bilgisiz olması.Yatırımcı ilişkiler birimi çok önemlidir.Piyasanın durumuna göre
şirketin piyasa değerinin ne olması gerektiğini,endeks durumuna göre hisse fiyatının ne olması
gerektiği konusunda patronu yönlendirecek olan yatırımcı ilişkileri yöneticisidir.Aracı kurum araştırma
birimleri ile diyalog halinde olması gerekir.Tepede yoğun haber borbardımanı ile patron malını satmış.
borsa tarihinin tepesini yenilemiş.Yatırımcı ilişkileri sorunlusu yatırımcıların zararda bekletilmesini ve
şirketin olması gereken değerden çok düşük değerde işlem gördüğünü patrona anlatamıyorsa orada
sorun var, sorumlunun sermaye piyasalarını algılamaktan uzak olduğu gerçeği ortaya çıkar.
İki gün daha bekleyelim,eğer vurdumduymazlığa devam etmekte ısrar ederlerse şirkette iki üç
yıl öncesinden başlayarak bugüne yatırımcılara nasıl ne şekilde zarar verildiğini sn Cumhurbaşkanımıza
ve önemli makamlara ulaştıralım.cimer,spk ile olmuyor.
Zararda bekleyen bir çok yatırımcı ile yolun bu olması gerektiğine karar verdik.
En tepeden olumlu haber borbardımanı ile mal sat,işin bitince altta kalan yatırımcının canı çıksın .
Yok öyle yağma.Yüzlerce yatırımcıyı mağdur etmişler.Arkadaşlarla konuştuğumuzda görüyoruz ki
partinin oy kaybetmesinin en büyük nedenlerinden birisi de bu ve benzeri yapılan aç gözlülükler.
Arkadaşlar kaç yıldır hep nasıl kendilerine yontarak yatırımcılara zarar verdiklerini,derhal düzeltilmesini
anlatan mailleri saygı çerçevesinde yatırımcı ilişkilerine son uyarı olarak gönderelim.
Uyarımızı mail ile yapalım ki günah bizden gitsin
Traderlerle birlikte hareket ediyorlar zaten.
Tahtada ki traderleri tahtaya bilinçli baskı yapıyor.
Patron al sattan, indi çıktıdan anlamaz ki.Traderleri var.
O Trader başka tahtalarda iş yaptığı için
bu tahtaya baskı uyguluyor.Baskı uygulamasa tahta şimdi 5 üzerine piyasa tarafından götürülürdü.
Uyarı maili atarken bunuda yazalım.Traderleri tahtaya baskı uygulamasın.Umurlarında değil yatırımcı
zarar etmiş, etmemiş.İnsana değer vermiyorlar çünkü.
Yatırımcının borsada en çok zarar gördüğü tahtalardan birisi bu.
Bunun diğerlerinden farkı yüzlerce insanın zarar etmesi ve
Şirket sahipleri siyasetin içinde oldukları için bunun partiye zarar vermesi.
Diğer tahtalardan yine farklı olarak en tepelerde devamlı olumlu haber
bombardımanı ile tahtanın yukarı gideceği
izlenimi yaratılarak mal satmışlar.Bu resmen tasarlama,hiç etik olmayan bir yöntem.En sabırlı
yatırımcıları bile beddua ettirmişler.
Eğer derhal yanlışlarının farkına vararak adım atmazlarsa bu durum detaylı Cunhurbaşkanımza gitmelidir.
4.00 ve 3.99 a stoplar konulmuş
https://i.hizliresim.com/1p82Yb.png
Eyy patron...
Uzun süre önce sermaye tavanını artırdın.%100 bedelli %200 bedelsiz vaadinde bulundun.iş para toplamaya gelince benden paraları açıkladığının 2 katı (%200 bedelli)olarak tahsil ettin.sıra vaadettiğin bedelsize geldi.onu da aynı oranda artırarak en az %400 oranında bekliyorum.hep bana hep bana rabbena olmaz değil mi?...
patron benim paranın üzerine oturmuş kalkmıyor...
O BİLANÇO BURAYA GELECEK, O BEDELSİZ VERİLECEK...
Sanırım %40 yazmak isterken sıfırı fazla yazdınız.%40 bedelsiz verenilir.Üstü şu anda yok
bilanço da.%400 ü nereden çıkardınız.Bilanço okuyun, olmadı yatırımcı ilişkilerini
arayın bilgilenin.Gerçi yatırımcı ilişkileri çok zayıf.Zayıf ve yetersiz olmasaydı
hisse fiyatı şimdi 9-10 lar olurdu.Bilanço durumuna göre şu an 9 üstünde
işlem görmesi lazım.Bunu yatırımcı ilişkileri patrona anlatamıyor demekki.
Bir çok şirketin yatırımcı ilişkileri hisse performansı kınusunda patronu doğru
şekilde yönlendiriyor.Bizim ki maalesef salla başı al maaşı türünden.
Sayın Türkşad yatırımcı ilişkilerinin hisse performansı ile ne ilgisi var? Ben bir kaç defa aradığımda SPK müsade ettiği ölçüde gayet iyi ve doyurucu cevaplar verdi. 27 senedir bu piyasada olan birisi olarak işini çok iyi yaptığını söyleyebilirim.
Bedelsiz performansı açısından arkadaşlar çok bir şey beklemesin zira geçmiş yıl kar ve sermaye yedekleri buna müsait değil.
Hissede son günlerde spekülatif tarzda yükaek montanlı işlemler var ve yakalayanlar iyi marj sağlıyor. Hisseyi yeterince alan eller daha sonra sosyal medya twitter ortamında yazıp kendini takip eden ve inan yatırımcılara satıyor. Geçen hafta bunu bolca gördük. Hatta aynı el gerel de de var. Yüksek hacim ve yükseliş esnasında yabancı takasındaki malları da çıkıyorlar. Düşüş sonrasında da günlükçü olmayın yatırımcı olun deyip ilgiyi yüksek mala alanları da umutlu tutuyorlar. İlgilendiği şirketlerde bedelli sermaye artışlarını da önceden bilecek kadar yani en az patron kadar da yakın. Tüm bunlar yanında hakkını vermek gerekirse dediğini de genelde yapıyor.
Şirket tweeter sayfasında Hızır ve Ateş fotoları paylaşmış bu da inşallah beklenen yeni ihale haberlerini müjdeler. Bu yıl stokta bulunan üretimi tamamlanmış 43 adet Kıraç ve teslimi yapılanlara dek 10 adet hızırın teslimi ilgili dönem bilançosunu olumlu etkiler.
bu fake hareketleri acemilere sakla.Ben yemem...(BEN OLMASAM O ARAÇLARI ÜRETEMEZDİN)
O BİLANÇO GELECEK, O BEDELSİZ VERİLECEK...
Hissede olan arkadaşlar,bende dahil 13-18 Şubat tarihlerini takip etmesinde fayda var diye düşünüyorum.Ayrıca daha önceki sayfalarda yazmış olduğum bir başka kağıtla birlikte hareket etmesini de göz önünde bulundurursak(ben iki hissenin speğinin de aynı kişi olduğunu düşünüyorum)ve o hissenin 4,73 ten döndüğünü baz alırsak Katmerin geriden geldiği her atakta o hisseye ait zirveyi geçtiğini görmüş bulunmaktayım. 13-18 Şubat tarihleri arasında muhtemelen 4,73 üstünde bir seviye yakalar diye kendi yöntemlerimle bir analizim var bakalım ne çıkacak. Şu ana kadar fena gitmedi analizler bakalım bu tutacak mı sizinle de paylaşmak istedim.Hepimize hayırlı kazançlar.Yatırım tavsiyesi değildir.
12 aylikta kar aciklamasi imkansiz. 2019-12 den guzel sonuc bekleyenleri saskinlikla izliyorum. Umarim benim beklentim yanlis cikar :). Benim senaryom; guzel bir kac haber (yeni is) bilancodan once yolla. Tirt bilancoyla milletin eline ver. Sonra asagidan topla. Beklenmedik yerde (2020 ortalari) beklenmedik ataklarla guzel fiyatlara gotur. Ytd
İmkansız olmasının sebebi kur farkı mıMRD-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hamdolsun. Baraj çatırdamaya başladı.bundan sonra önüne kattığını götürcek inşallah....ytd.
öyle ya da böyle...
O BİLANÇO BURAYA GELECEK...
temel anlamda bilmem ancak teknik ikiye katlayacak diyor... inşallah gerçekleşir 2 den beri güzel para kazandım. 8 den önce satmayı düşünmüyorum. wisegrandpaa bu arkadaşın analizlerini inceleyin orta vade harika analizleri var bence. ytd...
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://tr.tradingview.com/chart/KATMR/WNpOuERd/
üstadım aynı görüşteyim.........
çanak tamamlayabilir . bu rallide çanak tamamlamayan hisse az kaldı.........
geçen aylarda petkim ile Katmer aynı fiyattı 3,60 larda .....
petkimden daha hızlı rakamsal yukarılara gidip geçebilir.......
ben kendi adıma katmerde lot sayımı bu yüzden petkimden çok katmere yatırdım..petkim de daha az portföy yaptım......
tümosan da da aynı görüşteyim orada da bir çanak beklentim var kısada..........
şurda bahara kadar belki bi üç ay sabredeceğim .petkim . tümosan . ve katmerden .. çok güzel karlar almayı umut ediyorum....
ya nasip deyip sabırla beklemeğe devam.....
GÖRELİM MEVLAM NE EYLER......
Y.T.D
Bir kaç gündür dikkatimi çekiyordu.
Biraz boş vakit bulunca bir kaç yıllık bilançolarına baktım.
İşin doğrusu bu bilançoya göre ucuz sayılmaz.
Ancak bilançoda dikkat çeken tek kalem dönen varlıklar içindeki STOK kalemi.
3 yıldır sürekli artmış. Mamülller maliyeti ile kaydedilir. Satış değerleri açısından bir potansiyel var.
Bir ihale bir büyük satış vs olursa bir bilanço döneminde karda patlama olabilir.
Çalışma yaptığım kağıdı da atmadan buraya koyuyum işe yarasın bari dedim.
https://resmim.net/f/12VOTF.jpg
asansör den farkı yok... çıktığın yerde bi dur...
indiğini yerde bi dur...
https://resmim.net/f/LLcn3S.jpg
aylık takas
O kadar vaade o kadar ihaleye ve böyle bir sektörde bulunmana rağmen bu bilanço iyi gelmezse bence sen dükkanı kapat git patron....ytd.
O BİLANCO BURAYA GELECEK...
ASUS_X008D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
olur olur sen üzülme...
herşey olacağına varır...
tam toplayamadılar herhalde...
düşerse alıma devam. oysaki bi %5
yapsa malı toplayacaklar. sonra
ver elini Üsküdar...
Pazartesi Vergi Dairesine sunulacak bilanço için son gün.
Son çeyrek kurlar yükseldiği için bir zarar olacak lakin 10 adet zırhlı dozer ve Aselsan’la ortak gerçekleştirdiği AB destekli toplam 30 milyon euro bedelli sözleşmeye konu 27 adet Ateş teslim edilmiş.
Bedelleri teslimle birlikte ödendiğinden son çeyrek bilanço yansımaları göreceğiz.
Aynı şekilde Afrika ülkesine yapılan Hızır ihracatından da katkı olabilir.
Al/sat tavsiyesi değildir.
Bir kere daha yazmistim, tekrar edeyim. Aselsan ile anlasilan hizir isinin katmerciler ayagi 30 m Eur degil, 10.5 m Eur. Kalan 30 tanesinden ne hayir geldi de 27 si katki saglasin ? Yuksek bir ihtimalle zarar gelecek. Kabataslak 60 m Euro acik var, 9 ayliga gore 30 m TL kambiyo zarari demek. 3. Ceyrekteki faaliyet zararini da goz onune alirsak, ben 25 milyon TL den azagi zarar beklemiyorum. Ytd.
Evet nerede "O bilanco buraya gelecek" ci arkadas :) ? 20 m TL zarar. ytd
Evet o bilanço geldi.burdan patrona açık mektup.
Eğer bu kadar ihaleye, bu kadar argeye ve bu kadar bedelliye rağmen bu bilanço geliyorsa dükkanı kapatın gitsin.kendinizi de bizi de boş hayallerle avutmayın ve oyalamayın.bunu şirketin büyük ortaklarından biri olarak söylüyorum....
Tekrar söylüyorum.eğer kurtarmıyorsa kapatın gitsin....